PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 99/2007 • (d) određivanje i provedba učinkovitih postupaka sustavnog praćenja kritičnih kontrolnih točaka;
NN 99/2007 • (e) određivanje korektivnih mjera koje se poduzimaju ako sustav praćenja utvrdi da kritična kontrolna točka nije pod nadzorom;
NN 99/2007 • (f) određivanje postupaka koji se redovito poduzimaju kako bi se provjerila učinkovitost mjera navedenih u točkama (a) do (e) ovoga stavka;
NN 99/2007 • (g) uspostava i vođenje dokumentacija i evidencija primjerenih vrsti i veličini subjekta u poslovanju s hranom koje će dokazivati učinkovitu primjenu mjera navedenih u točkama (a) do (f) ovoga stavka.
NN 99/2007 • Kod svake promjene proizvoda, procesa ili bilo koje njegove faze, subjekti u poslovanju s hranom preispituju postupak i u njega unose potrebne izmjene.
NN 99/2007 • 3) Stavak 1. ovoga članka primjenjuje se jedino na subjekte u poslovanju s hranom koji obavljaju bilo koju fazu proizvodnje, prerade i distribucije hrane poslije primarne proizvodnje i pripadajuće djelatnosti koje su navedene u Prilogu I. ovoga Pravilnika.
NN 99/2007 • 4) Subjekti u poslovanju s hranom u skladu s odredbama posebnog propisa:
NN 99/2007 • (a) dostavljaju nadležnome tijelu odnosno ministarstvu nadležnom za zdravstvo u skladu s nadležnostima propisanim Zakonom o hrani, na način na koji to ono od njih zahtijeva, dokaze o svojoj usklađenosti sa stavkom 1. ovoga članka, uzimajući u obzir vrstu i veličinu subjekta u poslovanju s hranom;
NN 99/2007 • (b) osiguravaju da svi dokumenti koji opisuju postupke uspostavljene u skladu s ovim člankom budu u svakom trenutku ažurirani;
NN 99/2007 • (c) čuvaju sve ostale dokumente i evidencije tijekom odgovarajućeg razdoblja.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 99/2007 • 1) Subjekti u poslovanju s hranom surađuju s nadležnim tijelom odnosno ministarstvom nadležnim za zdravstvo u skladu s nadležnostima propisanim Zakonom o hrani te posebnim propisima.
NN 99/2007 • - obavijestiti tijelo iz stavka 1. ovog članka, na način na koji to tijelo traži, o svakom objektu koji je pod njegovim nadzorom, a u kojem se obavlja bilo koja faza proizvodnje, prerade i distribucije hrane, kako bi se svaki takav objekt registrirao;
NN 99/2007 • - stalno obavještavati tijelo iz stavka 1. ovog članka o najnovijim podacima o objektima, uključujući svaku značajnu promjenu djelatnosti i svako zatvaranje postojećega objekta.
NN 99/2007 • 3) Subjekti u poslovanju s hranom moraju osigurati da objekti budu odobreni od nadležnoga tijela nakon najmanje jednog pregleda na licu mjesta, ako se navedeno odobrenje zahtijeva:
NN 99/2007 • 4) Nadležno tijelo obavještava Europsku komisiju i države članice EU o zahtjevima za odobrenje objekata u skladu s propisima iz stavka 3. ovoga članka.
NN 99/2007 • Nadležno tijelo potiče izradu nacionalnih vodiča za dobru higijensku praksu i primjenu načela HACCP-a u skladu s odredbama članka 8. ovoga Pravilnika. Potiče se distribucija i primjena kako nacionalnih tako i vodiča Europske zajednice, koje subjekti u poslovanju s hranom dobrovoljno primjenjuju.
NN 99/2007 • 1) Nacionalne vodiče za dobru praksu izrađuju i distribuiraju predstavnici subjekata u poslovanju s hranom:
NN 99/2007 • (a) savjetujući se s predstavnicima zainteresiranih strana na čije bi interese to moglo značajno utjecati, kao što su nadležno tijelo i udruge potrošača;
NN 99/2007 • (b) uvažavajući odgovarajuća pravila prakse Codex Alimentariusa; i
NN 99/2007 • (c) ako se odnose na primarnu proizvodnju i pripadajuće djelatnosti koje su navedene u Prilogu I. ovoga Pravilnika, uzimajući u obzir preporuke navedene u Dijelu B Priloga I. ovoga Pravilnika.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 24/09, Broj 49/05,
Broj 124/04, Broj 118/03,
Broj 104/05, Broj 86/08
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE