PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2005-08-96-1887 NN 96/2005

• 11) Oprema za proizvodnju hrane za životinje mora biti izrađena tako da onemogućava zagađivanje životinjske hrane štetnim tvarima, te da se može lako čistiti i dezinficirati u skladu s propisanim postupcima. Mješalice, mjerni uređaji i instrumenti moraju biti atestirani i baždareni.


Stranica 2005-08-96-1887 NN 96/2005

• 12) Objekti za skladištenje gotove hrane za životinje u sastavu farmi moraju udovoljavati uvjetima iz stavka 1., 2., 7., 8. i 9. ovoga članka, a objekti u sastavu farmi iz članka 18. stavka 1. Zakona o veterinarstvu moraju biti odobreni u skladu s člankom 18. ovoga Pravilnika.


Stranica 2005-08-96-1887 NN 96/2005

• Proizvođači, trgovci i posrednici moraju imati u skladu s opsegom i vrstom poslovanja zadovoljavajući broj stručnog osoblja odgovarajućeg stupnja i vrste obrazovanja, te radnog iskustva iz područja hranidbe životinja, i to:


Stranica 2005-08-96-1887 NN 96/2005

• 1. Proizvođači dodataka, premiksa i krmnih smjesa najmanje 1 osobu visoke stručne spreme, veterinarske ili poljoprivredne struke s najmanje 2 godine radnog iskustva u struci.


Internet NN 96/2005
• 2. Proizvođači odobreni za proizvodnju ljekovite hrane najmanje 1 doktora veterinarske medicine s položenim državnim stručnim ispitom za zvanje veterinarskog inspektora.

Internet stranice NN 96/2005
• 3. Nositelji obiteljskih gospodarstava iz članka 4. točke 7. ovoga Pravilnika najmanje 1 osobu visoke stručne spreme veterinarske ili poljoprivredne struke za vođenje proizvodnje i kontrolu kakvoće, a na odgovornost nositelja obiteljskog gospodarstva. Ako nositelj obiteljskog gospodarstva nema takvu osobu može za vođenje proizvodnje i kontrolu kakvoće ovlastiti drugu osobu koja ispunjava takve uvjete. Obiteljska gospodarstva čiji su objekti odobreni za proizvodnju ljekovite hrane moraju sklopiti ugovor s ovlaštenom veterinarskom organizacijom za vođenje proizvodnje i kontrolu kakvoće ljekovite hrane za životinje.

Internet stranice NN 96/2005 • 4. Nositelji obiteljskih gospodarstava iz članka 4. točke 8. ovoga Pravilnika najmanje 1 osobu srednje stručne spreme veterinarske ili poljoprivredne struke. Ako nositelj obiteljskog gospodarstva nema takvu osobu može za vođenje proizvodnje i kontrolu kakvoće ovlastiti drugu osobu koja ispunjava takve uvjete i izvršava naloge na zahtjev i odgovornost nositelja obiteljskog gospodarstva.
Internet stranice NN 96/2005 • 5. Trgovci i posrednici iz članka 5. točke 1. i 2. ovoga Pravilnika najmanje 1 osobu visoke stručne spreme veterinarske ili poljoprivredne struke.
Internet stranice NN 96/2005 • 6. Trgovci i posrednici iz članka 5. točke 3. i 4. ovoga Pravilnika najmanje 1 osobu srednje stručne spreme veterinarske ili poljoprivredne struke.
Internet stranice NN 96/2005 • 7. U odsutnosti osobe koja ispunjava propisane uvjete duljoj od 30 dana proizvođači, trgovci i posrednici dužni su ovlastiti drugu osobu koja ispunjava uvjete. Proizvođači, trgovci i posrednici, osim obiteljskih gospodarstava, moraju izraditi sistematizaciju radnih mjesta s naznakom osposobljenosti i odgovornosti osobe. Svi djelatnici moraju biti upućeni pisanim putem o svojim dužnostima, odgovornostima, ovlaštenjima i promjenama u vezi s tim.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 96/2005 • 1) Proizvođači i obiteljska gospodarstva moraju osigurati da se pojedini dijelovi proizvodnje izvode tako da se postigne i održi zdravstvena ispravnost i visoka kakvoća proizvoda.
Informacije NN 96/2005 • 2) Proizvođači iz članka 4. točaka 1. – 6. ovoga Pravilnika moraju osigurati:
Poslovne stranice NN 96/2005 • a) da se pojedini dijelovi proizvodnje odvijaju po unaprijed pismeno utvrđenim postupcima i načelima dobre proizvođačke prakse čiji je cilj određivanje, kontroliranje i praćenje kritičnih točaka u proizvodnom procesu (Hazard analysis and critical control points system – u daljnjem tekstu HACCP);
Pregledi NN 96/2005 • b) organizacijsko tehničke uvjete da se spriječi zamjena, kontaminacija ili unakrsna kontaminacija proizvoda.
Besplatno NN 96/2005 • 3) Proizvođači i obiteljska gospodarstva iz članaka 4. točke 1. – 8. ovoga Pravilnika moraju osigurati izvođenje tehničkih i organizacijskih postupaka za postizanje homogenosti proizvoda. Test homogenosti proizvoda za svaku proizvodnu liniju mora se obaviti jedan put godišnje i/ili pri svakoj promjeni tehnološke opreme.
Glasnik NN 96/2005 • 1) Proizvođači iz članka 4. točaka 1. – 6. ovoga Pravilnika moraju:
Propis NN 96/2005 • a) Organizirati osposobljen i opremljen laboratorij za kontrolu higijenske ispravnosti i kakvoće sirovina i proizvoda, te sukladnosti istih s deklaracijom i glede homogenosti. Laboratorij također provjerava da su sirovine i proizvodi proizvedeni u skladu s dobrom proizvođačkom praksom. Ukoliko proizvođač nema vlastiti laboratorij, mora za kontrolu higijenske ispravnosti i kakvoće sirovina i proizvoda sklopiti ugovor s ovlaštenim laboratorijem o obavljanju laboratorijskih pretraga;
Propis NN 96/2005 • b) Pismeno odrediti osobu odgovornu za kontrolu higijenske ispravnosti i kakvoće sirovina i proizvoda, stručno osposobljenu u skladu s člankom 9. ovoga Pravilnika. Ako proizvođač nema takvu osobu može na vlastiti zahtjev i odgovornost za poslove unutarnje kontrole angažirati vanjsku stručnu osobu, osposobljenu u skladu s člankom 9. ovoga Pravilnika.
Propis NN 96/2005 • c) Izraditi u pisanom obliku i implementirati program unutarnje kontrole higijenske ispravnosti i kakvoće sirovina i proizvoda s težištem na kontroli kritičnih mjesta proizvodnog procesa (HACCP), učestalost i načine uzimanja uzoraka, načine i vrste analiza, sukladnost s deklaracijama, te postupak i mjesto skladištenja sirovina i proizvoda u slučaju njihovih odstupanja od propisanih parametara;
Propis NN 96/2005 • 2) Obiteljska gospodarstva navedena u članku 4. točkama 7. i 8. ovoga Pravilnika moraju sklopiti ugovor s ovlaštenim laboratorijem o obavljanju laboratorijskih pretraga u postupku praćenja higijenske ispravnosti i kakvoće sirovina i proizvoda.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 81/03, Broj 46/94, Broj 152/08, Broj 103/96, Broj 4/91, Broj 30/91


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled