PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-09-112-2832 NN 112/2009

• 6.3. Posudicu zatvoriti poklopcem i prenijeti u eksikator (5.4.) Ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu i izvagati s točnošću od 0,1 mg (M0).


Stranica 2009-09-112-2832 NN 112/2009

• 6.4. Nagnuti posudicu kako bi se pijesak skupio na jednoj strani posudice. U prazni dio posudice staviti približno 1,5 g ugušćenog (kondenziranog) zaslađenog mlijeka odnosno 3,0 g ugušćenog (kondenziranog) mlijeka. Posudicu zatvoriti poklopcem i izvagati s točnošću od 0,1 mg (M1).


Stranica 2009-09-112-2832 NN 112/2009

• 6.5. Skinuti poklopac, dodati 5 mL vode i pomoću staklenog štapića promiješati tekućine, a zatim pijesak i tekući dio. Štapić ostaviti u mješavini.


Stranica 2009-09-112-2832 NN 112/2009

• 6.6. Posudicu staviti u vodenu kupelj (5.6.) dok voda ne ispari, što obično traje 20 minuta. Povremeno štapićem promiješati mješavinu kako bi masa bila dobro prozračena i kako se ne bi stvrdnula kad se osuši. Štapić položiti u posudicu.


Internet NN 112/2009
• 6.7. Staviti posudicu i poklopac u sušionik na 1 sat i 30 minuta.

Internet stranice NN 112/2009
• 6.8. Posudicu zatvoriti poklopcem i prenijeti u eksikator (5.4.). Ostaviti da se ohladi do sobne temperature i izvagati s točnošću od 0,1 mg.

Internet stranice NN 112/2009 • 6.9. Ponovno staviti posudicu i poklopac u sušionik, otklopiti posudicu i otkrivenu posudicu i poklopac zagrijavati još jedan sat.
Internet stranice NN 112/2009 • 6.11. Ponavljati postupak opisan u točkama 6.9. i 6.10. dok razlika u masi između dva uzastopna vaganja ne bude manja od 0,5 mg ili dok se masa ne poveća. Ukoliko se masa poveća, pri izračunu (7.1.) upotrijebiti najmanju zabilježenu masu. Konačna zabilježena masa je M2 (g).
Internet stranice NN 112/2009 • Udio suhe tvari, izražen kao postotak mase uzorka, izračunava se na sljedeći način:
Internet stranice NN 112/2009 • Razlika između rezultata dvaju određivanja koja provodi isti analitičar, istovremeno ili neposredno jedno za drugim, na istom uzorku te pod istim uvjetima, ne smije biti veća od 0,2 g suhe tvari na 100 g proizvoda.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 112/2009 • 8. Izračunavanje ukupne suhe tvari mlijeka i bezmasne suhe tvari mlijeka
Informacije NN 112/2009 • 8.1. Udio ukupne suhe tvari u ugušćenom (kondenziranom) zaslađenom mlijeku izračunava se na sljedeći način:
Poslovne stranice NN 112/2009 • Od udjela ukupne suhe tvari (prema Metodi 1.) oduzeti udio saharoze (prema Metodi 5.).
Pregledi NN 112/2009 • 8.2. Udio bezmasne suhe tvari u ugušćenom (kondenziranom) zaslađenom mlijeku izračunava se na sljedeći način:
Besplatno NN 112/2009 • Od udjela ukupne suhe tvari (prema Metodi 1.) oduzeti udio saharoze (prema Metodi 5.) i udio masti (prema Metodi 3.).
Glasnik NN 112/2009 • 8.3. Udio bezmasne suhe tvari u ugušćenom (kondenziranom) mlijeku izračunava se na sljedeći način:
Propis NN 112/2009 • Od udjela ukupne suhe tvari (prema Metodi 1.) oduzeti udio masti (prema Metodi 3.).
Propis NN 112/2009 • Udio vode je gubitak mase sušenjem određen opisanom metodom.
Propis NN 112/2009 • Masa ostatka uzorka za analizu određuje se nakon sušenja pri atmosferskom tlaku u sušioniku pri temperaturi 102 ± 1°C do konstantne mase. Gubitak mase izražava se kao postotak mase uzorka.
Propis NN 112/2009 • 4.2. Posudice, po mogućnosti izrađene od nikla, aluminija, nehrđajućeg čelika ili stakla. Posudice moraju imati poklopce koji se mogu čvrsto zatvoriti, ali i lako ukloniti. Primjerene dimenzije su promjer 60 do 80 mm i dubina približno 25 mm.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 150/05, Broj 100/03, Broj 66/97, Broj 8/98, Broj 121/03, Broj 65/09


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled