PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 20/2009 • 2. »sadržaj masti« je maseni udio (m/m) mliječne masti u mlijeku, izražen u postotcima;
NN 20/2009 • 3. »sadržaj bjelančevina« je maseni udio (m/m) bjelančevina u mlijeku, izražen u postotcima (dobiva se množenjem ukupnog sadržaja dušika u mlijeku, izraženog u postotcima, sa 6,38).
NN 20/2009 • 4. »mliječni proizvodi« su proizvodi dobiveni isključivo od mlijeka, pri čemu se podrazumijeva da je dopušteno dodavanje sastojaka potrebnih za njihovu proizvodnju pod uvjetom da isti nisu dodani kako bi djelomično ili potpuno zamijenili bilo koju mliječnu komponentu;
NN 20/2009 • 5. »stavljanje na tržište« je držanje hrane u svrhu prodaje, uključujući ponudu za prodaju ili svaki drugi oblik prijenosa, bez obzira na to je li besplatan ili nije, te prodaju, distribuciju i druge oblike prijenosa kao takve.
NN 20/2009 • – za kravlje mlijeko kojem nakon tehnološke obrade nije promijenjen sastav ili za mlijeko kojeg je udio masti standardiziran sukladno članku 7. ovoga Pravilnika;
NN 20/2009 • – s jednom ili više riječi kako bi se označila vrsta (prema senzorskim svojstvima, hranjivim vrijednostima, fizikalno-kemijskim svojstvima, mogućnostima za daljnju preradu odnosno tehnološkim svojstvima), klasa, podrijetlo (prema vrsti životinje) i/ili predviđena upotreba takvog mlijeka ili opisala mehanička obrada ili promjena sastava. Promjena sastava odnosi se samo na dodavanje i/ili oduzimanje sastojaka prirodno prisutnih u mlijeku.
NN 20/2009 • (1) Mliječni proizvodi stavljaju se na tržište pod sljedećim nazivima:
NN 20/2009 • (2) Proizvodi čiji nazivi nisu propisani stavkom 1. ovoga članka, stavljaju se na tržište u skladu s odredbama članka 18. Pravilnika o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane (»Narodne novine« br. 41/08)[1]. Proizvodi podvrgnuti ionizirajućem zračenju označavaju se navodima propisanim člankom 11. Pravilnika o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane.
NN 20/2009 • (1) Naziv »mlijeko« i nazivi koji se koriste za mliječne proizvode, tamo gdje je to primjenjivo, mogu se koristiti s riječju ili riječima kako bi se označili proizvodi kojima su dodani i drugi sastojci osim sastojaka mliječnih proizvoda. Drugi sastojci ne smiju zamijeniti bilo koju mliječnu komponentu. U proizvodima kojima su dodani drugi sastojci osim sastojaka mliječnih proizvoda mlijeko ili mliječni proizvod je bitan dio u pogledu količine ili određivanja karakteristika proizvoda.
NN 20/2009 • (2) Za mlijeko, osim kravljeg, i mliječne proizvode koji nisu proizvedeni od kravljeg mlijeka, obvezno je navođenje vrste životinje od koje potječu.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 20/2009 • Upotreba naziva kod sličnih proizvoda koji nisu proizvedeni od mlijeka
NN 20/2009 • (1) Nazivi iz članka 3., 4. i 5. ovoga Pravilnika mogu se koristiti samo za proizvode navedene u tim člancima osim u slučaju proizvoda čija su stvarna svojstva razvidna iz tradicionalne upotrebe
NN 20/2009 • i/ili kada se nazivi jasno upotrebljavaju za opisivanje karakteristične kakvoće proizvoda.
NN 20/2009 • (2) Proizvodi koji nisu propisani člankom 3. 4. i 5. ovoga Pravilnika ne smiju se označavati, reklamirati i prezentirati na način koji izravno ili neizravno tvrdi ili sugerira da se radi o mliječnom proizvodu, sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača (»Narodne novine« br. 79/07).[2]
NN 20/2009 • (3) Ukoliko se radi o proizvodu koji sadrži mlijeko ili mliječne proizvode, naziv »mlijeko« ili nazivi iz članka 4. stavka 1. ovoga Pravilnika, mogu se koristiti da bi se opisale osnovne sirovine i u popisu sastojaka sukladno Pravilniku o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane.
NN 20/2009 • 1. sirovo mlijeko: koje nije zagrijavano na temperaturu veću od 40 °C niti je bilo podvrgnuto nekom drugom postupku koji ima isti učinak;
NN 20/2009 • 2. punomasno mlijeko: toplinski obrađeno mlijeko koje, obzirom na udio mliječne masti, udovoljava jednom od sljedećih zahtjeva:
NN 20/2009 • – standardizirano punomasno mlijeko: mlijeko koje sadrži najmanje 3,50% mliječne masti;
NN 20/2009 • – standardizirano ekstra punomasno mlijeko: mlijeko koje sadrži najmanje 4,00% mliječne masti, a najviše 9,99% mliječne masti;
NN 20/2009 • – nestandardizirano punomasno mlijeko: mlijeko kod kojeg udio mliječne masti nije promijenjen od mužnje, niti dodavanjem ili uklanjanjem mliječnih masti niti miješanjem s mlijekom čiji je prirodni udio mliječne masti bio promijenjen. Udio mliječne masti ne smije biti manji od 3,50%;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 178/04, Broj 50/09,
Broj 90/04, Broj 14/90,
Broj 123/00, Broj 2/93
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE