PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 172/2004 • 3. deklaracija proizvoda mora sadržavati navod »bez kofeina«, pod uvjetom da sadržaj kofeina nije veći od 0,3% mase suhe tvari kave, koji se mora nalaziti u istom vidnom polju kao i naziv proizvoda;
NN 172/2004 • 5. proizvodi iz članka 19. točke b. i c. moraju imati označen minimalni sadržaj suhe tvari kave izražen kao maseni postotak gotovog proizvoda.
NN 172/2004 • Dopuštena je proizvodnja proizvoda od kave dobivenih miješanjem instant kave ili instant kave bez kofeina sa šećerom, mlijekom u prahu, biljnim masnoćama i drugim dodacima.
NN 172/2004 • Kavovine su prženi plodovi i prženi dijelovi jestivih biljaka bogatih škrobom, šećerima i inulinom koji prokuhani ili otopljeni u vodi daju napitak koji se upotrebljava kao zamjena za kavu ili kao dodatak kavi.
NN 172/2004 • Kao osnovne sirovine za proizvodnju kavovina mogu se upotrebljavati: ječam, raž, pšenica, ječmeni slad i slad drugih žitarica, korijen cikorije, smokva, rogač, slanutak, drugi jestivi plodovi bogati škrobom ili šećerom te soja.
NN 172/2004 • Kao pomoćne sirovine za proizvodnju kavovina mogu se koristiti i drugi plodovi i dijelovi drugih jestivih biljaka i to najviše do 20% od ukupne količine upotrijebljenih osnovnih sirovina.
NN 172/2004 • Kavovinama se mogu dodavati: prženi šećer, škrobni sirup, melasa s najmanje 50% šećera i jestiva biljna ulja.
NN 172/2004 • Kao kavovina pod nazivom »sladna kavovina« na tržište se može stavljati samo prženi ječmeni slad.
NN 172/2004 • Sladna kavovina proizvedena od drugih vrsta proklijalih žitarica stavlja se na tržište pod nazivom »... sladna kavovina« uz obavezno navođenje naziva sirovine od koje je kavovina proizvedena (ražena sladna kavovina i sl.).
NN 172/2004 • Kavovine koje se stavljaju na tržište moraju udovoljavati ovim uvjetima:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 172/2004 • 1. moraju biti svijetlosmeđe do tamnosmeđe boje, a napitak spravljen njihovim kuhanjem ili otapanjem u vodi mora imati senzorska svojstva karakteristična za određenu kavovinu;
NN 172/2004 • 2. kavovine koje su proizvedene od: proklijalih žitarica moraju sadržavati najmanje 35% ekstrakta topljivog u vodi, soje – najmanje 20%, a ostale kavovine – najmanje 40% tog ekstrakta, bez dodanog šećera;
NN 172/2004 • 5. ne smiju biti proizvedene od zaraženih sirovina, sirovina koje nisu očišćene od urodica i mineralnih primjesa te bezvrijednih sirovina (prevrela komina, trop, ekstrahirani rezanci šećerne repe i sl.);
NN 172/2004 • 7. sirovine od kojih se proizvode sladne kavovine moraju sadržavati najmanje 70% proklijalih zrna s klicom razvijenom najmanje do polovice zrna;
NN 172/2004 • 8. količina vode, pepela i pijeska za pojedine vrste kavovina ne smije biti veća od vrijednosti danih u tablici 4. iz Priloga 2 ovoga Pravilnika.
NN 172/2004 • Dopuštena je proizvodnja mješavine više kavovina, koja se na tržište stavlja pod nazivom: »mješavina kavovina«, uz uvjet da udovoljava uvjetima iz članka 24. ovog Pravilnika.
NN 172/2004 • Dopuštena je proizvodnja mješavina: pržene i mljevene kave s prženom i mljevenom kavovinom pod nazivom proizvodi od kave i kavovina.
NN 172/2004 • Ekstrakti kavovina su proizvodi dobiveni vodenom ekstrakcijom iz prženih kavovina po odgovarajućem tehnološkom postupku.
NN 172/2004 • Ekstrakti kavovina, osim ekstrakta cikorije, stavljaju se na tržište pod nazivom: tekući ekstrakt kavovine, instant kavovina ili ekstrakt kavovine u prahu.
NN 172/2004 • Proizvodi iz članka 27. stavka 2. točke 2. ovoga Pravilnika moraju udovoljavati ovim uvjetima:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 59/01, Broj 59/09,
Broj 150/05, Broj 112/06,
Broj 124/97, Broj 20/06
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE