PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 99/2007 • 2) Nacionalni vodiči mogu se izrađivati u suradnji s Državnim zavodom za norme.
NN 99/2007 • 3) Nadležno tijelo, odnosno ministartvo nadležno za zdravstvo procjenjuje nacionalne vodiče kako bi osiguralo da:
NN 99/2007 • (b) je njihov sadržaj primjenjiv u sektoru kojemu su namijenjeni; i
NN 99/2007 • (c) su prikladni kao vodiči za udovoljavanje zahtjevima iz članaka 3. do 5. ovoga Pravilnika u onim sektorima i za onu hranu na koju se odnose.
NN 99/2007 • 4) Nadležno tijelo nacionalne vodiče koji udovoljavaju zahtjevima iz stavka 3. ovoga članka dostavlja Europskoj komisiji.
NN 99/2007 • Vodiči Europske zajednice za dobru higijensku praksu ili za primjenu načela HACCP-a izrađuju se u skladu s posebnim postupkom.
NN 99/2007 • Hrana koja se uvozi u Republiku Hrvatsku mora udovoljavati odredbama propisa o hrani te odredbama članaka 3. do 6. ovoga Pravilnika.
NN 99/2007 • Hrana koja se izvozi iz Republike Hrvatske mora udovoljavati odredbama propisa o hrani te odredbama članaka 3. do 6. ovoga Pravilnika.
NN 99/2007 • 1) Prilozi I. i II. ovoga Pravilnika mogu se mijenjati i dopunjavati uzimajući u obzir:
NN 99/2007 • (a) potrebu da se izmijene preporuke navedene u Prilogu I. Dijelu B, točki 2. ovoga Pravilnika;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 99/2007 • (b) iskustvo stečeno u provedbi sustava temeljenih na načelima HACCP-a u skladu s člankom 5. ovoga Pravilnika;
NN 99/2007 • (c) tehnološki razvoj i njegove praktične posljedice te očekivanja potrošača vezano za sastav hrane;
NN 99/2007 • 2) U skladu s posebnim postupkom Europske komisije mogu se u određenim slučajevima odobriti odstupanja od zahtjeva utvrđenih u Prilogu I. i II. ovoga Pravilnika.
NN 99/2007 • 3) Nadležno tijelo može, u skladu sa stavkom 4. ovoga članka, i ne dovodeći u pitanje ostvarivanje ciljeva određenih ovim Pravilnikom, odobriti određena odstupanja te donositi nacionalne mjere za prilagodbu zahtjeva utvrđenih u Prilogu II. ovoga Pravilnika, kako je to određeno člankom 57. stavcima 1. i 2. Zakona o hrani.
NN 99/2007 • 4) Cilj nacionalnih mjera iz stavka 3. ovoga članka određen je člankom 57. stavkom 3. Zakona o hrani.
NN 99/2007 • 5) Nadležno tijelo koje namjerava donijeti nacionalne mjere iz stavka 3. ovoga članka o tome obavještava Europsku komisiju i ostale države članice EU u skladu s posebnim postupkom.
NN 99/2007 • Prilozi I. i II. tiskani su u prilogu ovoga Pravilnika i čine njegov sastavni dio.
NN 99/2007 • 1) Svi subjekti u poslovanju s hranom koji podnesu zahtjev za otvaranje novih objekata nakon stupanja na snagu ovoga Pravilnika moraju udovoljavati zahtjevima određenim ovim propisom te, ukoliko je propisano, Pravilnikom o higijeni hrane životinjskog podrijetla, osim u dijelu u kojem su posebni rokovi propisani odredbama članka 134. Zakona o hrani.
NN 99/2007 • 2) Subjekti u poslovanju s hranom kojima je prije stupanja na snagu ovoga Pravilnika izdano rješenje u skladu s odredbama Zakona o veterinarstvu (»Narodne novine«, broj 70/97, 105/01 i 172/03), ukoliko žele nastaviti obavljati djelatnost obvezni su nakon provedenog postupka procjene i kategorizacije objekata, a najkasnije do 1. siječnja 2009. godine, podnijeti nadležnom tijelu zahtjev na temelju članka 52. Zakona o hrani i moraju udovoljavati zahtjevima određenim ovim Pravilnikom te, ukoliko je propisano, Pravilnikom o higijeni hrane životinjskog podrijetla, osim u u slučaju iz članka 15. ovoga Pravilnika.
NN 99/2007 • 3) Subjekti u poslovanju s hranom dužni su se uskladiti s odredbama članka 5. te točke 2. Poglavlja XII. Priloga II. ovoga Pravilnika najkasnije do 1. siječnja 2009. godine.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 119/09, Broj 44/06,
Broj 36/07, Broj 179/04,
Broj 38/06, Broj 117/03
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE