PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2004-12-172-3003 NN 172/2004

• – za kavovine i mješavine kavovina količinu ekstrakta (izraženo u postocima).


Stranica 2004-12-172-3003 NN 172/2004

• Deklaracija na proizvodima iz skupnog pakovanja, koji se prodaju pojedinačno mora u istom vidnom polju sadržavati najmanje naziv hrane, neto količinu, rok valjanosti, naziv i adresu proizvođača ili onoga koji proizvode stavlja na tržište.


Stranica 2004-12-172-3003 NN 172/2004

• Ostali podaci propisani propisom o općem deklariranju ili označavanju hrane te ovim Pravilnikom moraju biti navedeni na skupnom pakovanju te biti dani na uvid potrošaču u slučaju njegovog zahtjeva.


Stranica 2004-12-172-3003 NN 172/2004

• Korištenje aditiva propisano je posebnim propisom kojim se uređuju prehrambeni aditivi dozvoljeni u hrani.


Internet NN 172/2004
• Proizvodi iz članka 1. ovoga Pravilnika moraju se u fazi proizvodnje, prerade i distribucije čuvati i pakirati na način koji jamči očuvanje kakvoće proizvoda do isteka deklariranog roka valjanosti.

Internet stranice NN 172/2004
• Sirova kava je naziv za osušene sjemenke (zrna kave) kultivara roda Coffea, dobivene odgovarajućim tehnološkim postupkom od ploda kave, uz uklanjanje mezokarpa, endokarpa i po mogućnosti potpuno ili djelomično tegumenta (srebrnaste opne), a stavlja se na tržište pod nazivom:

Internet stranice NN 172/2004 • Sirova kava, ovisno o botaničkoj vrsti, razvrstava se kao: Arabika, Robusta, Liberika, Ekscelsa i Arabusta.
Internet stranice NN 172/2004 • Deklaracija sirove kave koja se stavlja na tržište u vrećama
Internet stranice NN 172/2004 • i/ili kontejnerima, mora sadržavati najmanje: naziv kave, zemlju podrijetla, oznaku lota i neto masu, dok se ostali podaci moraju nalaziti na popratnoj dokumentaciji sukladno stavku 2. ovoga članka.
Internet stranice NN 172/2004 • Popratna dokumentacija koja prati sirovu kavu pri stavljanju na tržište, te dostavi na analizu, mora sadržavati ove podatke:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 172/2004 • – dokaz o pripadnosti razredu na temelju propisa zemlje izvoznice;
Informacije NN 172/2004 • Sirova kava koja se stavlja na tržište mora udovoljavati ovim uvjetima:
Poslovne stranice NN 172/2004 • 1. ne smije sadržavati više od 12% vode odnosno ne više od 11%, za kavu bez kofeina;
Pregledi NN 172/2004 • 4. količina otpadnih primjesa ne smije biti veća od 10% za sve vrste kave, osim za kavu Robustu i neopranu Arabiku za koje ta količina ne smije biti veća od 15%;
Besplatno NN 172/2004 • 5. ne smije biti zagađena kukcima bilo u kojem stadiju razvoja;
Glasnik NN 172/2004 • 9. mora biti karakteristične i ujednačene krupnoće, oblika i boje zrna za deklariranu vrstu kave;
Propis NN 172/2004 • 11. uzorak od 300 grama ne smije imati više od ukupno 140 negativnih bodova, odnosno 180 negativnih bodova u slučaju Robuste, kao što je propisano u članku 10. ovoga Pravilnika.
Propis NN 172/2004 • Sirova kava ima ujednačenu krupnoću zrna ako najmanje 80% zrna zaostaje prosijavanjem kroz tri uzastopna sita za kavu u nizu. Standardi sita u nizu propisani su u tablici 1. iz Priloga 2 koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.
Propis NN 172/2004 • Sirova kava se, ovisno o ukupnom broju negativnih bodova, te o broju crnih zrna, razvrstava u šest razreda sukladno tablici 2. iz Priloga 2 ovoga Pravilnika.
Propis NN 172/2004 • Nije dopušteno stavljanje na tržište sirove kave koja ima više negativnih bodova nego što je propisano šestim razredom.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 56/08, Broj 125/08, Broj 46/08, Broj 80/02, Broj 127/07, Broj 63/01


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled