PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2008-10-114-3321 NN 114/2008

• (1) Lubenice u svim klasama, uz posebne odredbe i dopuštena odstupanja koja su određena za svaku klasu pojedinačno, udovoljavaju minimalnim zahtjevima kakvoće ako su:


Stranica 2008-10-114-3321 NN 114/2008

• – zdrave, isključene su lubenice podlegle procesima kvarenja i truljenja u stupnju koji ih čini neprikladnim za potrošnju u svježem stanju;


Stranica 2008-10-114-3321 NN 114/2008

• – čvrste i dovoljno zrele, boja i okus mesa moraju udovoljavati odgovarajućem stupnju zrelosti;


Stranica 2008-10-114-3321 NN 114/2008

• (1) Lubenice moraju biti dovoljno razvijene i zadovoljavajućeg stupnja zrelosti.


Internet NN 114/2008
• (2) Indeks refrakcije pulpe izmjeren na ekvatorijalnom dijelu središnje točke mesa ploda mora iznositi 8 ili više stupnjeva Briksa.

Internet stranice NN 114/2008
• Lubenice se radi stavljanja na tržište razvrstavaju na dvije klase:

Internet stranice NN 114/2008 • (1) Lubenice Klase I moraju biti dobre kakvoće i tipične za sortu kojoj pripadaju.
Internet stranice NN 114/2008 • (2) Uz uvjet da ne narušavaju opći izgled ploda, kakvoću, očuvanje kakvoće i izgled, na lubenicama Klase I. dozvoljeni su:
Internet stranice NN 114/2008 • – manji nedostaci u obojenosti kore ploda, bljeđi dijelovi na mjestima koja su bila u dodiru s tlom tijekom rasta i razvoja ne smatraju se nedostatkom,
Internet stranice NN 114/2008 • – manji nedostaci kore ploda nastali trljanjem i rukovanjem, koji ne prelaze 1/16 ukupne površine ploda.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 114/2008 • (1) Lubenice Klase II uključuju plodove koji ne udovoljavaju zahtjevima propisanim za Klasu I, ali udovoljavaju minimalnim zahtjevima kakvoće propisanim člankom 50. ovoga Pravilnika.
Informacije NN 114/2008 • (2) Uz uvjet da ne narušavaju opći izgled ploda, kakvoću, očuvanje kakvoće i izgled, na lubenicama Klase II. dozvoljeni su:
Poslovne stranice NN 114/2008 • – nedostaci u obojenosti kore ploda, bljeđi dijelovi na mjestima koja su bila u dodiru s tlom tijekom rasta i razvoja ne smatraju se nedostatkom,
Pregledi NN 114/2008 • – manje povrede ili površinska oštećenja vezana uz određene mehaničke utjecaje ili napade bolesti i štetnika koja ne prelaze 1/8 ukupne površine ploda.
Besplatno NN 114/2008 • (1) Veličina ploda lubenice određena je njenom masom. Minimalna masa ploda lubenice iznosi 1 kg.
Glasnik NN 114/2008 • (2) Kod pakiranih lubenica, razlika u masi između najlakše i najteže lubenice u istom pakiranju ne smije prelaziti 2 kg, ili 3,5 kg ako je najlakša lubenica u pakiranju 6 kg.
Propis NN 114/2008 • (3) Ujednačenost lubenica po masi nije obvezna za lubenice prezentirane u rasutom stanju.
Propis NN 114/2008 • Dopuštena odstupanja od kakvoće i veličine dozvoljena su u pakiranju ili u rasutom stanju za lubenice koje ne udovoljavaju zahtjevima pojedinih klasa sukladno člancima 57. i 58. ovoga Pravilnika.
Propis NN 114/2008 • (1) Za lubenice Klase I može biti brojem ili masom do 10% lubenica koji ne udovoljavaju zahtjevima Klase I, a udovoljavaju zahtjevima propisanim za Klasu II, ili su, u iznimnim slučajevima, unutar dopuštenog odstupanja za Klasu II.
Propis NN 114/2008 • (2) Za lubenice Klase II dopušteno je brojem ili masom do 10% lubenica koji ne udovoljavaju zahtjevima Klase II, niti minimalnim zahtjevima kakvoće, osim plodova koji su podlegli takvom truljenju, oštećenju ili kvarenju koje ih čini neprikladnim za potrošnju.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 161/04, Broj 139/09, Broj 99/07, Broj 113/08, Broj 19/98, Broj 77/92


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled