PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2006-07-84-2002 NN 84/2006

• 20. Poslovanje s hranom za životinje – poslovanje bez obzira na to je li poduzeto zbog ostvarivanja dobiti ili ne, u sklopu kojeg se obavljaju poslovi proizvodnje, prerade, skladištenja, prijevoza ili opskrbe hranom za životinje, uključujući i proizvodnju, preradu ili skladištenje hrane za životinje namijenjene hranidbi životinja na vlastitom gospodarstvu;


Stranica 2006-07-84-2002 NN 84/2006

• 21. Subjekt u poslovanju s hranom za životinje (u daljnjem tekstu: subjekt) – fizička ili pravna osoba, registrirana za obavljanje određenih djelatnosti vezanih uz poslovanje s hranom za životinje, odgovorna da osigura provođenje propisa o hrani za životinje unutar poslovanja kojim upravlja;


Stranica 2006-07-84-2002 NN 84/2006

• 22. Objekt u poslovanju s hranom za životinje (u daljnjem tekstu: objekt) – svaka građevina u kojoj se proizvodi, prerađuje, skladišti, pakira, prodaje ili isporučuje proizvod namijenjen hranidbi životinja;


Stranica 2006-07-84-2002 NN 84/2006

• 23. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (u daljnjem tekstu: obiteljsko gospodarstvo) – organizacijski i poslovno zaokružena gospodarska cjelina, koja u okviru poljoprivredno stočarske djelatnosti proizvodi hranu za životinje isključivo za potrebe vlastitog gospodarstva i nije registrirana kao trgovačko društvo ili obrt;


Internet NN 84/2006
• 24. Dobra proizvođačka praksa u poslovanju s hranom za životinje (u daljnjem tekstu: dobra proizvođačka praksa) – dio sustava osiguranja kakvoće kojim se postiže da se hrana za životinje dosljedno i trajno proizvodi i provjerava prema odgovarajućim standardima kakvoće u skladu s njezinom namjenom;

Internet stranice NN 84/2006
• 25. Proizvodna serija (radni nalog) – skupina proizvoda iste vrste proizvedena unutar jedne tehnološke cjeline, od materijala iste kakvoće i zdravstvene ispravnosti, označenih istim serijskim brojem. Sadrži više proizvodnih šarži;

Internet stranice NN 84/2006 • 26. Proizvodna šarža – određena količina proizvoda istog sastava, proizvedena istom opremom, pod jednakim uvjetima, u jednom proizvodnom procesu (jedno miješanje);
Internet stranice NN 84/2006 • 27. Pakiranje – postupak stavljanja proizvoda u ambalažu (vreće, omot, posudu i sl.) koja se koristi u poslovanju s hranom za životinje, pri čemu proizvod dolazi u neposredan dodir s unutarnjom površinom ambalaže;
Internet stranice NN 84/2006 • 28. Stavljanje na tržište – držanje hrane za životinje u svrhu prodaje, uključujući i ponudu za prodaju, prodaju, opskrbu ili bilo koji drugi oblik prometa, bez obzira na to je li besplatan ili nije;
Internet stranice NN 84/2006 • 29. Trgovina i posredništvo – stavljanje na tržište hrane za životinje, uključujući uvoz, pakiranje, prijevoz i skladištenje od strane subjekta u poslovanju s hranom za životinje, koji nije njezin proizvođač;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 84/2006 • 30. Maloprodaja – rukovanje s hranom za životinje i njezino skladištenje na mjestu prodaje ili isporuke krajnjem potrošaču;
Informacije NN 84/2006 • 31. Službena kontrola – nadzor nad higijenom, veterinarsko – zdravstvenom ispravnošću i kvalitetom hrane za životinje radi utvrđivanja je li udovoljeno odredbama propisa o hrani za životinje, a provode je nadležna tijela;
Poslovne stranice NN 84/2006 • 32. Nadležno tijelo – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Uprava za veterinarstvo;
Pregledi NN 84/2006 • 33. Odobravanje objekta – postupak utvrđivanja propisanih veterinarsko – zdravstvenih uvjeta u objektu koji provodi nadležno tijelo;
Besplatno NN 84/2006 • 34. Rizik – vjerojatnost i težina štetnog djelovanja na zdravlje životinja, a posredno na zdravlje ljudi;
Glasnik NN 84/2006 • 35. Opasnost – biološki, kemijski ili fizikalni čimbenik u hrani za životinje ili stanje hrane za životinje, s mogućnošću da štetno djeluje na zdravlje životinja;
Propis NN 84/2006 • 36. Farma – svako mjesto s jednom ili više građevina u kojima životinje povremeno ili trajno borave i/ili se uzgajaju ili drže;
Propis NN 84/2006 • 37. Pašnjak – zemlja prekrivena travom ili drugim zeljastim biljkama namijenjena napasanju životinja iz uzgoja.
Propis NN 84/2006 • 1) Subjekti moraju osigurati da se sve faze proizvodnje, prerade i opskrbe izvode u skladu s propisima o hrani za životinje po načelima dobre proizvođačke prakse, te na taj način osigura zdravstvena ispravnost i visoka kakvoća proizvoda.
Propis NN 84/2006 • 2) Stavljanje na tržište dodataka za proizvodnju hrane za životinje, ribljeg brašna i premiksa, u maloprodaji, dozvoljeno je isključivo u specijaliziranim maloprodajnim trgovinama (poljoprivredne i veterinarske ljekarne), isključivo odobrenim objektima.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 142/97, Broj 98/98, Broj 131/06, Broj 28/06, Broj 94/01, Broj 114/00


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled