PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 20/2009 • [3] Pravilnikom su preuzete odredbe Direktive Vijeća (EEZ) br. 496/90 od 24. rujna 1990. o obilježavanju hranjive vrijednosti prehrambenih proizvoda, koja je dopunjena Direktivom Komisije (EZ) br. 2003/120 od 5. prosinca 2003.
NN 20/2009 • Na temelju članka 94. stavka 2. Zakona o hrani (»Narodne novine« br. 46/07, 155/08), ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja donosi
NN 20/2009 • Ovim se Pravilnikom propisuju zahtjevi kakvoće kojima u proizvodnji i stavljanju na tržište moraju udovoljavati sirevi i proizvodi od sireva, a odnose se na:
NN 20/2009 • – nazive, definicije te opće zahtjeve kojima moraju udovoljavati;
NN 20/2009 • – sastav, dodane sastojke i druge tvari koje se upotrebljavaju u proizvodnji i preradi;
NN 20/2009 • Odredbe ovoga Pravilnika ne primjenjuju se na proizvode koji su zakonito proizvedeni i/ili stavljeni na tržište u državi članici Europske unije ili zakonito proizvedeni u državi EFTA-e koja je ugovorna strana Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru.
NN 20/2009 • Na označavanje proizvoda iz članka 1. ovoga Pravilnika primjenjuju se odredbe posebnih propisa o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane te odredbe ovoga Pravilnika koje se odnose na označavanje.
NN 20/2009 • (1) Sirevi su svježi proizvodi ili proizvodi s različitim stupnjem zrelosti koji se proizvode odvajanjem sirutke nakon koagulacije mlijeka (kravljeg, ovčjeg, kozjeg, bivoljeg mlijeka i/ili njihovih mješavina), vrhnja, sirutke, ili kombinacijom navedenih sirovina.
NN 20/2009 • (2) U proizvodnji sireva dozvoljena je upotreba mljekarskih kultura, sirila i/ili drugih odgovarajućih koagulacijskih enzima i/ili dozvoljenih kiselina za koagulaciju.
NN 20/2009 • (1) Obzirom na udio vode u bezmasnoj tvari sira, konzistenciju i građu, sirevi se proizvode i stavljaju na tržište pod nazivima:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 20/2009 • (2) Udio vode u bezmasnoj suhoj tvari sira iz stavka 1. ovoga članka naveden je u Tablici 1. Dodatka 1. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.
NN 20/2009 • (1) Pri označavanju sira obvezno je navođenje minimalnog udjela mliječne masti u suhoj tvari.
NN 20/2009 • (2) Pri označavanju sira može se navesti uz naziv sira i podatak o vrsti sira obzirom na udio mliječne masti u suhoj tvari sira sukladno Tablici 2. Dodatka 1. ovoga Pravilnika.
NN 20/2009 • (1) Proizvodi od sireva su proizvodi koji sadrže najmanje 50% udjela sireva u ukupnoj suhoj tvari proizvoda, a proizvode se kao svježi, toplinski obrađeni ili se proizvode postupcima topljenja i emulgiranja pomoću soli za topljenje.
NN 20/2009 • (2) Proizvodi od sireva proizvode se i stavljaju se na tržište pod nazivima:
NN 20/2009 • Sirni pripravci, kao što su sirni namazi i sirni deserti, su svježi ili toplinski obrađeni proizvodi, proizvedeni od sira, uz dodatak drugih mliječnih proizvoda i drugih sastojaka.
NN 20/2009 • Topljeni sirevi proizvode se od jedne ili više vrsta sireva, sa ili bez dodatka drugih mliječnih proizvoda, toplinskom obradom i dodatkom soli za topljenje i emulgiranje.
NN 20/2009 • Pripravci topljenog sira proizvode se od topljenog sira i/ili od sira i topljenog sira, uz dodatak drugih mliječnih proizvoda i drugih sastojaka.
NN 20/2009 • (1) Pri označavanju proizvoda od sireva obvezno je navođenje sljedećih podataka:
NN 20/2009 • – vrste sireva od kojih je proizveden sukladno članku 5. ovoga Pravilnika;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 93/98, Broj 15/91,
Broj 89/09, Broj 86/05,
Broj 28/05, Broj 31/06
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE