PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 20/2009 • 3. djelomično obrano mlijeko: toplinski obrađeno mlijeko koje sadrži najmanje 1,50% a najviše 1,80% mliječne masti;
NN 20/2009 • 4. obrano mlijeko: toplinski obrađeno mlijeko koje sadrži najviše 0,50% mliječne masti.
NN 20/2009 • Toplinski obrađeno mlijeko koje ne udovoljava zahtjevima za udjelom mliječne masti iz članka 7. točke 2., 3. i 4. ovoga Pravilnika, smatra se mlijekom namijenjenim konzumaciji ukoliko je udio mliječne masti na pretpakovini lako čitljiv i jasno označen na razini točnosti od jednog decimalnog mjesta oznakom »…% mliječne masti». Takvo mlijeko ne smije biti označeno kao punomasno, djelomično obrano ili obrano.
NN 20/2009 • (1) Ne dovodeći u pitanje odredbu članka 7. točke 2. alineje 3. ovoga Pravilnika, dozvoljene su sljedeće promjene:
NN 20/2009 • – promjena prirodnog udjela mliječne masti oduzimanjem ili dodavanjem vrhnja ili dodavanjem punomasnog mlijeka, djelomično obranog mlijeka ili obranoga mlijeka kako bi se udovoljilo zahtjevima za udjelom mliječne masti za mlijeko namijenjeno konzumaciji;
NN 20/2009 • – obogaćivanje mlijeka mliječnim bjelančevinama, mineralima ili vitaminima;
NN 20/2009 • – smanjenje sadržaja laktoze konverzijom u glukozu i galaktozu.
NN 20/2009 • (2) Dozvoljene promjene sastava mlijeka iz stavka 1. alineje 2. i 3. ovoga članka potrebno je navesti na ambalaži proizvoda na način da su lako vidljive, čitljive i neizbrisive.
NN 20/2009 • (3) Odredba iz stavka 2. ovoga članka ne dovodi u pitanje obvezu navođenja hranjivih vrijednosti hrane propisanih Pravilnikom o navođenju hranjivih vrijednosti hrane (»Narodne novine« br. 60/08, 74/08)[3].
NN 20/2009 • (4) U slučaju obogaćivanja mlijeka mliječnim bjelančevinama, sadržaj bjelančevina mora biti 3,8% ili veći.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 20/2009 • – točku smrzavanja, približno jednaku prosječnoj točki smrzavanja sirovog mlijeka zabilježenu u području podrijetla prikupljenog mlijeka;
NN 20/2009 • – gustoću veću od 1028 g/l za mlijeko s 3,5% mliječne masti pri 20 °C ili odgovarajuću masu po litri mlijeka s drugačijim udjelom mliječne masti;
NN 20/2009 • – najmanje 2,9% bjelančevina u mlijeku s 3,5% mliječne masti ili odgovarajuću koncentraciju u slučaju mlijeka s drugačijim udjelom mliječne masti.
NN 20/2009 • Samo mlijeko koje udovoljavanja zahtjevima za mlijeko namijenjeno konzumaciji smije se distribuirati ili prodavati bez prerade izravno krajnjem potrošaču i mora biti označeno sukladno članku 7. ovoga Pravilnika ne dovodeći u pitanje nazive nadopunjene dodatnim opisom.
NN 20/2009 • Proizvodi koji se uvoze u Republiku Hrvatsku radi prodaje kao mlijeko namijenjeno konzumaciji moraju ispunjavati odredbe ovoga Pravilnika.
NN 20/2009 • (1) Danom stupanja na snagu ovoga Pravilnika prestaje važiti Pravilnik o mlijeku i mliječnim proizvodima (»Narodne novine« br. 133/07).
NN 20/2009 • (2) Proizvodi proizvedeni i označeni prema propisu iz stavka 1. ovoga članka mogu se stavljati na tržište najkasnije do 31. prosinca 2009. godine i nalaziti se na tržištu do isteka roka trajanja.
NN 20/2009 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
NN 20/2009 • [1] Pravilnikom su preuzete odredbe Direktive 2000/13/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 20. ožujka 2000. o usklađivanju propisa država članica koji se odnose na označavanje, prezentaciju i reklamiranje prehrambenih proizvoda.
NN 20/2009 • [2] Zakonom su preuzete odredbe Direktive Vijeća 84/450/EEC od 10. rujna 1984. koja se odnosi na usklađivanje zakona, uredbi i upravnih postupaka država članica vezanih uz zavaravajuće oglašavanje.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 4/09, Broj 69/03,
Broj 51/02, Broj 136/99,
Broj 66/09, Broj 71/05
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE