PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 114/2008 • (3) Za češnjak Klase II u pakiranju dopušteno je masom do 10% češnjaka koji ne udovoljava zahtjevima Klase II, niti minimalnim zahtjevima kakvoće, osim češnjaka koji je podlegao truljenju, oštećenju od mraza ili sunca, ili kvarenju koje ga čini neprikladnim za potrošnju. Unutar ovoga odstupanja dozvoljeno je masom maksimalno do 5% lukovica s češnjevima s vanjskim znakovima klijanja.
NN 114/2008 • Dopušta se odstupanje od veličine za sve klase češnjaka koje može biti masom do 10% lukovica koje ne udovoljavaju odredbama o veličini. Unutar tog odstupanja dopušta se do 3% lukovica koji imaju promjer manji od minimalnog, ali ne manji od 25 mm.
NN 114/2008 • (1) Sadržaj svakog pakiranja ili serije za proizvod prezentiran u rasutom stanju, mora biti ujednačen i sadržavati samo češnjak istog podrijetla, vrste ili komercijalnog tipa, kvalitete i veličine (za koje vrijede odredbe o veličini).
NN 114/2008 • (2) Vidljivi dio sadržaja pakiranja treba biti reprezentativan za cjelokupni sadržaj pakiranja.
NN 114/2008 • (3) Bez obzira na odredbe iz stavka 1. i 2. ovoga članka češnjak se smije miješati s različitim vrstama svježeg voća i povrća u pakiranju neto mase 3 kilograma ili manje, prema uvjetima utvrđenima Dodatkom 1. ovoga Pravilnika.
NN 114/2008 • (1) Češnjak mora biti pakiran na način da je proizvod dobro zaštićen, izuzev češnjaka u vijencima koji se transportira u rasutom stanju.
NN 114/2008 • (2) Materijali koji se koriste za pakiranje moraju biti novi, čisti i takve kakvoće da se spriječi uzrokovanje vanjskih i unutarnjih oštećenja proizvoda. Korištenje materijala, posebno papira ili žigova, s trgovačkim specifikacijama je dozvoljeno, uz uvjet da je tiskanje ili označavanje izvedeno s netoksičnom tintom ili ljepilom.
NN 114/2008 • (3) Pakiranja ili serije za proizvod prezentiran u rasutom stanju, moraju biti bez ikakvih stranih tvari.
NN 114/2008 • (4) Naljepnice koje se pojedinačno lijepe na proizvod moraju biti takve da, kad se odstrane, ne ostavljaju niti vidljive tragove ljepila, niti ne uzrokuju oštećenja kožice.
NN 114/2008 • – u rasutom stanju, s dijelom stabljike pri čemu ona ne smije prijeći:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 114/2008 • (2) Kod prezentiranja češnjaka u hrpama ili vijencima, svako pakiranje mora biti ujednačeno prema broju lukovica ili neto masom.
NN 114/2008 • (3) Ovisno o načinu prezentacije, stabljika treba biti glatko odrezana, kao i korijen kod suhog češnjaka Ekstra klase.
NN 114/2008 • (1) Svako pakiranje češnjaka mora sadržavati sljedeće podatke grupirane na istom mjestu slovima čitljivo i neizbrisivo označene, i vidljive izvana:
NN 114/2008 • – naziv i adresa pravne ili fizičke osobe koja pakira i/ili isporučuje robu.
NN 114/2008 • Naziv i adresa onoga koji pakira i/ili isporučuje robu može biti zamijenjena:
NN 114/2008 • – za sva pakiranja osim pretpakiranja, sa službeno izdanom i prihvaćenom oznakom koja predstavlja onoga koji pakira i/ili isporučuje, naznačenom u blizini izraza »Pakira i/ili isporučuje« (ili istoznačnim kraticama);
NN 114/2008 • – samo kod pretpakiranja, s nazivom i adresom onoga koji robu stavlja na tržište sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, a koje je naznačeno u blizini izraza »Pakirano za:« ili istoznačnog izraza. U tom slučaju, pri označavanju treba također uključiti oznaku koja predstavlja onoga koji pakira i/ili isporučuje robu. Sve informacije u vezi te oznake neophodne za inspekcijska tijela, dužan je osigurati onaj koji hranu stavlja na tržište.
NN 114/2008 • – »svježi češnjak«, »polusuhi češnjak« ili »suhi češnjak« ako sadržaj pakiranja nije vidljiv i vrsta povrća ne vidi se izvana,
NN 114/2008 • – naziv sorte ili komercijalnog tipa (»bijeli češnjak«, »ružičasti češnjak« itd.),
NN 114/2008 • – regija gdje je proizveden, regionalni ili lokalni naziv mjesta proizvodnje (nije obavezno)
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 107/03, Broj 128/99,
Broj 75/00, Broj 19/95,
Broj 60/96, Broj 9/99
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE