PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 23/1994 • - značaj propisane "posebne radne odječe i obuće" osoblja koje dolazi na radnim mjestima u dodir s namirnicama u provedbi mjera za očuvanje zdravstvene ispravnosti namirnica,
NN 23/1994 • - pojam alkoholizma i drugih ovisnosti te njihov štetan utjecaj na socijalno, mentalno i fizičko zdravIje ljudi.
NN 23/1994 • Napomena: Predavanje je potrebno popratiti projekcijama slika, dijapozitiva ili filma kojima će se prikazati bris ruku prije i poslije pranja na higijenski način; postojeća tri načina izgradnje sanitarnog ćvora zaposlenog osoblja; dijelove posebne radne odječe i obuće osoblja. Ako postoje uvjeti da se osiguraju uredaji i pribor za higijensko pranje ruku, demonstrirati pranje i na praktićan način.
NN 23/1994 • - kemijska trovanja hranom s posebnim osvrtom na prisustvo aditiva, pesticida i drugih modernih onećišćivaća u pojavi prikrivenog (kronični tok) trovanja hranom,
NN 23/1994 • - uloga gnojno-upalnih procesa na koži i sluznicama gornjih dijelova dišnog sistema u pojavi trovanja hranom stafilokokom, te uloga onečišćenih ruku u širenju trovanja salmonelama i drugim crijevnim bakterijama,
NN 23/1994 • Napomena: Predavanje je potrebno popratiti projekcijama slika, dijapozitiva ili filma o propustima koji dovode do pojave trovanja hrariom. Nadalje, obvezno je dati prikaz pojave trovanja hranom nastale zbog onećišćenja hrane stafilokokom i slučaja nastalog zbog onečišćenja salmonelama i to najbolje pojave koje su se odigrale na vlastitom terenu.
NN 23/1994 • - Zakonski propisi o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti,
NN 23/1994 • - Zakonski propisi o zdravstvenoj ispravnosti i zdravstvenom nadzoru nad namirnicama i predmetima opće uporabe,
NN 23/1994 • Napomena: Predavanje se mora održati uz demonstriranje materijala (ambalaža, deklaracije) ili uz projektiranje slika o ambalaži, deklaraciji i njenom obveznom sadržaju te o zdravstvenoj iskaznici i sadržaju ocjene zdravstvenog stanja.
NN 23/1994 • - zrak kao sastavni dio čovjekovog okoliša, uzajamni utjecaj čovjeka na ćistoću zraka i onečišćenog zraka na zdravlje čovjeka,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 23/1994 • - minimalni fizikalni, kemijski i mikrobiološki uvjeti koji moraju biti ispunjeni da bi se mogla korisliti voda za piće,
NN 23/1994 • Napomena: Predavanje je potrebno popratiti projekcija ma slika; dijapozitiva ili filma o uvjetima smještaja objekata za snabdijevanje vodom te u svrhu zaštite objekata za snabdijevanje vodom, zaštite higijenske ispravnosti vode u njima, objekata za uklanjanje otpadnih materijala i objekata za snabdijevanje vodom za piće.
NN 23/1994 • - najćešće ozljede na radu u proizvodnji i prometu namirnica i način pružanja prve pomoći:
NN 23/1994 • a) ranjavanje, vrste krvarenja i način pružanja prve pomoći uz poseban osvrt na način zaustavljanja pojedinih vrsta krvarenja,
NN 23/1994 • c) opekotine kao posljedica utjecaja raznih izvora povišene temperature, stupnjevi oštećenja i način pružanja prve pomoći,
NN 23/1994 • d) lomovi kostiju i istegnuće zglobnih čahura, improvizacija sredstava za pružanje prve pomoći i način provedbe imobilizacije.
NN 23/1994 • Napomena: Predavanje je potrebno popratiti projekci jom slika, dijapozitiva ili filmova o ozljedama i načinu pružanja prve pomoći. Ako za to postoji mogućnost, potrebno je demonstrirati sredstva za pruianje prve pomoći i metode zaustavljanja raznih vrsta krvarenja.
NN 23/1994 • B) POSEBNI DIO PROŠIRENOG PROGRAMA ZA POLAZNIKE TEČAJA PREMA GRUPAMA DJELATNOSTI U PROIZVODNJI I PROMETU NAMIRNICA
NN 23/1994 • I-A) Program za osobe koje rade s namirnicama u proizvodnji na industrijski način te u proizvodnji i prometu na malo namirnicama (obrtnička proizvodnja i promet)
NN 23/1994 • 7. Higijena namirnica, prostorija, uredaja, pribora i ambalaže:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 81/02, Broj 39/02,
Broj 68/05, Broj 35/09,
Broj 29/05, Broj 36/08
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE