PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2008-04-41-1399 NN 41/2008

• (1) Sastojci moraju biti navedeni sukladno odredbama članka 17. ovoga Pravilnika i članka 21. do 27. ovoga Pravilnika te Priloga 1. 2. i 3. ovoga Pravilnika.


Stranica 2008-04-41-1399 NN 41/2008

• (2) U popisu sastojaka hrane moraju biti navedeni svi sastojci hrane prema padajućem redoslijedu obzirom na masu koja je utvrđena u vrijeme njihove upotrebe pri proizvodnji.


Stranica 2008-04-41-1399 NN 41/2008

• (1) Iznimno od odredbi članka 20. stavka 2. ovoga Pravilnika u popisu sastojaka:


Stranica 2008-04-41-1399 NN 41/2008

• 1. dodana voda i hlapljive tvari moraju se navesti prema redoslijedu njihove mase u gotovom proizvodu; količina vode dodane kao sastojak hrani mora se računati kao razlika ukupne količine gotovog proizvoda i ukupne količine drugih upotrijebljenih sastojaka;


Internet NN 41/2008
• 2. sastojci koji se koriste u koncentriranom ili dehidriranom obliku, te se rekonstituiraju tijekom procesa proizvodnje (u daljnjem tekstu: rekonstituirani sastojci), mogu se navesti prema redoslijedu njihove mase prije koncentriranja ili dehidriranja;

Internet stranice NN 41/2008
• 3. u slučaju koncentrirane ili dehidrirane hrane koja se prilikom konzumacije rekonstituira, sastojci se mogu navesti prema redoslijedu njihovih udjela u rekonstituiranom proizvodu, pod uvjetom da je popis sastojaka popraćen oznakom kao što je »sastojci rekonstituiranog proizvoda« ili »sastojci hrane pripremljene za upotrebu«;

Internet stranice NN 41/2008 • 4. u slučaju kada se voće, povrće ili gljive koriste kao mješavina sastojaka hrane u kojoj niti jedno pojedino voće, povrće ili gljive bitno ne prevladava obzirom na masu te koji se koriste u udjelima koji bi mogli varirati, tada se u popisu sastojaka mogu grupirati zajedno pod oznakom »voće«, »povrće« ili »gljive« nakon čega slijedi izraz »u promjenjivim udjelima« ili »u promjenjivim omjerima« iza čega neposredno slijedi popis prisutnog voća, povrća ili gljiva; u takvim slučajevima, mješavina mora biti navedena u popisu sastojaka sukladno članku 20. stavku 2. ovoga Pravilnika prema ukupnoj masi prisutnog voća, povrća ili gljiva;
Internet stranice NN 41/2008 • 5. u slučaju mješavina začina ili začinskog bilja u kojoj niti jedan pojedini začin ili začinska biljka bitno ne prevladava obzirom na masu, ti sastojci se u popisu sastojaka mogu navesti prema drugom redoslijedu, pod uvjetom da je popis sastojaka popraćen oznakom kao što je »u promjenjivim udjelima« ili »u promjenjivim omjerima«;
Internet stranice NN 41/2008 • 6. sastojci čiji je udio u gotovom proizvodu manji od 2% mogu biti navedeni drugačijim redoslijedom nakon popisa ostalih sastojaka;
Internet stranice NN 41/2008 • 7. kada se sastojci koji su slični ili međusobno zamjenjivi koriste u proizvodnji ili pripremi hrane, a da se time ne mijenja sastav, priroda ili vrijednost hrane, te ako je njihov udio u gotovom proizvodu manji od 2%, mogu se u popisu sastojaka navesti pod oznakom »sadrži … i/ili …« kada je najmanje jedan od najviše dva sastojka prisutan u gotovom proizvodu. Ova se odredba ne primjenjuje na aditive niti na sastojke navedene u Prilogu 3. ovoga Pravilnika.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 41/2008 • (2) Navođenje vode iz stavka 1. točke 1. ovoga članka nije obavezno u sljedećim slučajevima:
Informacije NN 41/2008 • – ako količina dodane vode ne prelazi 5% ukupne mase gotovog proizvoda;
Poslovne stranice NN 41/2008 • – ako se voda koristi tijekom procesa proizvodnje samo za rekonstituciju sastojka koji se koristi u koncentriranom ili dehidriranom obliku;
Pregledi NN 41/2008 • (1) Sastojci moraju biti označeni svojim specifičnim nazivom sukladno odredbama članka 18. ovoga Pravilnika.
Besplatno NN 41/2008 • 1. sastojci koji pripadaju u jednu od kategorija sastojaka iz Priloga 1. ovoga Pravilnika, a sastavni su dijelovi druge hrane, mogu biti označeni samo nazivom te kategorije;
Glasnik NN 41/2008 • 2. sastojci koji pripadaju u jednu od kategorija sastojaka iz Priloga 2. ovoga Pravilnika, moraju biti označeni nazivom njihove kategorije iza kojeg slijedi njihov specifični naziv ili E broj; ako sastojak pripada u više od jedne kategorije, potrebno je navesti naziv kategorije koja odgovara glavnoj tehnološkoj funkciji sastojka u hrani.
Propis NN 41/2008 • (3) Iznimno od odredbi stavka 2. točke 1. ovoga članka, oznaka »škrob« iz Priloga 1. ovoga Pravilnika mora se uvijek nadopuniti navođenjem njegovog biljnog podrijetla, ukoliko taj sastojak može sadržavati gluten.
Propis NN 41/2008 • (4) Iznimno od odredbi stavka 2. točke 2. ovoga članka, oznaka »modificirani škrob« iz Priloga 2. ovoga Pravilnika mora se uvijek nadopuniti navođenjem njegovog biljnog podrijetla, ukoliko taj sastojak može sadržavati gluten.
Propis NN 41/2008 • (5) Arome moraju biti označene sukladno članku 17. ovoga Pravilnika.
Propis NN 41/2008 • (1) Sastojak hrane iz članka 19. stavka 2. ovoga Pravilnika sastavljen od dva ili više sastojaka smatra se složenim sastojkom.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 78/09, Broj 87/93, Broj 16/07, Broj 117/01, Broj 50/02, Broj 89/98


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled