PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica 2002-05-50-977 NN 50/2002

• – proizvoda domaćih ili divljih svinja namijenjenih ljudskoj prehrani koji su prije ili tijekom proizvodnje bili podvrgnuti toplinskoj obradi s postizanjem temperature u središtu proizvoda od najmanje 70°C ili su podvrgnuti toplinskoj obradi u hermetički zatvorenoj ambalaži sa Fo vrijednosti 3 i više.


Stranica NN 50/2002

• Danom stupanja na snagu ove Naredbe prestaje važiti Naredba o zabrani uvoza u Republiku Hrvatsku i provoza preko područja Republike Hrvatske domaćih i divljih svinja i proizvoda podrijetlom od navedenih životinja iz Republike Italije – regija Campania, Calabria, Sicilia, Basilicata i Molise (»Narodne novine«, broj 36/02.).


Stranica NN 50/2002

• Ova Naredba stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«.


Stranica NN 50/2002

• Na temelju članka 11. stavka 1. točke 18. Zakona o veterinarstvu (»Narodne novine«, broj 70/97. i 105/01.), ministar poljoprivrede i šumarstva donosi


Internet NN 50/2002
• O ZABRANI UVOZA U REPUBLIKU HRVATSKU I PROVOZA PREKO PODRUČJA REPUBLIKE HRVATSKE ŽIVIH DOMAĆIH I DIVLJIH SVINJA I PROIZVODA OD SVINJA PODRIJETLOM IZ LUKSEMBURGA RADI SPRJEČAVANJA UNOŠENJA U REPUBLIKU HRVATSKU KLASIČNE KUGE SVINJA

Propis NN 50/2002
• Zabranjuje se uvoz u Republiku Hrvatsku i provoz preko područja Republike Hrvatske:

Propis NN 50/2002 • e) proizvoda od mesa domaćih i divljih svinja koji nisu bili obrađeni na način da je sa sigurnošću uništen virus klasične kuge svinja;
Propis NN 50/2002 • f) proizvoda životinjskog podrijetla (od svinja) namijenjenih prehrani životinja ili za poljoprivrednu ili industrijsku upotrebu koji nisu bili obrađeni na način da je sa sigurnošću uništen virus klasične kuge svinja;
Propis NN 50/2002 • g) proizvoda životinjskog podrijetla (od svinja) namijenjenih farmaceutskoj ili medicinskoj (kirurškoj) upotrebi koji nisu bili obrađeni na način da je sa sigurnošću uništen virus klasične kuge svinja;
Propis NN 50/2002 • h) patološki materijal i biološki proizvodi koji nisu bili obrađeni na način da je sa sigurnošću uništen virus klasične kuge svinja
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 50/2002 • podrijetlom iz Luksemburga, radi sprječavanja unošenja u Republiku Hrvatsku zarazne bolesti klasične svinjske kuge.
Propis NN 50/2002 • Zabrana iz stavka prvog ove točke odnosi se i na pošiljke živih svinja koje potječu iz drugih zemalja ako se prevoze preko područja Luksemburga.
Propis NN 50/2002 • Zabrana navedena u točki I. ove Naredbe ne primjenjuje se na pošiljke:
Propis NN 50/2002 • a) hermetički zatvorene toplinski obrađene konzerve od mesa, koje su tijekom proizvodnje bile podvrgnute obradi sa Fo vrijednosti 3 i više, odnosno trajne konzerve;
Propis NN 50/2002 • b) sirove kože ukoliko su bile obrađene na jedan od sljedećih načina:
Propis NN 50/2002 • – tretirane kalcijevom lužinom na pH vrijednosti 12 do 13 najmanje 8 do 10 sati, te nakon toga tretirane kiselinom na pH vrijednosti 1 do 3 najmanje 6 do 10 sati;
Propis NN 50/2002 • – soljene morskom soli uz dodatak 2% kalcinirane sode najmanje 7 dana, ako su tako obrađene kože bile skladištene najmanje 30 dana prije utovarivanja u mjestu podrijetla;
Propis NN 50/2002 • gdje način obrade mora biti naznačen na veterinarsko-zdravstvenoj svjedodžbi;
Propis NN 50/2002 • c) toplinski obrađena tehnička mast i želatina gdje je za vrijeme obrade postignuta temperatura u središtu proizvoda od najmanje 70°C;
Propis NN 50/2002 • d) kemijski potpuno obrađeni proizvodi, kao što je wet-blue koža, kromirana koža, kuhane čekinje, i slično;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 128/09, Broj 18/90, Broj 82/09, Broj 114/00, Broj 65/00, Broj 123/05


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled