PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 75/2009 • (1) Kada se formira lot subjekti u poslovanju s hranom trebaju osigurati:
NN 75/2009 • – da svi zajedno rasječeni trupovi ili četvrti u lotu potječu od životinja koje su rođene u istoj zemlji, tovljene u istoj državi ili državama i zaklane u istoj klaonici.
NN 75/2009 • – da su svi trupovi koji pripadaju istom lotu rasječeni u istom objektu za rasijecanje.
NN 75/2009 • – da je ukupna količina mesa u lotu koja je namijenjena mljevenju od životinja zaklanih u istoj državi.
NN 75/2009 • (2) Veličina lota ne smije prelaziti obujam proizvodnje jednog dana, a određuje se:
NN 75/2009 • a) prilikom rasijecanja trupova ili četvrti s obzirom na ukupnu količinu rasječenih trupova i četvrti u tome objektu,
NN 75/2009 • b) prilikom usitnjavanja ili mljevenja mesa s obzirom na to od koliko trupova ili četvrti meso potječe.
NN 75/2009 • (3) Iznimno od stavka 1. alineja 2. ovoga članka za vrijeme proizvodnje rasječenog mesa subjekti u poslovanju s hranom mogu formirati lot od mesa životinja zaklanih u najviše tri različite klaonice i od trupova rasječenih u najviše tri različite rasjekaone.
NN 75/2009 • (4) Iznimno od stavka 1. alineja 2. ovoga članka subjekti u poslovanju s hranom prilikom formiranja lota od obrezaka moraju osigurati da oni potječu od životinja zaklanih u istoj državi.
NN 75/2009 • (1) Obvezni sustav označavanja goveđeg mesa mora osigurati povezanost između identifikacije trupa, polovica, četvrti ili komada mesa s pojedinom životinjom ili skupinom životinja tako da je moguće provjeriti točnost podataka na oznaci.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 75/2009 • (2) Označavanje iz stavka 1. ovoga članka obavlja se tijekom ili neposredno nakon rasijecanja.
NN 75/2009 • b) broj odobrene klaonice u kojoj je životinja ili skupina životinja bila zaklana i naziv države u kojoj se klaonica nalazi. Navodi se: »Zaklano u (naziv države) (broj odobrenog objekta)«,
NN 75/2009 • c) broj odobrenog objekta za rasijecanje u kojem je trup ili skupina trupova rasječena i naziv države u kojoj se objekt za rasijecanje nalazi. Navodi se: »Rasječeno u: (naziv države) (broj odobrenog objekta)«,
NN 75/2009 • (4) Kad goveđe meso potječe od životinja koje su rođene, držane u tovu ili zaklane u istoj državi, na oznaci se navodi: »Podrijetlo (naziv države)«.
NN 75/2009 • (1) Iznimno od odredbi članka 5. stavka 3. alineja b, c, d i e ovoga Pravilnika subjekti u poslovanju s hranom koji proizvode goveđe mljeveno meso moraju na oznaci navesti: »Proizvedeno u (naziv države)« i »Podrijetlo (naziv države)«.
NN 75/2009 • (2) Subjekti u poslovanju s hranom mogu pri označavanju mljevenog goveđeg mesa dodatno navesti:
NN 75/2009 • – podatke sukladno članku 5. stavku 3. alineja d i e o državi rođenja i državi/državama tova,
NN 75/2009 • (1) Iznimno od članka 5. stavka 3. alineja b, c, d i e ovoga Pravilnika subjekti u poslovanju s hranom pri označavanju obrezaka trebaju navesti:
NN 75/2009 • – državu klanja životinje od koje obresci potječu na način: »Zaklano u: (naziv države)«,
NN 75/2009 • – državu u kojoj su obresci proizvedeni i odobreni broj objekta u kojem su proizvedeni na način: »Proizvedeno u (naziv države proizvodnje i odobreni broj klaonice)«,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 25/08, Broj 155/09,
Broj 96/99, Broj 32/92,
Broj 41/09, Broj 99/07
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE