PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-10-99-2948 NN 99/2007

• (c) za hranu koja se ne može sigurno čuvati na sobnoj temperaturi, posebice zamrznutu hranu, važno je održavati hladni lanac;


Stranica 2007-10-99-2948 NN 99/2007

• (d) opća provedba postupaka koji se temelje na načelima sustava analize opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka (u daljnjem tekstu: HACCP), zajedno s primjenom dobre higijenske prakse, treba povećati odgovornost subjekata u poslovanju s hranom;


Stranica 2007-10-99-2948 NN 99/2007

• (e) vodiči za dobru praksu su korisno sredstvo koje subjektima u poslovanju s hranom na svim razinama lanca prehrane pomaže u provođenju pravila o higijeni hrane i u primjeni načela sustava HACCP;


Stranica 2007-10-99-2948 NN 99/2007

• (f) potrebno je utvrditi mikrobiološke kriterije i zahtjeve vezane uz praćenje temperature koji se temelje na znanstvenoj procjeni rizika;


Internet NN 99/2007
• (g) potrebno je osigurati da uvezena hrana odgovara najmanje istim higijenskim normama kao i hrana proizvedena u Republici Hrvatskoj, ili istovrijednim normama.

Internet stranice NN 99/2007
• 2) Ovaj se Pravilnik primjenjuje na sve faze proizvodnje, prerade i distribucije hrane kao i na izvoz, ne dovodeći u pitanje zahtjeve koji se odnose na higijenu hrane u skladu s posebnim propisima.

Internet stranice NN 99/2007 • 3) Iznimno od stavka 2. ovoga članka, ovaj se Pravilnik ne primjenjuje na:
Internet stranice NN 99/2007 • (a) primarnu proizvodnju namijenjenu za osobnu uporabu u kućanstvu;
Internet stranice NN 99/2007 • (b) pripremu, rukovanje ili skladištenje hrane u kućanstvu namijenjene za osobnu potrošnju u kućanstvu;
Internet stranice NN 99/2007 • (c) izravnu opskrbu malim količinama primarnih proizvoda kojima proizvođač opskrbljuje krajnjeg potrošača ili lokalni objekt u maloprodaji koji izravno opskrbljuje krajnjeg potrošača, u skladu s posebnim propisima;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 99/2007 • (d) sabirne centre ili štavionice koji spadaju pod definiciju poslovanja s hranom jedino zato što rukuju sirovinama za proizvodnju želatine ili kolagena.
Informacije NN 99/2007 • 1) Pojedini pomovi u ovom Pravilniku imaju sljedeće značenje:
Poslovne stranice NN 99/2007 • (a) »higijena hrane«, (u daljnjem tekstu: higijena), podrazumijeva mjere i uvjete potrebne za kontrolu opasnosti i osiguranje prikladnosti hrane za prehranu ljudi u skladu s njezinom namjenom;
Pregledi NN 99/2007 • (b) »primarni proizvodi« su proizvodi primarne proizvodnje, uključujući proizvode bilinogojstva, stočarstva, ribolova i lova;
Besplatno NN 99/2007 • (d) »nadležno tijelo« je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva koje je središnje tijelo državne uprave nadležno za zdravstvenu ispravnost, higijenu i kakvoću hrane i hrane za životinje i organizaciju službenih kontrola te predstavlja kontakt točku prema Europskoj komisiji; određeni poslovi službene kontrole mogu se prenijeti na druga tijela;
Glasnik NN 99/2007 • (e) »istovrijedan«, kada se radi o različitim sustavima, znači biti sposoban postići iste ciljeve;
Propis NN 99/2007 • (g) »voda za piće« je voda koja udovoljava odredbama propisanim posebnim propisima;
Propis NN 99/2007 • (h) »čista morska voda« je prirodna, umjetna ili pročišćena morska ili boćata voda koja ne sadrži mikroorganizme, štetne tvari ili otrovne morske planktone u količinama koje mogu izravno ili neizravno utjecati na zdravstvenu ispravnost hrane;
Propis NN 99/2007 • (i) »čista voda« je čista morska voda i slatka voda slične kakvoće;
Propis NN 99/2007 • (j) »pakiranje« je stavljanje hrane u omot ili spremnik koji je u neposrednom dodiru s hranom, a uključuje i sam omot ili spremnik;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 97/93, Broj 73/08, Broj 80/07, Broj 24/97, Broj 75/02, Broj 75/98


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled