PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 96/2005 • 3) Odredbe stavka 1. ovoga članka se odnose i na posrednike koji prepakiravaju sirovine i proizvode.
NN 96/2005 • 1) Uzorke sirovina i svake proizvodne serije proizvoda pri kontinuiranoj proizvodnji mora uzeti odgovorna osoba, u dovoljnoj količini, po unaprijed utvrđenom programu u skladu s posebnim propisom koji određuje načine uzimanja uzoraka. Uzorci moraju biti zapakirani i označeni na način da se spriječi njihova zamjena i miješanje. Podaci moraju omogućiti identifikaciju i slijedivost proizvoda. Uzorke treba skladištiti u uvjetima koji onemogućavaju zamjenu i promjene sastava i higijensko zdravstvene ispravnosti.
NN 96/2005 • a) za dodatke: najmanje 6 mjeseci po isteku roka valjanosti navedenog u deklaraciji;
NN 96/2005 • b) za premikse: najmanje 3 mjeseca po isteku roka valjanosti navedenog u deklaraciji;
NN 96/2005 • c) za krmne smjese: najmanje do isteka roka valjanosti navedenog u deklaraciji;
NN 96/2005 • 3) Odredbe ovog članka se odnose i na posrednike koji prepakiravaju sirovine i proizvode.
NN 96/2005 • 1) Proizvode i sirovine treba pakirati u primjerenu ambalažu i skladištiti u takvim prostorima koji su predviđeni, prilagođeni i održavani da zadovoljavaju načela dobre skladišne prakse i u skladu s člankom 8. točkama 1. – 10. ovoga Pravilnika.
NN 96/2005 • 2) Proizvode i sirovine treba skladištiti na način da ih je moguće lako identificirati, pratiti njihovu sljedivost i spriječiti zamjenu, kontaminaciju ili unakrsnu kontaminaciju s drugim sirovinama, proizvodima ili štetnim organizmima.
NN 96/2005 • 3) Skladišni prostori moraju biti zatvoreni i dostupni samo osobama koje imaju dozvolu proizvođača ili odgovorne osobe.
NN 96/2005 • 1) Proizvođači moraju izraditi dokumetacijski sustav koji označava kritična mjesta proizvodnog procesa (HACCP), plan kontrole kakvoće, rezultate kontrola i analiza te predviđene mjere za otklanjanje nepravilnosti.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 96/2005 • 2) Dokumentacija se mora voditi na način da je moguće pratiti proizvodni postupak za svaku vrstu i proizvodnu seriju proizvoda koji su stavljeni u promet i utvrditi odgovornost u slučaju pritužbi i reklamacija.
NN 96/2005 • 3) Dokumentacija i evidencije se mogu voditi računalno, a u pisanom obliku treba ih čuvati najmanje 3 godine.
NN 96/2005 • 4) Odredbe ovog članka se odnose i na posrednike koji prepakiravaju sirovine i proizvode.
NN 96/2005 • 1) Proizvođači, obiteljska gospodarstva, trgovci i posrednici koji prepakiravaju proizvode moraju u svrhu praćenja sljedivosti voditi sljedeće evidencije:
NN 96/2005 • 1. za dodatke navedene u Popisu 1 i proizvode navedene u Popisu 2 članka 6. ovoga Pravilnika:
NN 96/2005 • a) datum proizvodnje, vrstu, količinu, broj radnog naloga i redni broj šarže;
NN 96/2005 • b) za dodatke i proizvode koji su stavljeni u promet: ime/naziv tvrtke i sjedište (identifikacijski podaci) kupca, vrstu, količinu, broj radnog naloga i redni broj šarže te datum nabave;
NN 96/2005 • 2. za premikse s dodacima iz Popisa 1 članka 6. ovoga Pravilnika:
NN 96/2005 • a) za sirovine: identifikacijski podaci o proizvođačima i dobavljačima dodataka, vrstu, količinu, datum nabave te broj radnog naloga i redni broj šarže;
NN 96/2005 • b) za premikse: datum proizvodnje, vrstu, količinu, broj radnog naloga i redni broj šarže;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 77/08, Broj 92/09,
Broj 97/09, Broj 194/03,
Broj 42/02, Broj 27/09
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE