PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 20/2009 • Voćna kaša je proizvod koji nije fermentirao, ali može fermentirati, a dobiva se pasiranjem cijelog ili oguljenog voća bez izdvajanja soka.
NN 20/2009 • Koncentrirana voćna kaša je proizvod dobiven izdvajanjem određene količine vode iz voćne kaše nekim fizičkim postupkom.
NN 20/2009 • – šećera propisanih posebnim propisom o šećerima namijenjenim za konzumaciju[6]
NN 20/2009 • b) za proizvodnju voćnih sokova od koncentriranog voćnog soka dopuštena je upotreba:
NN 20/2009 • – šećera propisanih posebnim propisom o šećerima namijenjenim za konzumaciju 6
NN 20/2009 • – šećera navedenih pod točkom 4.b. ovoga Priloga koji sadrže manje od 2% vode.
NN 20/2009 • Pulpa i čestice voćnog tkiva su proizvodi dobiveni od jestivih dijelova voća iste vrste bez izdvajanja soka. Kod citrus voća, pulpa i čestice voćnog tkiva dobivaju se iz endokarpa.
NN 20/2009 • SPECIFIČNI NAZIVI KOJI SE MOGU KORISTITI ZA ODRE?ENE PROIZVODE NAVEDENE U PRILOGU 1.
NN 20/2009 • Riječ »Süßmost« može se koristiti samo uz nazive »Fruchtsaft« ili »Fruchtnektar»;
NN 20/2009 • – za voćni sok proizveden od krušaka, uz dodatak jabuka, gdje je to primjenjivo, ali bez dodanog šećera;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 20/2009 • – za voćni nektar koji je proizveden isključivo od voćnih sokova, koncentriranih voćnih sokova ili njihovih mješavina, koji nisu pitki u izvornom stanju zbog jače kiselosti;
NN 20/2009 • (3) »succo e polpa« ili »sumo e polpa« za voćne nektare proizvedene isključivo od voćne kaše i/ili koncentrirane voćne kaše;
NN 20/2009 • (5) »sur … saft«, s nazivom upotrijebljene vrste voćana danskom jeziku, za sokove koji su proizvedeni od crnog ribiza, trešanja, crvenog ribiza, bijelog ribiza, malina, jagoda ili bobica bazge, bez dodanog šećera;
NN 20/2009 • (6) »sod … saft« ili »sodet … saft« s nazivom upotrijebljene vrste voća na danskom jeziku, za sokove proizvedene iz navedenog voća sa više od 200 g/l dodanog šećera;
NN 20/2009 • Voće od kojeg je nektar proizvedenMinimalna količina soka i/ili kaše (volumni % gotovog proizvoda)
NN 20/2009 • II. Voće slabije kiselosti, kašasto ili jako aromatično čiji sokovi nisu pitki u izvornom stanju
NN 20/2009 • [1] Pravilnikom se preuzimaju odredbe Direktive Vijeća 2001/112/EZ od 20. prosinca 2001. o voćnim sokovima te njima srodnim proizvodima namijenjenima za prehranu ljudi
NN 20/2009 • [2] Pravilnikom su preuzete odredbe Direktive Vijeća 89/107/EEZ od 21. prosinca 1988. o usklađivanju zakona država članica u vezi s aditivima odobrenim za upotrebu u prehrambenim proizvodima namijenjenim za prehranu ljudi, odredbe Direktive 95/2/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 20. veljače 1995. o prehrambenim aditivima izuzev bojila i sladila i odredbe Direktive 94/35/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 30. lipnja 1994. o sladilima za upotrebu u prehrambenim proizvodima
NN 20/2009 • [3] Pravilnikom su preuzete odredbe Direktive Vijeća 496/90/EEZ od 24. rujna 1990. o obilježavanju hranjive vrijednosti prehrambenih proizvoda, koja je dopunjena Direktivom Komisije 2003/120/EZ od 5. prosinca 2003.
NN 20/2009 • [4] Pravilnikom su preuzete odredbe Direktive 2000/13/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 20. ožujka 2000. o usklađivanju propisa država članica koji se odnose na označavanje, prezentaciju i reklamiranje prehrambenih proizvoda
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 35/09, Broj 53/91,
Broj 79/05, Broj 46/08,
Broj 53/91, Broj 44/05
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE