PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 114/2008 • – veličina (ako je češnjak razvrstan po veličini) izražena kao najveći i najmanji promjer lukovica,
NN 114/2008 • (2) Pakiranja ne moraju sadržavati podatke određene stavkom 1. ovog članka ako sadrže više pojedinačnih prodajnih pakiranja, jasno vidljivih izvana, koja su označena svim propisnim podacima na način da ne obmanjuju krajnjeg potrošača. U slučaju da su takva skupna pakiranja složena na paletama, propisani podaci moraju biti navedeni na obavijesti smještenoj na vidljivom mjestu na barem dvjema stranama palete.
NN 114/2008 • Odredbe ovog poglavlja odnose se na sorte poriluka tarifne oznake CT 0703 90 00, uzgojene od vrste Allium porrum L. za opskrbu potrošača u svježem stanju, isključujući poriluk za preradu.
NN 114/2008 • (1) Poriluk u svim klasama, uz posebne odredbe i dopuštena odstupanja koja su određena za svaku klasu pojedinačno, udovoljava minimalnim zahtjevima kakvoće ako je:
NN 114/2008 • – čitav (to se ne odnosi na korijen i vršne dijelove lišća koji mogu biti odrezani);
NN 114/2008 • – zdrav, isključen je poriluk podlegao procesima kvarenja i truljenja u stupnju koji ga čini neprikladnim za potrošnju u svježem stanju;
NN 114/2008 • – čist, bez stranih čestica i primjesa (iako korijen može imati čestica zemlje);
NN 114/2008 • (3) Stupanj razvijenosti i stanje poriluka moraju biti takvi da:
NN 114/2008 • Radi stavljanja na tržište, poriluk se razvrstava u dvije klase:
NN 114/2008 • (1) Poriluk Klase I mora biti dobre kakvoće i karakterističan za pripadajuću sortu ili komercijalni tip.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 114/2008 • (2) Kod poriluka Klase I, 1/3 ukupne dužine ili polovina lažne stabljike mora biti bijele ili zelenkasto bijele boje, a kod ranog proljetnog poriluka 1/4 ukupne dužine ili 1/3 lažne stabljike mora biti bijele ili zelenkasto bijele boje
NN 114/2008 • (3) Dozvoljeni su sljedeći nedostaci uz uvjet da je poriluk Klase I zadržao svoje temeljne karakteristike što se tiče kakvoće, očuvanja kakvoće i izgleda u pakiranju:
NN 114/2008 • – lagana oštećenja uzrokovana tripsima dozvoljena samo na lišću;
NN 114/2008 • (1) Klasa II uključuje poriluk koji ne udovoljava zahtjevima Klase I, ali udovoljava minimalnim zahtjevima kakvoće iz članka 227. ovoga Pravilnika.
NN 114/2008 • (2) Kod poriluka Klase II barem 1/4 ukupne dužine, ili 1/3 lažne stabljike mora biti bijele do zelenkasta bijele boje.
NN 114/2008 • (3) Dozvoljeni su sljedeći nedostaci uz uvjet da je poriluk Klase II zadržao svoje temeljne karakteristike što se tiče kakvoće, očuvanja kakvoće i izgleda u pakiranju:
NN 114/2008 • – pojava nježne cvjetne stabljike zatvorene u lažnoj stabljici;
NN 114/2008 • – lagana oštećenja uzrokovana tripsima i slabim tragovima rđe, ali samo na lišću;
NN 114/2008 • (1) Veličina je određena promjerom, mjerena pravokutno na longitudinalnu os nad odebljalim dijelom vrata lažne stabljike.
NN 114/2008 • (2) Minimalni promjer za rani poriluk je 8 mm, a za ostali je 10 mm.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 177/04, Broj 79/06,
Broj 80/99, Broj 41/07,
Broj 138/06, Broj 68/07
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE