PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 112/2009 • 2.1.1. Ukoliko se voda koristi kao otapalo, za razrjeđivanje ili za pranje, treba koristiti destiliranu ili demineraliziranu vodu istog stupnja čistoće.
NN 112/2009 • 2.1.2. Bez navođenja bilo kakvog drugog reagensa, pojam »otapanje« podrazumijeva otapanje u vodi, »otopina« vodenu otopinu i »razrjeđivanje« razrjeđivanje vodom.
NN 112/2009 • Sve kemikalije koje se koriste moraju biti potvrđene analitičke čistoće, osim gdje je drugačije navedeno.
NN 112/2009 • Popis opreme sadrži samo opremu za specijalnu upotrebu te opremu koja zahtijeva posebnu specifikaciju.
NN 112/2009 • Pojam »analitička vaga« odnosi se na vagu točnosti najmanje 0,1 mg.
NN 112/2009 • Ukoliko nije drugačije navedeno, rezultat mora biti izražen kao maseni udio u uzorku zapremljenom u laboratoriju.
NN 112/2009 • Rezultat ne smije sadržavati više značajnih znamenki nego što je opravdano preciznošću metode koja se primjenjuje.
NN 112/2009 • U izvješću o ispitivanju navodi se upotrijebljena metoda analize i dobiveni rezultati. Osim toga, navode se svi detalji postupka koji nisu opisani u metodi analize ili koji nisu obvezni, kao i sve okolnosti koje su mogle utjecati na dobivene rezultate. Izvješće o ispitivanju mora sadržavati sve informacije potrebne za potpunu identifikaciju uzorka.
NN 112/2009 • – ugušćenom (kondenziranom) zaslađenom djelomično obranom mlijeku,
NN 112/2009 • Udio suhe tvari u ugušćenom (kondenziranom) mlijeku je udio suhe tvari određen opisanom metodom.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 112/2009 • Poznata količina uzorka razrjeđuje se vodom, miješa s pijeskom i suši pri temperaturi od 99 ± 1°C. Masa nakon sušenja je masa suhe tvari i izračunava se kao postotak mase uzorka.
NN 112/2009 • Kremeni ili morski pijesak, tretiran kloridnom kiselinom (veličina zrnaca: 0,18-0,5 mm, koja prolaze kroz sito veličine otvora 500 µm i zadržavaju se na situ veličine otvora 180µm). Pijesak mora udovoljavati sljedećem kontrolnom testu:
NN 112/2009 • Zagrijavati približno 25 g pijeska u sušioniku (5.3.), dva sata, kako je opisano u točkama 6.1. do 6.3. Dodati 5 mL vode, ponovno zagrijavati u sušioniku dva sata, ohladiti i izvagati. Razlika između dvije odvage ne smije biti veća od 0,5 mg.
NN 112/2009 • Ukoliko je potrebno, tretirati pijesak 25%-tnom kloridnom kiselinom tri dana, uz povremeno miješanje. Ispirati vodom do nestanka kisele reakcije ili dok voda za ispiranje više ne sadržava kloride. Osušiti pri temperaturi od 160°C i ponovno testirati kako je gore navedeno.
NN 112/2009 • 5.2. Posudice s ravnim dnom, po mogućnosti izrađene od nikla, aluminija ili nehrđajućeg čelika. Posudice moraju imati poklopce koji se mogu čvrsto zatvoriti, ali i lako ukloniti. Primjerene dimenzije su promjer 60 do 80 mm i dubina približno 25 mm.
NN 112/2009 • 5.3. Sušionik za sušenje pri atmosferskom tlaku s odgovarajućom ventilacijom i termostatski reguliranom temperaturom od 99 ± 1° C. Temperatura mora biti jednaka u cijelom sušioniku.
NN 112/2009 • 5.4. Eksikator s aktivnim silikagelom s indikatorom prisutnosti vode ili odgovarajućim sredstvom za sušenje.
NN 112/2009 • 5.5. Stakleni štapići, spljošteni na jednom kraju, duljine koja pristaje unutrašnjosti metalnih posudica.
NN 112/2009 • 6.1. U posudicu (5.2.) staviti približno 25 g pijeska (4.) i kratki stakleni štapić (5.5.).
NN 112/2009 • 6.2. Bez prekrivanja posudice i sadržaja poklopcem, staviti posudicu sa sadržajem i poklopac u sušionik (5.3.) i zagrijavati dva sata.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 46/97, Broj 81/99,
Broj 37/05, Broj 125/02,
Broj 143/99, Broj 66/91
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE