PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 114/2008 • (2) Pakiranja ne moraju sadržavati podatke određene stavkom 1. ovog članka ako sadrže više pojedinačnih prodajnih pakiranja, jasno vidljivih izvana, koja su označena svim propisnim podacima na način da ne obmanjuju krajnjeg potrošača. U slučaju da su takva skupna pakiranja složena na paletama, propisani podaci moraju biti navedeni na obavijesti smještenoj na vidljivom mjestu na barem dvjema stranama palete.
NN 114/2008 • Odredbe ovog poglavlja odnose se na sorte češnjaka tarifne oznake CT 0703 20 00, uzgojene od vrste Allium sativum L. namijenjene stavljanju na tržište u svježem2, polusuhom3 i suhom4 stanju isključujući zeleni češnjak sa listovima i nerazvijenim češnjevima i češnjak namijenjen preradi.
NN 114/2008 • (1) Češnjak u svim klasama, uz posebne odredbe i dopuštena odstupanja koja su određena za svaku klasu pojedinačno, udovoljava minimalnim zahtjevima kakvoće ako je:
NN 114/2008 • – zdrav, isključen je češnjak podlegao procesima kvarenja i truljenja u stupnju koji ga čini neprikladnim za potrošnju u svježem stanju;
NN 114/2008 • (2) Stupanj razvijenosti i stanje češnjaka moraju biti takvi da:
NN 114/2008 • (1) Češnjak Ekstra klase mora biti vrhunske kakvoće i karakterističan za pripadajuću sortu ili komercijalni tip.6
NN 114/2008 • (3) Lukovice Ekstra klase moraju biti bez nedostataka, osim neznatnih površinskih oštećenja koje ne utječu na opći izgled, kakvoću, održavanje kakvoće te izgled u pakiranju.
NN 114/2008 • (4) Češnjevi češnjaka Ekstra klase moraju biti čvrsto vezani u lukovici.
NN 114/2008 • (5) Korijen suhog češnjaka Ekstra klase mora biti odstranjen s lukovice.
NN 114/2008 • (1) Češnjak Klase I mora biti dobre kakvoće i karakterističan za pripadajuću sortu i/ili komercijalni tip.7
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 114/2008 • (3) Dozvoljena je neznatno oštećenje na vanjskim ovojnim listovima lukovica Klase I uz uvjet da to ne narušava opći izgled, kakvoću, održavanje kakvoće te izgled u pakiranju.
NN 114/2008 • (1) Klasa II uključuje češnjak koji ne udovoljava zahtjevima Klase I, ali udovoljava minimalnim zahtjevima kakvoće propisanih člankom 213. ovoga Pravilnika.
NN 114/2008 • (2) Dozvoljeni su sljedeći nedostaci uz uvjet da je češnjak Klase II zadržao svoje temeljne karakteristike što se tiče kakvoće, očuvanja kakvoće i prezentiranja:
NN 114/2008 • – oštećenje na vanjskim ovojnim listovima ili pucanje vanjskih liski;
NN 114/2008 • (1) Veličina je određena maksimalnim promjerom ekvatorijalnog dijela ploda.
NN 114/2008 • (2) Minimalni promjer za Ekstra klasu je 45 mm, a za Klasu I i Klasu II je 30 mm.
NN 114/2008 • (3) Za češnjak prezentiran u rasutom stanju bez stabljike ili u hrpama u promjeru između najmanje i najveće lukovice ne smije prijeći:
NN 114/2008 • Dopušta se odstupanje od kakvoće i veličine u svakom pakiranju za proizvode koji ne udovoljavaju uvjetima svoje klase sukladno člancima 220. i 221. ovoga Pravilnika.
NN 114/2008 • (1) Za češnjak Ekstra klase u pakiranju može biti masom do 5% češnjaka koji ne udovoljava zahtjevima Ekstra klase, ali udovoljava zahtjevima propisanim za Klasu I, ili je, u iznimnim slučajevima, unutar dopuštenog odstupanja za Klasu I.
NN 114/2008 • (2) Za češnjak Klase I u pakiranju može biti masom do 10% češnjaka koji ne udovoljava zahtjevima Klase I, ali udovoljava zahtjevima propisanim za Klasu II, ili je, u iznimnim slučajevima, unutar dopuštenog odstupanja za Klasu II. Unutar ovoga odstupanja ne smije biti masom više od 1% lukovica s češnjevima s vanjskim znakovima klijanja.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 84/07, Broj 139/04,
Broj 46/96, Broj 88/04,
Broj 72/93, Broj 34/01
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE