PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-02-20-447 NN 20/2009

• (3) Iznimno od odredbe stavka 2. ovoga članka, u slučaju proizvoda proizvedenih od tri ili više vrsta voća, u nazivu proizvoda nabrajanje vrsta voća može se zamijeniti izrazom »od više vrsta voća« ili sličnim izrazom ili brojem upotrijebljenih vrsta voća.


Stranica 2009-02-20-447 NN 20/2009

• (4) Kod voćnih sokova kojima je dodan šećer u svrhu zaslađivanja, naziv proizvoda mora biti nadopunjen navodom »zaslađen« ili »s dodanim šećerom/šećerima« iza kojeg se navodi maksimalna količina dodanog šećera, računatog kao suha tvar i izraženog u g/l gotovog proizvoda.


Stranica 2009-02-20-447 NN 20/2009

• (1) Ako su proizvodima iz Priloga 1. ovoga Pravilnika tijekom tehnološkog postupka izdvojeni pojedini sastojci, isti se mogu ponovno dodati kako bi se proizvod vratio u prvobitno stanje. Navođenje tih sastojaka u popisu sastojaka nije obvezno.


Stranica 2009-02-20-447 NN 20/2009

• (2) Pulpa ili čestice voćnog tkiva navedeni u točki 6. Priloga 2. ovoga Pravilnika, koji su naknadno dodani voćnom soku, moraju biti navedeni u popisu sastojaka.


Internet NN 20/2009
• (1) Ne dovodeći u pitanje odredbe stavka 2. članka 27. i stavka 2. članka 28. Pravilnika o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane (»Narodne novine« br. 41/08) 4, pri označavanju mješavina voćnog soka i voćnog soka od koncentriranog voćnog soka te voćnog nektara proizvedenog u potpunosti ili djelomično od jednog ili više koncentriranih proizvoda, mora biti navedeno »proizvedeno od koncentriranog…« odnosno »djelomično proizvedeno od koncentriranog…«. Ovaj podatak se mora nalaziti u blizini naziva proizvoda, istaknut u odnosu na pozadinu i jasno vidljiv.

Internet stranice NN 20/2009
• (2) Pri označavanju voćnih nektara potrebno je navesti minimalni udio voćnog soka, voćne kaše ili smjese tih sastojaka, navodom »udio voća najmanje…..%«. Ovaj podatak mora biti u istom vidnom polju kao i naziv proizvoda.

Internet stranice NN 20/2009 • Pri označavanju koncentriranog voćnog soka iz točke 2. poglavlja I. Priloga 1. ovoga Pravilnika koji nije namijenjen distribuciji krajnjem potrošaču, mora biti navedena količina dodanog šećera odnosno količina dodanog limunovog soka ili tvari za reguliranje kiselosti sukladno odredbama Pravilnika o prehrambenim aditivima (»Narodne novine« br. 81/08) 2 koja se navodi na ambalaži, privjesnici odnosno uz ostale podatke kojima se označava koncentrirani voćni sok, a koji se nalaze uz ambalažu ili na popratnom dokumentu.
Internet stranice NN 20/2009 • Za utvrđivanje sukladnosti proizvoda s propisanim općim zahtjevima kakvoće u svrhu službene kontrole koriste se metode propisane posebnim propisom te druge validirane i međunarodno priznate metode.
Internet stranice NN 20/2009 • Prilozi 1. 2. 3. i 4. tiskani su uz ovaj Pravilnik i njegov su sastavni dio.
Internet stranice NN 20/2009 • Danom stupanja na snagu ovoga Pravilnika prestaju važiti odredbe Pravilnika o voćnim sokovima i nektarima te njima srodnim proizvodima (»Narodne novine« br. 152/05).
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 20/2009 • (1) Posebni propis iz točke 3. poglavlja II. Priloga 1. donijet će se do 30. rujna 2009. godine.
Informacije NN 20/2009 • (2) Posebni propis iz točke 4. Priloga 2. ovoga Pravilnika donijet će se do 31. ožujka 2009. godine.
Poslovne stranice NN 20/2009 • (3) Posebni propis iz točke 5. Priloga 2. ovoga Pravilnika donijet će se do 30. rujna 2009. godine.
Pregledi NN 20/2009 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
Besplatno NN 20/2009 • Voćni sok je proizvod koji nije fermentirao, ali može fermentirati, a proizvodi se od jedne ili više vrsta tehnološki zrelog, svježeg ili ohlađenog voća. Boja, aroma i okus voćnog soka moraju biti karakteristični za voće od kojeg je sok proizveden. Aroma, pulpa i čestice voćnog tkiva koji su bili izdvojeni tijekom prerade mogu biti vraćeni tom soku.
Glasnik NN 20/2009 • U slučaju citrus voća, voćni sok se proizvodi od voćnog mesa. Iznimno, sok limete se može proizvesti od cijelih plodova tako da je odgovarajućim tehnološkim postupkom udio sastojaka iz vanjskog dijela ploda smanjen na minimum.
Propis NN 20/2009 • Voćni sok od koncentriranog voćnog soka proizvodi se tako da se koncentriranom voćnom soku ponovno dodaje ona količina vode koja je izdvojena tijekom koncentriranja i obnavlja aroma te, ako je to primjenjivo, pulpa i čestice voćnog tkiva izdvojene tijekom koncentriranja tog ili voćnog soka iste vrste. Dodana voda mora imati odgovarajuće karakteristike, posebice kemijska, mikrobiološka i senzorska svojstva kako bi se osigurala izvorna kakvoća soka.
Propis NN 20/2009 • Senzorska i fizikalno-kemijska svojstva tako proizvedenog soka moraju odgovarati svojstvima koje bi taj sok imao da je proizveden od voća iste vrste u skladu s definicijom proizvoda iz točke 1.a. ovoga poglavlja.
Propis NN 20/2009 • Koncentrirani voćni sok proizvodi se od voćnog soka jedne ili više vrsta voća izdvajanjem određene količine vode fizikalnim postupcima. Ako je proizvod namijenjen krajnjem potrošaču, količina izdvojene vode treba iznositi najmanje 50%.
Propis NN 20/2009 • Dehidrirani voćni sok ili voćni sok u prahu proizvodi se od voćnog soka jedne ili više vrsta voća izdvajanjem gotovo sve količine vode fizikalnim postupcima.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 71/07, Broj 92/09, Broj 112/04, Broj 124/06, Broj 5/09, Broj 96/96


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled