PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 75/2009 • [6] Posebnim propisom preuzet će se odredbe Odluke Komisije 2006/668/EZ od 29. rujna 2009. koja se odnosi na financijski doprinos Zajednice za osnovnu studiju utvrđivanja prevalencije salmoneloza u svinja za klanje koju izrađuju države članice
NN 75/2009 • [7]Člankom 9. Pravilnika o načinu praćenja zoonoza i uzročnika zoonoza (»Narodne novine«, broj 52/05) preuzete su odredbe članaka 9. Direktive Europskog parlamenta i Vijeća 2003/99/EZ od 17. studenoga 2003. o praćenju zoonoza i uzročnika zoonoza
NN 75/2009 • [8]Dodatkom I. Pravilnika o načinu praćenja zoonoza i uzročnika zoonoza (»Narodne novine«, broj 52/05) preuzete su odredbe Dodatka IV. Direktive Europskog parlamenta i Vijeća 2003/99/EC od 17. studenoga 2003. o praćenju zoonoza i uzročnika zoonoza
NN 75/2009 • Na temelju članka 20. stavka 5., članka 85. i članka 94. stavka 2. Zakona o hrani (»Narodne novine« broj 46/07. i 155/08.), ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, donosi
NN 75/2009 • Ovim se Pravilnikom propisuje sustav označavanja goveđeg mesa kojim se osigurava kontrola sljedivosti, povezanost trupova, polovica, četvrti ili komada mesa s pojedinom životinjom ili skupinom životinja, odstupanja od pojedinih odredbi prilikom njihova označavanja kao i sustav kontrole označavanja goveđeg mesa.
NN 75/2009 • 1. Goveđe meso – je meso obuhvaćeno tarifnim oznakama 0201, 0202, 0206 10 95 i 0206 29 91 te se nalazi u Prilogu 1. ovoga Pravilnika i njegov je sastavni dio.
NN 75/2009 • 2. Mljeveno meso – je meso iz točke 1. ovoga članka, usitnjeno ili obrađeno u stroju za mljevenje mesa koje sadrži manje od 1% soli,
NN 75/2009 • 3. Rasječeno meso – je meso rasječeno na kocke, odreske ili druge oblike kod kojih nije potrebno dodatno rasijecanje te se može kao takvo direktno koristiti za konzumiranje.
NN 75/2009 • 4. Obresci mesa – jesu mali komadi mesa namijenjeni konzumaciji dobiveni rasijecanjem, otkoštavanjem ili oblikovanjem mesa.
NN 75/2009 • 5. Zapakirano rasječeno meso – je pojedino pakiranje mesa koje se nudi isključivo krajnjem potrošaču ili trgovini. Sastoji se od rasječenog mesa i ambalaže u koju je rasječeno meso zapakirano prije stavljanja na tržište, pri čemu ambalaža u potpunosti ili djelomično zatvara rasječeno meso, na način da sadržaj ne može biti promijenjen bez otvaranja ili vidne promjene ambalaže.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 75/2009 • 6. Nezapakirano rasječeno meso – je rasječeno meso i ostali komadi mesa namijenjeni krajnjem potrošaču na mjestu prodaje koje nije zapakirano, te će na njegov zahtjev biti nasječeno.
NN 75/2009 • 7. Lot – je brojčana oznaka kojom je označena određena količina mesa kojoj se može utvrditi istovjetnost podrijetla koje je zajedno u jednakim uvjetima rasječeno, mljeveno ili pakirano. Kada lot čini meso jedne zaklane životinje za oznaku lota može se koristiti broj ušne markice.
NN 75/2009 • 8. Maloprodaja – je rukovanje hranom i/ili obrada, priprema i skladištenje hrane na mjestu prodaje ili isporuke krajnjem potrošaču, a uključuje distribucijske terminale, djelatnosti opskrbe pripremljenom hranom, tvorničke kantine, opskrbe institucija pripremljenom hranom, restorane i druge slične djelatnosti opskrbe hranom, prodavaonice, distributivne centre u supermarketima i veleprodajnim mjestima.
NN 75/2009 • 9. Krajnji potrošač – je fizička osoba koja nabavlja meso za konzumaciju a ne koristi ga niti u jednoj fazi poslovanja s hranom.
NN 75/2009 • 10. Označavanje – podrazumijeva bilo koje riječi, podatke, trgovačke nazive, nazive robnih marki, slikovne prikaze ili simbole koji se odnose na hranu a koji se nalaze na bilo kojoj ambalaži, dokumentu, obavijesti, etiketi, obruču ili privjesnici koji prate ili se odnose na tu hranu.
NN 75/2009 • 11. Subjekt u poslovanju s hranom – fizička ili pravna osoba odgovorna za nesmetanu provedbu odredbi propisa o hrani unutar poslovanja kojim upravlja.
NN 75/2009 • 12. Nadležno tijelo – je Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.
NN 75/2009 • 13. Treće zemlje – zemlje koje nisu zemlje članice Europske unije, osim Republike Hrvatske.
NN 75/2009 • (1) Subjekti u poslovanju s hranom dužni su u proizvodnji i prodaji goveđeg mesa uspostaviti identifikacijski i registracijski sustav podataka o goveđem mesu.
NN 75/2009 • (2) Sustav iz stavka 1. ovoga članka mora osigurati povezanost između goveđeg mesa i životinja od kojih ono potječe tako da je moguća dostupnost podacima o prijemu životinja u klaonicu, označavanju trupa, polovica i četvrti te manjih rasječenih komada goveđeg mesa.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 11/02, Broj 47/95,
Broj 51/97, Broj 138/06,
Broj 138/05, Broj 133/05
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE