PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 29/2009 • (1) Kod navođenja hranjive vrijednosti hrane, navode se podaci iz skupine 1 ili 2, prema sljedećem redoslijedu:
NN 29/2009 • – količina bjelančevina, ugljikohidrata, šećera, masti, zasićenih masnih kiselina, vlakana i natrija.
NN 29/2009 • (2) Kada prehrambena tvrdnja upućuje da hrana sadrži šećere, zasićene masne kiseline, vlakna ili natrij, navode se podaci iz skupine 2.
NN 29/2009 • (3) Kod navođenja hranjivih vrijednosti hrane, može se navesti i podatak o količini jedne ili više od sljedećih tvari:
NN 29/2009 • – bilo kojeg minerala ili vitamina ako se nalaze u značajnijoj količini kako je definirano u Prilogu 1. ovoga Pravilnika.
NN 29/2009 • (4) Kada je navedena količina višestruko nezasićenih masnih kiselina i/ili jednostruko nezasićenih masnih kiselina i/ili kolesterola, mora se navesti i količina zasićenih masnih kiselina, što se ne smatra prehrambenom tvrdnjom.
NN 29/2009 • Energetska vrijednost koja se navodi izračunava se korištenjem sljedećih faktora preračunavanja:
NN 29/2009 • (1) Energetska vrijednost i količina hranjivih tvari ili njihovih sastojaka u hrani izražavaju se brojčano u sljedećim jedinicama:
NN 29/2009 • – vitamini i minerali jedinice navedene u Prilogu 1. ovoga Pravilnika.
NN 29/2009 • – mogu se izražavati i po obroku, ako je hrana označena podatkom o količini koju čini jedan obrok ili podatkom o broju obroka sadržanih u pretpakovini.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 29/2009 • (3) Brojčane vrijednosti su prosječne vrijednosti koje se temelje na:
NN 29/2009 • – izračunu prema poznatim ili stvarnim prosječnim vrijednostima upotrijebljenih sastojaka;
NN 29/2009 • (4) Podaci koji se navode odnose se na proizvod koji se stavlja na tržište. Tamo gdje je to primjenjivo, podaci se mogu odnositi na hranu pripremljenu za konzumaciju, pod uvjetom da su dane jasne upute za upotrebu.
NN 29/2009 • (5) Podaci o vitaminima i mineralima moraju dodatno biti izraženi u postotku dnevno preporučene količine (RDA) dane u Prilogu 1. ovoga Pravilnika za količine iz stavka 2. ovoga članka.
NN 29/2009 • (6) Postotak dnevno preporučene količine (RDA) za vitamine i minerale može se prikazati u grafičkom obliku.
NN 29/2009 • (1) Podaci o šećerima i/ili poliolima i/ili škrobu, navode se odmah nakon navođenja količine ugljikohidrata i to na sljedeći način:
NN 29/2009 • (2) Podaci o količini i/ili vrsti masnih kiselina i/ili kolesterola, navode se odmah nakon navođenja ukupne količine masti na sljedeći način:
NN 29/2009 • Podaci o hranjivim vrijednostima hrane, propisani ovim Pravilnikom moraju biti čitki i neizbrisivi na uočljivom mjestu na ambalaži, a navode se:
NN 29/2009 • – nanizani u liniji, ukoliko nema dovoljno raspoloživog prostora za tabelarni oblik.
NN 29/2009 • (1) Stupanjem na snagu ovoga Pravilnika prestaje važiti Pravilnik o navođenju hranjivih vrijednosti hrane (»Narodne novine« broj 60/08, 74/08).
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 133/98, Broj 63/06,
Broj 84/07, Broj 119/09,
Broj 154/08, Broj 35/90
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE