PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 99/2007 • 1.1. Kontrole iz točke 1. ovoga Poglavlja mogu se obavljati pri veterinarskim pregledima koji se provode u skladu s propisima o javnom zdravlju ili zdravlju i dobrobiti životinja, a obavlja ih ovlašteni veterinar.
NN 99/2007 • 2. Ukoliko postoje razlozi za sumnju da nisu ispunjeni zahtjevi u pogledu zdravlja životinja, mora se provjeriti opće zdravstveno stanje životinja.
NN 99/2007 • 3. Službene kontrole provode se na gospodarstvima za proizvodnju mlijeka i kolostruma, kako bi se provjerilo jesu li ispunjeni higijenski zahtjevi. Te službene kontrole mogu uključivati veterinarske preglede i/ili monitoring kontrola koje obavljaju stručne organizacije. Ukoliko se pokaže da je higijena nezadovoljavajuća, nadležno tijelo provjerava poduzimaju li se potrebne mjere kako bi se stanje popravilo.
NN 99/2007 • 1. U slučaju sirovog mlijeka i kolostruma nadležno tijelo nadzire preglede koji se provode u skladu s Prilogom III. Odjeljkom IX. Poglavljem I. Dijelom III. Pravilnika o higijeni hrane životinjskog podrijetla.
NN 99/2007 • 2. Ako subjekt u poslovanju s hranom ne popravi stanje u roku od tri mjeseca od prve obavijesti nadležnoga tijela ili ovlaštenog laboratorija o neispunjavanju kriterija u pogledu broja mikroorganizama i broja somatskih stanica, isporuka sirovog mlijeka i kolostruma s proizvodnog gospodarstva mora se obustaviti ili – u skladu s posebnim dopuštenjem nadležnoga tijela ili prema njegovim općim uputama – podvrgnuti zahtjevima u pogledu njegove obrade i uporabe koji su potrebni da bi se zaštitilo javno zdravlje. Ta obustava ili ti zahtjevi ostaju na snazi sve dok subjekt u poslovanju s hranom ne dokaže da sirovo mlijeko ponovo ispunjava kriterije.
NN 99/2007 • OBJEKTI KOJI NE PODLIJEŽU ZAHTJEVU GLEDE UVRŠTENJA NA POPISE IZ ČLANKA 12. STAVKA 1. OVOGA PRAVILNIKA
NN 99/2007 • Sljedeći objekti iz trećih zemalja ne moraju biti uvršteni na popise koji se sastavljaju i ažuriraju u skladu s člankom 12. stavkom 4. ovoga Pravilnika:
NN 99/2007 • 1. objekti u kojima se rukuje proizvodima životinjskog podrijetla za koje nisu utvrđeni zahtjevi u Prilogu III. Pravilnika o higijeni hrane životinjskog podrijetla;
NN 99/2007 • 4. objekti u kojima se jedino skladište proizvodi koje nije potrebno skladištiti u uvjetima kontrolirane temperature.
NN 99/2007 • 1. Predstavnik nadležnoga tijela zemlje pošiljateljice koje izdaje certifikat što prati pošiljku proizvoda životinjskog podrijetla namijenjenu Republici Hrvatskoj, mora potpisati taj certifikat te se pobrinuti da na njemu bude službeni pečat. Ovaj se zahtjev odnosi na svaki list certifikata ako se on sastoji od više od jednog lista. U slučaju brodova tvornica, nadležno tijelo može ovlastiti zapovjednika broda ili drugog brodskog časnika da potpiše certifikat.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 99/2007 • 2. Certifikati moraju biti sastavljeni na jeziku zemlje iz koje se roba uvozi i na hrvatskom jeziku, a u slučaju da je pošiljka namjenjena trećoj zemlji ili državama članicama Europske unije na jeziku države krajnjeg odredišta i na jeziku države kroz ili u koju pošiljka ulazi na područje Europske unije. Ukoliko certifikati nisu sastavljeni na zahtjevanim jezicima mogu biti praćeni ovjerenim prijevodom na tom jeziku ili jezicima.
NN 99/2007 • 3. Izvorna verzija certifikata mora pratiti pošiljke pri ulasku u Republiku Hrvatsku.
NN 99/2007 • (b) dvije ili više stranica koje su dio jedinstvenog i nedjeljivog lista papira; ili
NN 99/2007 • (c) niza stranica koje su obrojčane tako da je na svakoj od njih navedeno da se radi o određenoj stranici konačnoga niza (npr. »stranica 2. od 4 stranice«).
NN 99/2007 • 5. Na certifikatima mora biti naveden jedinstveni identifikacijski broj. Ako se certifikat sastoji od niza stranica, taj broj mora biti naveden na svakoj stranici.
NN 99/2007 • 6. Certifikat se mora izdati prije nego pošiljka na koju se ona odnosi prestane biti pod nadzorom nadležnoga tijela zemlje pošiljateljice.
NN 99/2007 • Na temelju članka 56. stavka 1. podstavka prvog Zakona o hrani (»Narodne novine«, broj, 46/2007), ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, donosi
NN 99/2007 • 1) Ovim se Pravilnikom utvrđuju opća pravila o higijeni hrane za subjekte u poslovanju s hranom, pri čemu se posebice uzimaju u obzir sljedeća načela:
NN 99/2007 • (a) glavnu odgovornost za zdravstvenu ispravnost hrane snosi subjekt u poslovanju s hranom;
NN 99/2007 • (b) potrebno je osigurati zdravstvenu ispravnost hrane kroz cijeli lanac prehrane, počevši od primarne proizvodnje;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 163/03, Broj 45/01,
Broj 46/06, Broj 58/08,
Broj 20/06, Broj 89/95
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE