PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 20/2009 • (2) Naziv proizvoda od sireva smije sadržavati naziv određene vrste sira ako je udio te vrste sira najmanje 75%.
NN 20/2009 • Albuminski sirevi (skuta) proizvode se od sirutke kojoj se može dodati mlijeko, vrhnje i/ili drugi mliječni proizvodi.
NN 20/2009 • Proizvodi iz ovoga Pravilnika proizvedeni i označeni prema Pravilniku o mlijeku i mliječnim proizvodima (»Narodne novine« br. 133/07) mogu se stavljati na tržište najkasnije do 31. prosinca 2009. godine i nalaziti se na tržištu do isteka roka trajanja.
NN 20/2009 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama« osim odredbe stavka 2. članka 11. i Tablice 2. Dodatka 1. ovoga Pravilnika koje stupaju na snagu od 1. siječnja 2011. godine.
NN 20/2009 • Tablica 1. NAZIV SIRA OBZIROM NA UDIO VODE U BEZMASNOJ TVARI SIRA
NN 20/2009 • Naziv sira obzirom na udio vode u bezmasnoj tvari siraUdio vode u bezmasnoj tvari sira (%)
NN 20/2009 • Tablica 2. VRSTE SIRA OBZIROM NA UDIO MLIJEČNE MASTI U SUHOJ TVARI SIRA
NN 20/2009 • Vrsta sira obzirom na udio mliječne masti u suhoj tvariUdio mliječne masti u suhoj tvari (%)
NN 20/2009 • Na temelju članka 94. stavka 2. Zakona o hrani (»Narodne novine« br. 46/07, 155/08), ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja donosi
NN 20/2009 • O VOĆNIM SOKOVIMA I NJIMA SRODNIM PROIZVODIMA NAMIJENJENIM ZA KONZUMACIJU[1]
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 20/2009 • Ovim se Pravilnikom propisuju zahtjevi kakvoće kojima u proizvodnji i stavljanju na tržište moraju udovoljavati voćni sokovi i njima srodni proizvodi (u daljnjem tekstu: proizvodi), a odnose se na:
NN 20/2009 • – nazive, definicije i opće zahtjeve kojima moraju udovoljavati;
NN 20/2009 • – vrstu i količinu sirovina te drugih tvari koje se koriste u proizvodnji i preradi;
NN 20/2009 • (1) Ne dovodeći u pitanje odredbe Pravilnika o prehrambenim aditivima (»Narodne novine« br. 81/08)[2], u proizvodnji proizvoda iz poglavlja I. Priloga 1. ovoga Pravilnika dopušteni su samo postupci i tvari propisani u poglavlju II. Prilogu 1. ovoga Pravilnika te sirovine propisane u Prilogu 2. ovoga Pravilnika, dok se pri proizvodnji voćnih nektara mora udovoljiti zahtjevima propisanim u Prilogu 4. ovoga Pravilnika.
NN 20/2009 • (2) U proizvodnji proizvoda iz članka 1. ovoga Pravilnika dopušteno je dodavanje vitamina i minerala sukladno odredbama Pravilnika o navođenju hranjivih vrijednosti hrane (»Narodne novine« br. 60/08, 74/08)[3].
NN 20/2009 • Na označavanje proizvoda iz članka 1. ovoga Pravilnika primjenjuju se odredbe Pravilnika o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane (»Narodne novine« br. 41/08)[4] te odredbe ovoga Pravilnika koje se odnose na označavanje.
NN 20/2009 • (1) Ne dovodeći u pitanje odredbu stavka 2. ovoga članka, proizvode se i stavljaju na tržište proizvodi pod nazivima i koji udovoljavaju zahtjevima propisanim u Prilogu 1. ovoga Pravilnika.
NN 20/2009 • (2) Umjesto naziva iz stavka 1. ovoga članka, mogu se koristiti specifični nazivi na jeziku i pod uvjetima propisanim u Prilogu 3. ovoga Pravilnika.
NN 20/2009 • (1) Ukoliko proizvod potječe od samo jedne vrste voća, riječ »voće« zamjenjuje se nazivom te vrste voća.
NN 20/2009 • (2) Za proizvode proizvedene od dvije ili više vrsta voća, osim kada se limunov sok upotrebljava na način kako je navedeno u točki 1. poglavlja II. Priloga 1. ovoga Pravilnika, naziv proizvoda mora se dopuniti popisom upotrijebljenih vrsta voća, po padajućem volumnom udjelu voćnog soka ili kaše.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 31/08, Broj 42/06,
Broj 73/91, Broj 27/92,
Broj 96/06, Broj 54/00
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE