PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 96/2009 • (2) Tekući medij iz stavka 1. točke 1. ovoga članka ne smije se miješati s drugim uljima. Tekući mediji iz stavka 1. točke 2.- 6. ovoga članka smiju se miješati.
NN 96/2009 • (1) Nakon sterilizacije, proizvodi moraju udovoljavati sljedećim minimalnim zahtjevima:
NN 96/2009 • 1. Proizvodi opisani člankom 6. stavkom 1. ovoga Pravilnika:
NN 96/2009 • – moraju biti ujednačene veličine i pravilno raspoređeni u konzervi;
NN 96/2009 • – ne smiju imati tkivo žute boje, uz iznimku manjih tragova te boje;
NN 96/2009 • – moraju imati meso specifične čvrstoće, koje ne smije biti previše vlaknasto, mekano ili spužvasto;
NN 96/2009 • – moraju imati meso svijetle ili ružičaste boje, bez crvene boje oko kralježnice, uz iznimku manjih tragova te boje.
NN 96/2009 • 2. Boja i konzistencija tekućeg medija mora odgovarati njegovom opisu i upotrijebljenim sastojcima. U slučaju kada se kao tekući medij upotrebljava ulje, ono ne smije sadržavati kapljice vode u količini većoj od 8% neto mase.
NN 96/2009 • 3. Okus i miris proizvoda mora biti karakterističan za vrstu Sardina pilchardus Walbaum i upotrijebljeni tekući medij, bez gorkog okusa, bez pojave oksidacije ili užeglosti.
NN 96/2009 • 5. Kod proizvoda s kostima, kralježnica se mora lako odvajati od mesa i mrviti pod pritiskom.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 96/2009 • 6. Proizvodi bez kože i kosti ne smiju sadržavati značajnije ostatke istih.
NN 96/2009 • (2) Konzerva ne smije biti deformirana niti imati vanjske znakove oksidacije.
NN 96/2009 • (1) Ne dovodeći u pitanje odredbe Pravilnika o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane 2, naziv proizvoda mora odgovarati omjeru između količine srdele u ambalaži nakon sterilizacije i neto količine, izraženih u gramima.
NN 96/2009 • (2) U slučaju iz članka 6. stavka 1. ovoga Pravilnika, omjer iz stavka 1. ovoga članka mora biti najmanje:
NN 96/2009 • 1. 70% pri upotrebi tekućeg medija iz članka 7. točke 1. 2. 4. i 5. ovoga Pravilnika;
NN 96/2009 • 2. 65% pri upotrebi tekućeg medija iz članka 7. točke 3. ovoga Pravilnika;
NN 96/2009 • 3. 50% pri upotrebi tekućeg medija iz članka 7. točke 6. ovoga Pravilnika.
NN 96/2009 • (3) U slučaju iz članka 6. stavka 2. ovoga Pravilnika, omjer iz stavka 1. ovoga članka mora biti najmanje 35%.
NN 96/2009 • (4) Kada su uvjeti iz stavka 2. ovoga članka ispunjeni, naziv mora biti nadopunjen podatkom o postupku obrade srdele sukladno članku 6. ovoga Pravilnika i podatkom o upotrijebljenom tekućem mediju.
NN 96/2009 • (5) Kod proizvoda u ulju podatak o tekućem mediju označava se na sljedeći način:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 77/08, Broj 93/99,
Broj 94/98, Broj 43/07,
Broj 108/95, Broj 32/02
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE