PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 172/2004 • Broj negativnih bodova za pojedinačne nedostatke, utvrđenih u članku 10. ovog Pravilnika, u uzorku koji predstavlja prosječan uzorak i teži 300 grama sirove kave određuje se sukladno tablici 3. iz Priloga 2 ovoga Pravilnika.
NN 172/2004 • Ukupan broj negativnih bodova u prosječnom uzorku dobiva se zbrajanjem negativnih bodova za pojedinačne nedostatke kako je navedeno u stavku 1. ovoga članka.
NN 172/2004 • Ako isto zrno pokazuje više nedostataka, dodjeljuje mu se broj negativnih bodova koji odgovara najvećem nedostatku što ga sadrži.
NN 172/2004 • Pod nazivom »sirova kava bez kofeina« može se na tržište stavljati kava koja udovoljava uvjetima iz članka 8. i 9. ovog Pravilnika, s tim da količina kofeina ne premašuje 0,1%.
NN 172/2004 • U proizvodnji »sirove kave bez kofeina« mogu se upotrebljavati sljedeća sredstva za otapanje i ekstrakciju: etilacetat, metilacetat, etilmetilketon, tekući ugljični dioksid, diklormetan i voda.
NN 172/2004 • Pržena kava koja se stavlja na tržište mora udovoljavati sljedećim uvjetima:
NN 172/2004 • 3. količina ukupnih stranih primjesa ne smije biti veća od 0,1%;
NN 172/2004 • 4. ne smije sadržavati više od 2% preprženih (ugljeniziranih) zrna;
NN 172/2004 • 5. mora sadržavati najmanje 22% ekstraktivnih tvari topljivih u vodi, osim pržene kave bez kofeina koja mora sadržavati najmanje 20%;
NN 172/2004 • Pod nazivom »mješavina pržene kave« na tržište se može stavljati proizvod dobiven miješanjem dviju ili više vrsta pržene kave čija je kvaliteta određena ovim Pravilnikom.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 172/2004 • Mješavina pržene kave može nositi naziv po vrsti sirove kave koja je postotno najviše zastupljena u mješavini, s tim da taj postotak ne smije biti manji od jedne trećine.
NN 172/2004 • Pod nazivom »pržena kava bez kofeina« na tržište se može stavljati pržena kava koja ne sadrži više od 0,1% kofeina.
NN 172/2004 • Pržena kava bez kofeina može sadržavati sredstva za ekstrakciju kofeina sukladno posebnim propisima kojima se uređuju prehrambeni aditivi dozvoljeni u hrani, a ne smije sadržavati druge primjese koje potječu od postupka prerade kave u kavu bez kofeina.
NN 172/2004 • Ekstrakti kave su proizvodi dobiveni ekstrakcijom iz prženih zrna kave, pri čemu se kao sredstvo za ekstrakciju koristi samo voda, a isključuje svaki postupak hidrolize dodavanjem kiseline ili lužine. Ekstrakt kave mora sadržavati samo topive i aromatske sastojke kave, uz netopive tvari koje je tehnički nemoguće odstraniti te netopiva ulja koja potječu iz kave.
NN 172/2004 • Ekstrakti kave se stavljaju na tržište pod nazivom: ekstrakt kave, topivi ekstrakt kave, topiva kava ili instant kava.
NN 172/2004 • Sadržaj suhe tvari kave u ekstraktima kave iz članka 18. ovoga Pravilnika mora biti:
NN 172/2004 • Ekstrakt kave u prahu ili pasti ne smije sadržavati druge tvari, osim onih, koje se dobiju ekstrakcijom kave. Tekući ekstrakt kave može sadržavati jestive šećere, pržene ili ne, u udjelu koji ne prelazi 12% mase.
NN 172/2004 • Deklariranje ili označavanje proizvoda iz članka 18. ovoga Pravilnika mora udovoljavati i sljedećim zahtjevima:
NN 172/2004 • 1. nazivi proizvoda mogu se upotrebljavati samo za proizvode koji ispunjavaju uvjete iz članka 19. ovog Pravilnika i moraju ovisno o vrsti proizvoda biti popraćeni sljedećim navodima:
NN 172/2004 • – u slučaju proizvoda iz članka 19. točke c. ovog Pravilnika koji imaju više od 25% mase suhe tvari kave;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 83/00, Broj 52/91,
Broj 67/09, Broj 75/95,
Broj 106/07, Broj 18/91
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE