PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 99/2007 • (k) »ambalažiranje/ambalaža« je stavljanje jednog ili više komada zapakirane hrane ili pakovine u drugi spremnik, a uključuje i sam spremnik;
NN 99/2007 • (l) »hermetički zatvoreni spremnik« je spremnik tako oblikovan da na njegov sadržaj ne mogu utjecati opasnosti;
NN 99/2007 • (m) »prerada« je svako djelovanje koje bitno mijenja početni proizvod, uključujući zagrijavanje, dimljenje, soljenje, dozrijevanje, sušenje, mariniranje, ekstrahiranje, prešanje ili kombinaciju ovih procesa;
NN 99/2007 • (n) »neprerađeni proizvodi« su proizvodi koji nisu bili podvrgnuti preradi, uključujući proizvode koji su podijeljeni, razdvojeni, odrezani, razrezani na kriške, očišćeni od kostiju, kosani, oguljeni, usitnjeni, isjeckani, očišćeni, narezani, oljušteni, samljeveni, rashlađeni, zamrznuti, duboko zamrznuti ili odmrznuti;
NN 99/2007 • (o) »prerađeni proizvodi« su proizvodi koji nastaju preradom neprerađenih proizvoda. Navedeni proizvodi mogu sadržavati sastojke koji su potrebni za njihovu proizvodnju ili koji im daju posebne značajke.
NN 99/2007 • 2) Za potrebe ovoga Pravilnika primjenjuju se i pojmovi iz članka 2. te iz članka 3. točaka 1.-17. i točke 19. Zakona o hrani.
NN 99/2007 • 3) U prilozima ovoga Pravilnika, izrazi: »prema potrebi«, »ako je prikladno«, »odgovarajući« i »dovoljan« znače prema potrebi, ako je prikladno, odgovarajuće ili dovoljno za ostvarenje ciljeva određenih ovim Pravilnikom.
NN 99/2007 • Subjekti u poslovanju s hranom moraju osigurati da sve faze proizvodnje, prerade i distribucije hrane koje su pod njihovom kontrolom udovoljavaju propisanim zahtjevima higijene utvrđene odredbama ovoga Pravilnika.
NN 99/2007 • 1) Subjekti u poslovanju s hranom koji obavljaju primarnu proizvodnju i pripadajuće djelatnosti koje su navedene u Prilogu I. ovoga Pravilnika moraju se pridržavati općih odredbi o higijeni koje su utvrđene u Dijelu A Priloga I. ovoga Pravilnika te ako je propisano zadovoljavati posebne zahtjeve određene Pravilnikom o higijeni hrane životinjskog podrijetla.
NN 99/2007 • 2) Subjekti u poslovanju s hranom koji obavljaju bilo koju fazu proizvodnje, prerade i distribucije hrane nakon faza na koje se primjenjuje stavak 1. ovoga članka moraju zadovoljavati opće zahtjeve vezane za higijenu koji su utvrđeni u Prilogu II. ovoga Pravilnika, kao i sve posebne zahtjeve određene Pravilnikom o higijeni hrane životinjskog podrijetla.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 99/2007 • 3) Subjekti u poslovanju s hranom provode, prema potrebi, sljedeće posebne higijenske mjere:
NN 99/2007 • (b) postupke potrebne za postizanje ciljeva određenih ovim Pravilnikom;
NN 99/2007 • (c) udovoljavanje zahtjevima o praćenju temperature za hranu;
NN 99/2007 • 4) Ako ovim Pravilnikom ili Pravilnikom o higijeni hrane životinjskog podrijetla nisu utvrđene metode uzorkovanja i analize, subjekti u poslovanju s hranom smiju primjenjivati odgovarajuće metode propisane posebnim propisima ili, ako one nisu određene, metode koje daju rezultate istovrijedne onima koji se dobiju primjenom referentne metode, ukoliko su znanstveno validirane u skladu s međunarodno priznatim pravilima ili protokolima.
NN 99/2007 • 5) Subjekti u poslovanju s hranom mogu koristiti vodiče iz članaka 7. do 9. ovoga Pravilnika kao pomoć u ispunjavanju zahtjeva određenih ovim Pravilnikom.
NN 99/2007 • 1) Subjekti u poslovanju s hranom uspostavljaju, provode i održavaju trajni postupak odnosno postupke temeljene na načelima sustava HACCP-a.
NN 99/2007 • 2) Načela sustava HACCP-a iz stavka 1. ovoga članka su sljedeća:
NN 99/2007 • (a) utvrđivanje svih opasnosti koje se moraju spriječiti, ukloniti ili smanjiti na prihvatljivu razinu;
NN 99/2007 • (b) utvrđivanje kritičnih kontrolnih točaka na mjestu/mjestima na kojima je kontrola bitna za sprečavanje ili uklanjanje opasnosti ili za njezino smanjivanje na prihvatljivu razinu;
NN 99/2007 • (c) određivanje kritičnih granica na kritičnim kontrolnim točkama koje razdvajaju prihvatljivo od neprihvatljivog u svrhu sprečavanja, uklanjanja ili smanjivanja utvrđenih opasnosti;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 114/08, Broj 85/06,
Broj 8/96, Broj 33/09,
Broj 93/07, Broj 150/08
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE