PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-09-112-2832 NN 112/2009

• 4.3. Sušionik za sušenje pri atmosferskom tlaku s odgovarajućom ventilacijom i termostatski reguliranom temperaturom od 102 ± 1° C. Temperatura mora biti jednaka u cijelom sušioniku.


Stranica 2009-09-112-2832 NN 112/2009

• 4.4. Eksikator s aktivnim silikagelom s indikatorom prisutnosti vode ili odgovarajućim sredstvom za sušenje.


Stranica 2009-09-112-2832 NN 112/2009

• 5.1. Otvorenu posudicu (4.2.) s poklopcem staviti u sušionik (4.3.) i zagrijavati približno jedan sat.


Stranica 2009-09-112-2832 NN 112/2009

• 5.2. Zatvorenu posudicu ostaviti da se ohladi u eksikatoru (4.4.) do sobne temperature i zatim izvagati s točnošću od 0,1 mg (M0).


Internet NN 112/2009
• 5.3. U posudicu dodati približno 2 g mlijeka u prahu, zatvoriti posudicu i što je brže moguće izvagati s točnošću od 0,1 mg (M1).

Internet stranice NN 112/2009
• 5.4. Otvorenu posudicu s poklopcem staviti u sušionik dva sata.

Internet stranice NN 112/2009 • 5.5. Zatvorenu posudicu ostaviti da se ohladi u eksikatoru (4.4.) do sobne temperature i zatim što je brže moguće izvagati s točnošću od 0,1 mg.
Internet stranice NN 112/2009 • 5.6. Otvorenu posudicu s poklopcem zagrijavati u sušioniku jedan sat.
Internet stranice NN 112/2009 • 5.8. Ponavljati postupak opisan u točkama 5.6. i 5.5. dok razlika u masi između dva uzastopna vaganja ne bude manja od 0,5 mg ili dok se masa ne poveća. Ukoliko se masa poveća, pri izračunu (6.1.) upotrijebiti najmanju zabilježenu masu. Konačna zabilježena masa je M2 (g).
Internet stranice NN 112/2009 • Gubitak mase sušenjem, izražen kao postotak mase, izračunava se na sljedeći način:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 112/2009 • Razlika između rezultata dvaju određivanja koja provodi isti analitičar, istovremeno ili neposredno jedno za drugim, na istom uzorku te pod istim uvjetima, ne smije biti veća od 0,1 g vode na 100 g proizvoda.
Informacije NN 112/2009 • ODRE?IVANJE UDJELA MASTI U UGUŠĆENOM (KONDENZIRANOM) MLIJEKU
Poslovne stranice NN 112/2009 • – ugušćenom (kondenziranom) zaslađenom djelomično obranom mlijeku,
Pregledi NN 112/2009 • Udio masti u ugušćenom (kondenziranom) mlijeku je udio masti određen opisanom metodom.
Besplatno NN 112/2009 • Udio masti određuje se ekstrakcijom masti iz amonijeve alkoholne otopine uzorka dietil eterom i petroleterom, isparavanjem otapala i vaganjem ostatka te izračunavanjem postotka mase uzorka prema Röse-Gottliebovom postupku.
Glasnik NN 112/2009 • Svi reagensi moraju udovoljavati zahtjevima definiranima slijepom probom (6.1.). Ukoliko je potrebno, reagensi mogu biti ponovno destilirani u prisutnosti približno 1 g mliječne masti na 100 mL otapala.
Propis NN 112/2009 • 4.1. Otopina amonijaka, približno 25% (m/m) NH3 (gustoće približno 0,91 g/mL pri 20°C) ili jača otopina poznate koncentracije.
Propis NN 112/2009 • 4.2. Etanol, 96 ± 2% (v/v) ili, ukoliko isti nije na raspolaganju, etanol denaturiran metanolom, etil metil ketonom ili petroleterom.
Propis NN 112/2009 • Za određivanje prisutnosti peroksida u mali cilindar sa staklenim čepom, kojeg je potrebno isprati eterom, dodati 10 mL etera i 1 mL svježe pripremljene 10%-tne otopine kalijevog jodida. Protresti i ostaviti stajati jednu minutu. Žuta boja ne smije se pojaviti niti u jednom sloju.
Propis NN 112/2009 • Dietil eter može se očuvati bez peroksida dodatkom mokre cinkove folije koju je potrebno potpuno umočiti u razrijeđenu kiselu otopinu bakrovog sulfata jednu minutu te zatim isprati vodom. Za 1 L upotrijebiti približno 8000 mm2 cinkove folije, razrezati na trake dovoljne duljine da mogu dosezati najmanje do polovice spremnika.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 27/93, Broj 82/05, Broj 29/96, Broj 149/04, Broj 53/98, Broj 136/03


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled