PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 41/2008 • (2) Složeni sastojak može biti naveden u popisu sastojaka pod svojim nazivom, ako je taj naziv utvrđen posebnim propisom ili uobičajen, prema njegovoj ukupnoj masi, pod uvjetom da neposredno iza toga slijedi popis njegovih sastojaka prema padajućem redoslijedu.
NN 41/2008 • (3) Navođenje popisa sastojaka složenog sastojka iz stavka 1. ovog članka nije obavezno u slučajevima kada:
NN 41/2008 • – je sastav složenog sastojka definiran posebnim propisom i ako je udio složenog sastojka u gotovom proizvodu manji od 2%; ova odredba se ne primjenjuje na aditive koji podliježu odredbama članka 19. stavka 3. točke 2. i 3. ovoga Pravilnika;
NN 41/2008 • – se složeni sastojak sastoji od mješavine začina i/ili začinskog bilja čiji je udio u gotovom proizvodu manji od 2%, izuzev aditiva koji podliježu odredbama članka 19. stavka 3. točke 2. i 3. ovoga Pravilnika;
NN 41/2008 • – je složeni sastojak hrana za koju prema posebnim propisima nije potrebno navođenje sastojaka.
NN 41/2008 • 1. svježeg voća i povrća, uključujući krumpir, koje nije oguljeno, narezano ili slično obrađeno;
NN 41/2008 • 2. gazirane vode ili vode s dodatkom CO2 čiji opis navodi da je gazirana;
NN 41/2008 • 3. octa koji je proizveden isključivo od jedne sirovine koja je navedena u imenu proizvoda, pod uvjetom da mu nije dodan niti jedan drugi sastojak;
NN 41/2008 • 4. sira, maslaca, fermentiranog mlijeka i vrhnja, pod uvjetom da su im dodani samo mliječni sastojci, enzimi i mikrobiološke kulture koji su neophodni za njihovu proizvodnju ili sol koja je potrebna za proizvodnju sira, izuzev svježeg i prerađenog sira;
NN 41/2008 • 5. hrane koja sadrži samo jedan sastojak ako je trgovački naziv hrane identičan nazivu sastojka ili ako trgovački naziv hrane omogućava da se može jasno utvrditi priroda sastojka.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 41/2008 • (1) U slučaju pića koja sadrže više od 1,2% vol. alkohola, mora biti označen svaki sastojak iz članka 19. stavka 1. i Priloga 3. ovoga Pravilnika.
NN 41/2008 • (2) Oznaka iz stavka 1. ovoga članka mora sadržavati riječ »sadrži« iza koje slijede nazivi sastojaka.
NN 41/2008 • (3) Iznimno od odredbi stavka 1. i 2. ovoga članka, sastojak ne treba biti naveden u slučaju da je već naveden pod svojim specifičnim nazivom u popisu sastojaka ili u nazivu pod kojim se piće stavlja na tržište.
NN 41/2008 • (4) Specifični zahtjevi za označavanje vina, voćnih vina, drugih proizvoda od grožđa i vina i jakih alkoholnih i alkoholnih pića propisani su Zakonom o vinu (NN 96/03) i Pravilnikom o jakim alkoholnim i alkoholnim pićima (NN 172/04, 73/07) 5.
NN 41/2008 • (1) Iznimno od odredbi članka 22., 23. i 24. ovoga Pravilnika, svaki sastojak upotrijebljen u proizvodnji hrane, a koji je još uvijek prisutan u gotovom proizvodu, čak i u promijenjenom obliku, a naveden je u Prilogu 3. ovoga Pravilnika ili potječe od sastojka navedenog u Prilogu 3. ovoga Pravilnika mora biti jasno naveden sukladno odredbi članka 4. stavka 2. podstavka 2. ovoga Pravilnika.
NN 41/2008 • (2) Navod iz stavka 1. ovoga članka nije potreban ako naziv hrane pod kojim se hrana stavlja na tržište jasno upućuje na taj sastojak.
NN 41/2008 • (3) Iznimno od odredbi članka 19. stavka 3. točke 2., 3., 4. i 5. ovoga Pravilnika, svaka tvar upotrijebljena u proizvodnji hrane, a koja je još uvijek prisutna u gotovom proizvodu, čak i u promijenjenom obliku, a potječe od sastojaka navedenih u Prilogu 3. ovoga Pravilnika, smatra se sastojkom i mora biti navedena uz jasan navod naziva sastojka od kojeg potječe te navođenje tog sastojka mora biti sukladno odredbi članka 4. stavka 2. podstavka 2. ovoga Pravilnika.
NN 41/2008 • (4) Popis sastojaka navedenih u Prilogu 3. i 4. ovoga Pravilnika usklađuje se s popisom sastojaka koji se sustavno razmatra i kada je potrebno obnavlja na temelju najnovijih znanstvenih spoznaja na razini Europske unije.
NN 41/2008 • (5) Odredba stavka 1. ovoga članka ne primjenjuje se na proizvode koji sadrže iznimke navedene u Prilogu 4. ovoga Pravilnika.
NN 41/2008 • Označavanje količina određenih sastojaka ili kategorije sastojaka
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 185/03, Broj 128/08,
Broj 69/04, Broj 150/08,
Broj 40/09, Broj 3/94
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE