PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-02-20-447 NN 20/2009

• a) Voćni nektar je proizvod koji nije fermentirao, ali može fermentirati, a proizvodi se dodavanjem vode i šećera i/ili meda proizvodima definiranim u točkama 1. 2. i 3. ovoga poglavlja, ili voćnoj kaši ili smjesi ovih proizvoda te udovoljava zahtjevima iz Priloga 4. ovoga Pravilnika.


Stranica 2009-02-20-447 NN 20/2009

• Dopušteno je dodavanje šećera i/ili meda u količini do 20% u odnosu na ukupnu masu gotovog proizvoda.


Stranica 2009-02-20-447 NN 20/2009

• Pri proizvodnji voćnih nektara bez dodanog šećera ili nektara smanjene energetske vrijednosti, šećer se može potpuno ili djelomično zamijeniti sladilima sukladno odredbama Pravilnika o prehrambenim aditivima (»Narodne novine« br. 81/08) 2.


Stranica 2009-02-20-447 NN 20/2009

• b) Iznimno od točke 4.a. ovoga poglavlja, nektari od vrsta voća navedenih u poglavlju II. i III. Priloga 4. ovoga Pravilnika te nektari od marelica ili nektari od mješavine više vrsta navedenog voća, mogu se proizvoditi bez dodatka šećera, meda i/ili sladila.


Internet NN 20/2009
• II. DOPUŠTENI SASTOJCI, POSTUPCI I TVARI KOJE SE KORISTE U PROIZVODNJI

Internet stranice NN 20/2009
• (1) Dodavanje vitamina i minerala proizvodima definiranim u poglavlju I. ovoga Priloga, dopušteno je sukladno članku 2. stavku 2. ovoga Pravilnika;

Internet stranice NN 20/2009 • (2) Voćnom soku, definiranom točkom 1.a. poglavlja I. ovoga Priloga, mogu se ponovno dodavati samo aroma, pulpa i čestice voćnog tkiva izdvojene iz njega tijekom proizvodnje, dok se voćnom soku iz točke 1.b. poglavlja I. ovoga Priloga mogu ponovno dodavati aroma, pulpa i čestice voćnog tkiva izdvojene također i iz voćnog soka iste vrste;
Internet stranice NN 20/2009 • (3) Soku od grožđa dopušteno je ponovno dodavanje soli vinske kiseline;
Internet stranice NN 20/2009 • (4) Proizvodima definiranim točkama 1. 2. i 3. poglavlja I. ovoga Priloga, osim soku od kruške i soku od grožđa, mogu se dodavati šećeri:
Internet stranice NN 20/2009 • – u svrhu korekcije kiselog okusa kada količina dodanog šećera, izraženog kao suha tvar, ne smije biti veća od 15 g/l soka;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 20/2009 • – u svrhu zaslađivanja kada količina dodanog šećera, izraženog kao suha tvar, ne smije biti veća od 150 g/l soka,
Informacije NN 20/2009 • uz uvjet da ukupna količina dodanog šećera u svrhu korekcije kiselog okusa i zaslađivanja ne smije biti veća od 150 g/l soka.
Poslovne stranice NN 20/2009 • (5) Proizvodima definiranima točkama 1. 2. 3. i 4. poglavlja I. ovoga Priloga, u svrhu korekcije kiselog okusa dopušteno je dodavanje soka od limuna i/ili koncentriranog soka od limuna u količini do 3 g/l soka izraženo kao bezvodna limunska kiselina.
Pregledi NN 20/2009 • (7) Zabranjeno je istom voćnom soku istovremeno dodavanje šećera i limunovog soka, koncentriranog ili ne, ili tvari za reguliranje kiselosti propisanih Pravilnikom o prehrambenim aditivima (»Narodne novine« br. 81/05) 2.
Besplatno NN 20/2009 • – uobičajeni fizikalni postupci obrade uključujući postupak difuzije vode iz jestivih dijelova voća, osim iz grožđa namijenjenog za proizvodnju koncentriranih voćnih sokova uz uvjet da tako proizvedeni koncentrirani voćni sokovi udovoljavaju zahtjevima iz točke 1.b. poglavlja I. ovoga Priloga;
Glasnik NN 20/2009 • – desulfitiranje fizikalnim postupcima za sok od grožđa, kada je grožđe bilo sulfitirano uz uvjet da ukupna količina SO2 u gotovom proizvodu ne prelazi 10 mg/l.
Propis NN 20/2009 • – pektolitički enzimi sukladno odredbama posebnog propisa[5]
Propis NN 20/2009 • – kemijski inertna sredstva za filtraciju i sredstva za taloženje koja udovoljavaju odedbama posebnog propisa o tvarima koje dolaze u neposredan dodir s hranom (npr. perlit, celuloza, isprana dijatomejska zemlja, netopljivi poliamid, polivinilpolipirolidon, polistiren)
Propis NN 20/2009 • – kemijski inertna sredstva za adsorpciju koja udovoljavaju odedbama posebnog propisa o tvarima koje dolaze u neposredan dodir s hranom, a koja se koriste za smanjivanje količine limonena i narnigina u voćnim sokovima od citusa, ne mijenjajući pritom u značajnoj mjeri količinu liomonen glukozida, kiselina, šećera (uključujući oligosaharide) ili minerala.
Propis NN 20/2009 • Sve vrste voća. Za potrebe ovoga Pravilnika, u voće se ne ubraja rajčica.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 73/08, Broj 22/06, Broj 64/02, Broj 152/09, Broj 31/95, Broj 45/01


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled