PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-10-99-2946 NN 99/2007

• 14. Ako se oznaka stavlja izravno na proizvode životinjskog podrijetla, uporabljene boje moraju biti odobrene u skladu s posebnim propisom koji se odnosi na uporabu bojila u hrani.


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• CILJEVI POSTUPAKA KOJI SE TEMELJE NA NAČELIMA SUSTAVA HACCP-a


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• 1. Subjekti u poslovanju s hranom u objektima za klanje moraju osigurati da postupci koje su uveli u skladu s općim zahtjevima iz članka 5. Pravilnika o higijeni hrane ispunjavaju zahtjeve za koje analiza opasnosti pokaže da su potrebni, kao i posebne zahtjeve navedene u točki 2. ovog Odjeljka.


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• 2. Postupci moraju jamčiti da svaka životinja ili, prema potrebi, svaka pošiljka životinja primljenih u klaonicu:


Internet NN 99/2007
• (b) bude popraćena odgovarajućim podacima vezanima uz gospodarstva

Internet stranice NN 99/2007
• (c) ne dolazi s gospodarstva ili područja za koje vrijedi zabrana kretanja ili druga ograničenja zbog razloga vezanih uz zdravlje životinja ili ljudi, osim ako to dopusti nadležno tijelo;

Internet stranice NN 99/2007 • (e) bude zdrava, koliko to može ocijeniti subjekt u poslovanju s hranom; i
Internet stranice NN 99/2007 • (f) pri dolasku u klaonicu, bude u zadovoljavajućem stanju vezano uz dobrobit životinja.
Internet stranice NN 99/2007 • 3. U slučaju neispunjavanja bilo kojeg zahtjeva koji je naveden u točki 2. ovoga Odjeljka, subjekt u poslovanju s hranom mora obavijestiti službenog veterinara te poduzeti odgovarajuće mjere.
Internet stranice NN 99/2007 • Za sve životinje, osim divljači, koje su otpremljene ili se namjeravaju otpremiti u klaonicu, subjekt u poslovanju s hranom koji vodi klaonicu mora, prema potrebi, tražiti, primiti i provjeriti podatke o lancu prehrane koji su predviđeni ovim Odjeljkom te postupati u skladu s njima.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 99/2007 • 1. Subjekti koji posluju u klaonicama ne smiju u prostore klaonice primiti životinje ako nisu zatražili i dobili odgovarajuće podatke o zdravstvenoj ispravnosti hrane koji se nalaze u evidencijama što ih gospodarstvo podrijetla vodi u skladu s odredbama Pravilnika o higijeni hrane.
Informacije NN 99/2007 • 2. Subjekti koji posluju u klaonicama moraju primiti podatke najkasnije 24 sata prije dolaska životinja u klaonicu, osim u slučajevima iz točke 7. ovoga Odjeljka.
Poslovne stranice NN 99/2007 • 3. Odgovarajući podaci o zdravstvenoj ispravnosti hrane iz točke 1. ovoga Odjeljka moraju naročito sadržavati:
Pregledi NN 99/2007 • (a) status gospodarstva podrijetla ili status regije u odnosu na zdravlje životinja;
Besplatno NN 99/2007 • (c) veterinarske lijekove i veterinarsko-medicinske proizvode koji su bili davani životinjama ili druga liječenja kojima su životinje bile podvrgnute tijekom određenog razdoblja i čija je karencija veća od nule, zajedno s datumima apliciranja tih lijekova odnosno liječenja te karencijama;
Glasnik NN 99/2007 • (d) pojave bolesti koje mogu utjecati na zdravstvenu ispravnost mesa;
Propis NN 99/2007 • (e) rezultate, ako su bitni za zaštitu javnog zdravlja, svih analiza obavljenih na uzorcima uzetim od životinja ili drugim uzorcima uzetim u svrhu dijagnosticiranja bolesti koje mogu utjecati na zdravstvenu ispravnost mesa, uključujući uzorke uzete u okviru monitoringa i kontrole zoonoza i rezidua;
Propis NN 99/2007 • (f) odgovarajuća izvješća o ranijim ante i post mortem pregledima životinja s istog gospodarstva podrijetla, uključujući posebno izvješća službenoga veterinara;
Propis NN 99/2007 • (g) podatke o proizvodnji ako bi oni mogli ukazivati na prisutnost bolesti; i
Propis NN 99/2007 • (h) ime i adresu veterinara odgovornog za liječenje životinja na gospodarstvu podrijetla.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 57/96, Broj 159/04, Broj 112/04, Broj 32/94, Broj 96/06, Broj 67/09


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled


Web Express - Poslovne novine - Poslovni vjesnik - Programi
Cyber Zentrum - Avon - Berlin - London - Hosting