PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2006-07-84-2002 NN 84/2006

• 2. Nositelji obiteljskih gospodarstava iz članka 11. točke 5. ovoga Pravilnika moraju osigurati usluge stručne osobe za vođenje proizvodnje, visoke stručne spreme veterinarske, poljoprivredne ili prehrambene struke s radnim iskustvom na poslovima proizvodnje hrane za životinje. Obiteljska gospodarstva čiji su objekti odobreni za proizvodnju ljekovite hrane moraju osigurati usluge veterinarske organizacije za vođenje proizvodnje i kontrolu kakvoće ljekovite hrane za životinje.


Stranica 2006-07-84-2002 NN 84/2006

• 3. Vođenje proizvodnje na obiteljskim gospodarstvima iz članka 11. točke 6. ovoga Pravilnika može obavljati nositelj ili član gospodarstva ako ima najmanje srednju stručnu spremu veterinarske, poljoprivredne ili prehrambene struke. Ako na obiteljskom gospodarstvu nema takve osobe ono mora za vođenje proizvodnje osigurati usluge stručne osobe s radnim iskustvom na poslovima proizvodnje hrane za životinje.


Stranica 2006-07-84-2002 NN 84/2006

• 4. Trgovci i posrednici iz članka 11. točke 1. i 2. ovoga Pravilnika moraju zaposliti najmanje 1 osobu visoke stručne spreme veterinarske, poljoprivredne ili prehrambene struke.


Stranica 2006-07-84-2002 NN 84/2006

• 5. Trgovci i posrednici iz članka 11. točke 3. i 4. ovoga Pravilnika moraju zaposliti najmanje 1 osobu srednje stručne spreme veterinarske, poljoprivredne, prehrambene ili kemijske struke.


Internet NN 84/2006
• 6. U odsutnosti osobe koja ispunjava propisane uvjete duljoj od 30 dana proizvođači, trgovci i posrednici dužni su ovlastiti drugu osobu koja ispunjava navedene uvjete. Proizvođači, trgovci i posrednici, osim obiteljskih gospodarstava, moraju izraditi sistematizaciju radnih mjesta s naznakom osposobljenosti i odgovornosti osobe. Svi djelatnici moraju biti upućeni pisanim putem o svojim dužnostima, odgovornostima, ovlaštenjima i promjenama u vezi s tim.

Internet stranice NN 84/2006
• 1. Subjekti moraju pismeno odrediti kvalificiranu osobu odgovornu za proizvodnju.

Internet stranice NN 84/2006 • 2. Subjekti moraju osigurati da se aktivnosti obavljaju po unaprijed utvrđenim pisanim postupcima i uputama.
Internet stranice NN 84/2006 • 3. Subjekti moraju poduzeti tehničke, tehnološke i organizacijske mjere da uklone ili smanje mogućnosti unakrsne kontaminacije i pogrešaka.
Internet stranice NN 84/2006 • 4. Subjekti moraju kontrolirati proizvode na prisustvo zabranjenih tvari i ostalih zagađivača koji mogu ugroziti zdravlje ljudi i životinja, te provoditi kontrole za smanjivanje rizika.
Internet stranice NN 84/2006 • 5. Veterinarsko – zdravstveno neispravnu hranu i druge materijale koji sadrže povećane koncentraciju veterinarskih lijekova ili bilo kojeg drugog zagađivača, te tvari koje se iz drugih razloga ne mogu koristiti za proizvodnju hrane treba izdvojiti, te zbrinuti na propisan način.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 84/2006 • 6. Subjekti moraju osigurati djelotvoran sustav praćenja proizvoda.
Informacije NN 84/2006 • 1. Subjekti moraju pismeno odrediti kvalificiranu osobu odgovornu za kontrolu kakvoće.
Poslovne stranice NN 84/2006 • 2. Subjekti moraju organizirati osposobljen i opremljen laboratorij za kontrolu higijenske ispravnosti i kakvoće krmiva i proizvoda, te sukladnosti istih s deklaracijom. Ukoliko proizvođač nema vlastiti laboratorij, mora za kontrolu higijenske ispravnosti i kakvoće sirovina i proizvoda osigurati usluge ovlaštenog laboratorija za obavljanje laboratorijskih pretraga.
Pregledi NN 84/2006 • 3. Subjekti moraju izraditi u pisanom obliku i primijeniti program unutarnje kontrole higijenske ispravnosti i kakvoće sirovina i proizvoda s težištem na kontroli kritičnih mjesta proizvodnog procesa (HACCP) do roka navedenog u članku 19. stavku 3. ovoga Pravilnika.
Besplatno NN 84/2006 • 4. Uzorke svih krmiva i svake proizvodne serije proizvoda mora uzeti odgovorna osoba, u dovoljnoj količini, po unaprijed utvrđenom programu u skladu s propisima o hrani za životinje. Uzorci moraju biti zapakirani i označeni na način da se spriječi njihova zamjena i miješanje. Podaci moraju omogućiti identifikaciju i sljedivost svih sirovina i materijala za proizvodnju te proizvoda. Uzorke treba skladištiti u uvjetima koji onemogućavaju zamjenu, te promjene sastava i veterinarsko – zdravstvene ispravnosti. Kod proizvoda namijenjenih proizvodnji hrane za životinje koje ne proizvode hranu, i ne koriste se za proizvodnju hrane, moraju se čuvati samo uzorci gotovih proizvoda.
Glasnik NN 84/2006 • 5. Uzorke treba čuvati do isteka roka valjanosti navedenog u deklaraciji.
Propis NN 84/2006 • 1. Proizvode, krmiva i dodatke treba skladištiti odvojeno na način da ih je moguće lako identificirati, pratiti njihovu sljedivost i spriječiti zamjenu, kontaminaciju ili unakrsnu kontaminaciju s drugim sirovinama, proizvodima ili štetnim organizmima.
Propis NN 84/2006 • 2. Proizvode i sirovine treba pakirati u primjerenu ambalažu i skladištiti u takvim prostorima koji su predviđeni, prilagođeni i održavani da zadovoljavaju načela dobre skladišne prakse.
Propis NN 84/2006 • 3. Skladišni prostori moraju biti zatvoreni i dostupni samo osobama koje imaju dozvolu proizvođača ili odgovorne osobe.
Propis NN 84/2006 • 4. Ambalažu, kontejnere i opremu koja se koristi za prijevoz, skladištenje, prijenos i vaganje treba držati čistom, a ostatke detergenata i dezinficijensa na njihovoj površini održavati na najmanjoj mogućoj mjeri.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 115/07, Broj 19/00, Broj 47/93, Broj 16/92, Broj 87/96, Broj 38/08


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled