PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 50/2002 • Zabrana iz stavka prvog ove točke odnosi se i na pošiljke živih svinja koje potječu iz drugih zemalja ako se prevoze preko područja Bugarske.
NN 50/2002 • Zabrana navedena u točki I. ove Naredbe ne primjenjuje se na pošiljke:
NN 50/2002 • a) hermetički zatvorene toplinski obrađene konzerve od mesa, koje su tijekom proizvodnje bile podvrgnute obradi sa Fo vrijednosti 3 i više, odnosno trajne konzerve;
NN 50/2002 • b) sirove kože ukoliko su bile obrađene na jedan od sljedećih načina:
NN 50/2002 • – tretirane kalcijevom lužinom na pH vrijednosti 12 do 13 najmanje 8 do 10 sati, te nakon toga tretirane kiselinom na pH vrijednosti 1 do 3 najmanje 6 do 10 sati;
NN 50/2002 • – soljene morskom soli uz dodatak 2% kalcinirane sode najmanje 7 dana, ako su tako obrađene kože bile skladištene najmanje 30 dana prije utovarivanja u mjestu podrijetla;
NN 50/2002 • gdje način obrade mora biti naznačen na veterinarsko-zdravstvenoj svjedodžbi;
NN 50/2002 • c) toplinski obrađena tehnička mast i želatina gdje je za vrijeme obrade postignuta temperatura u središtu proizvoda od najmanje 70°C;
NN 50/2002 • d) kemijski potpuno obrađeni proizvodi, kao što je wet-blue koža, kromirana koža, kuhane čekinje, i slično;
NN 50/2002 • e) crijeva koja se uvoze u mliječnoj kiselini ili salamuri pH vrijednosti od 6,0 i niže;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 50/2002 • f) trofeji divljih životinja, kuhani u kipućoj vodi dovoljno vremena da su otklonjena sva tkiva osim kosti, rogova, papaka, pandži ili zubi;
NN 50/2002 • g) trajni suhomesnati proizvodi ukoliko udovoljavaju sljedećim uvjetima: aktivnost vode od 0,93 ili manje, pH vrijednost manje od 6, vrijeme zrenja najmanje 9 mjeseci i težina od najmanje 5,5 kg.
NN 50/2002 • Danom stupanja na snagu ove Naredbe prestaje važiti Naredba o zabrani uvoza u Republiku Hrvatsku i provoza preko teritorija Republike Hrvatske domaćih i divljih svinja i proizvoda podrijetlom od navedenih životinja iz Bugarske – regije Sofia, Vratza, Shumen, Montana, Jambol, Bourgas, Varna i Dobrich (»Narodne novine« broj 9/99).
NN 50/2002 • Ova Naredba stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«.
NN 50/2002 • Na temelju članka 11. stavka 1. točke 18. Zakona o veterinarstvu (»Narodne novine«, broj 70/97. i 105/01.), ministar poljoprivrede i šumarstva donosi
NN 50/2002 • O ZABRANI UVOZA U REPUBLIKU HRVATSKU I PROVOZA PREKO PODRUČJA REPUBLIKE HRVATSKE DOMAĆIH I DIVLJIH SVINJA I PROIZVODA PODRIJETLOM OD NAVEDENIH ŽIVOTINJA IZ REPUBLIKE ITALIJE – REGIJA CAMPANIA, CALABRIA, SICILIA, BASILICATA, MOLISE I LAZIO
NN 50/2002 • Zabranjuje se uvoz u Republiku Hrvatsku i provoz preko područja Republike Hrvatske:
NN 50/2002 • podrijetlom iz Republike Italije – regija Campania, Calabria, Sicilia, Basilicata, Molise i Lazio radi sprječavanja unošenja u Republiku Hrvatsku zarazne bolesti vezikularne bolesti svinja.
NN 50/2002 • Navedena zabrana odnosi se i na pošiljke živih domaćih i divljih svinja koje potječu iz drugih zemalja, odnosno drugih regija u Republici Italiji, ako se prevoze preko područja iz točke I. stavka 1. ove Naredbe.
NN 50/2002 • Zabrane navedene u točki I. ove Naredbe ne primjenjuju se na pošiljke:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 112/01, Broj 112/04,
Broj 63/04, Broj 16/96,
Broj 136/03, Broj 78/99
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE