PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-06-75-1810 NN 75/2009

• (1) Kada se formira lot subjekti u poslovanju s hranom trebaju osigurati:


Stranica 2009-06-75-1810 NN 75/2009

• – da svi zajedno rasječeni trupovi ili četvrti u lotu potječu od životinja koje su rođene u istoj zemlji, tovljene u istoj državi ili državama i zaklane u istoj klaonici.


Stranica 2009-06-75-1810 NN 75/2009

• – da su svi trupovi koji pripadaju istom lotu rasječeni u istom objektu za rasijecanje.


Stranica 2009-06-75-1810 NN 75/2009

• – da je ukupna količina mesa u lotu koja je namijenjena mljevenju od životinja zaklanih u istoj državi.


Internet NN 75/2009
• (2) Veličina lota ne smije prelaziti obujam proizvodnje jednog dana, a određuje se:

Internet stranice NN 75/2009
• a) prilikom rasijecanja trupova ili četvrti s obzirom na ukupnu količinu rasječenih trupova i četvrti u tome objektu,

Internet stranice NN 75/2009 • b) prilikom usitnjavanja ili mljevenja mesa s obzirom na to od koliko trupova ili četvrti meso potječe.
Internet stranice NN 75/2009 • (3) Iznimno od stavka 1. alineja 2. ovoga članka za vrijeme proizvodnje rasječenog mesa subjekti u poslovanju s hranom mogu formirati lot od mesa životinja zaklanih u najviše tri različite klaonice i od trupova rasječenih u najviše tri različite rasjekaone.
Internet stranice NN 75/2009 • (4) Iznimno od stavka 1. alineja 2. ovoga članka subjekti u poslovanju s hranom prilikom formiranja lota od obrezaka moraju osigurati da oni potječu od životinja zaklanih u istoj državi.
Internet stranice NN 75/2009 • (1) Obvezni sustav označavanja goveđeg mesa mora osigurati povezanost između identifikacije trupa, polovica, četvrti ili komada mesa s pojedinom životinjom ili skupinom životinja tako da je moguće provjeriti točnost podataka na oznaci.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 75/2009 • (2) Označavanje iz stavka 1. ovoga članka obavlja se tijekom ili neposredno nakon rasijecanja.
Informacije NN 75/2009 • b) broj odobrene klaonice u kojoj je životinja ili skupina životinja bila zaklana i naziv države u kojoj se klaonica nalazi. Navodi se: »Zaklano u (naziv države) (broj odobrenog objekta)«,
Poslovne stranice NN 75/2009 • c) broj odobrenog objekta za rasijecanje u kojem je trup ili skupina trupova rasječena i naziv države u kojoj se objekt za rasijecanje nalazi. Navodi se: »Rasječeno u: (naziv države) (broj odobrenog objekta)«,
Pregledi NN 75/2009 • (4) Kad goveđe meso potječe od životinja koje su rođene, držane u tovu ili zaklane u istoj državi, na oznaci se navodi: »Podrijetlo (naziv države)«.
Besplatno NN 75/2009 • (1) Iznimno od odredbi članka 5. stavka 3. alineja b, c, d i e ovoga Pravilnika subjekti u poslovanju s hranom koji proizvode goveđe mljeveno meso moraju na oznaci navesti: »Proizvedeno u (naziv države)« i »Podrijetlo (naziv države)«.
Glasnik NN 75/2009 • (2) Subjekti u poslovanju s hranom mogu pri označavanju mljevenog goveđeg mesa dodatno navesti:
Propis NN 75/2009 • – podatke sukladno članku 5. stavku 3. alineja d i e o državi rođenja i državi/državama tova,
Propis NN 75/2009 • (1) Iznimno od članka 5. stavka 3. alineja b, c, d i e ovoga Pravilnika subjekti u poslovanju s hranom pri označavanju obrezaka trebaju navesti:
Propis NN 75/2009 • – državu klanja životinje od koje obresci potječu na način: »Zaklano u: (naziv države)«,
Propis NN 75/2009 • – državu u kojoj su obresci proizvedeni i odobreni broj objekta u kojem su proizvedeni na način: »Proizvedeno u (naziv države proizvodnje i odobreni broj klaonice)«,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 25/08, Broj 155/09, Broj 96/99, Broj 32/92, Broj 41/09, Broj 99/07


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled