PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 99/2007 • 3.3. »Brod hladnjača« je svako plovilo na kojemu se proizvodi ribarstva zamrzavaju, prema potrebi nakon pripremnih radnji kao što su iskrvarenje, uklanjanje glave, utrobe i peraja te potom, prema potrebi, pakiraju ili ambalažiraju.
NN 99/2007 • 3.4. »Proizvod ribarstva dobiven strojnim odvajanjem ribljeg mesa« je svaki proizvod dobiven odvajanjem ribljeg mesa s proizvoda ribarstva strojnim metodama koje rezultiraju gubitkom ili promjenom strukture ribljeg mesa.
NN 99/2007 • 3.5. »Svježi proizvodi ribarstva« su neprerađeni proizvodi ribarstva, bilo cjeloviti ili obrađeni, uključujući vakuumski pakirane proizvode ili proizvode pakirane u kontroliranoj atmosferi, koji, da bi se sačuvali, nisu bili podvrgnuti nikakvom drugom postupku osim hlađenja.
NN 99/2007 • 3.6. »Pripremljeni proizvodi ribarstva« su neprerađeni proizvodi ribarstva koji su bili podvrgnuti postupku koji utječe na njihovu anatomsku cjelovitost, kao što su uklanjanje glave, vađenje utrobe, rezanje na odreske, filetiranje i rezanje na komadiće.
NN 99/2007 • 4.1. »Sirovo mlijeko« je mlijeko koje nastaje izlučivanjem mliječne žlijezde životinja iz uzgoja koje nije zagrijavano na temperaturu veću od 40°C niti je bilo podvrgnuto nekom drugom postupku koji ima isti učinak.
NN 99/2007 • 4.2. »Gospodarstvo za proizvodnju mlijeka« je objekt u kojemu se drži jedna ili više životinja iz uzgoja za proizvodnju mlijeka namijenjenog stavljanju u promet kao hrana.
NN 99/2007 • 5.1. »Jaja« su jaja u ljusci – isključujući razbijena, inkubirana ili kuhana jaja – koja potječu od ptica iz uzgoja i koja su prikladna za izravnu prehranu ljudi ili za pripremu proizvoda od jaja.
NN 99/2007 • 5.2. »Tekuće jaje« je neprerađeni sadržaj jaja nakon uklanjanja ljuske.
NN 99/2007 • 5.3. »Napuknuta jaja« su jaja čija je ljuska oštećena, ali čije su membrane neoštećene.
NN 99/2007 • 5.4. »Objekt za sortiranje i pakiranje« je objekt u kojemu se jaja sortiraju po kakvoći i težini.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 99/2007 • 6.1. »Žablji kraci« označavaju stražnji dio tijela životinja vrste Rana (porodica Ranidae) koji je poprečno odsječen iza prednjih udova, te kojemu je izvađena utroba i uklonjena koža.
NN 99/2007 • 6.2. »Puževi« su kopneni puževi koji pripadaju vrstama Helix pomatia Linne, Helix aspersa Muller, Helix lucorum i vrstama porodice Achatinidae.
NN 99/2007 • 7.1. »Proizvodi od mesa« su prerađeni proizvodi koji nastaju preradom mesa ili daljnjom preradom tako prerađenih proizvoda, tako da je na površini reza vidljivo da proizvod nema više značajke svježeg mesa.
NN 99/2007 • 7.2. »Mliječni proizvodi« su prerađeni proizvodi koji nastaju preradom sirovog mlijeka ili daljnjom preradom tako prerađenih proizvoda.
NN 99/2007 • 7.3. »Proizvodi od jaja« su prerađeni proizvodi koji nastaju preradom jaja ili različitih komponenti odnosno mješavina jaja, ili daljnjom preradom tako prerađenih proizvoda.
NN 99/2007 • 7.4. »Prerađeni proizvodi ribarstva« su prerađeni proizvodi koji nastaju preradom proizvoda ribarstva ili daljnjom preradom tako prerađenih proizvoda.
NN 99/2007 • 7.5. »Topljena životinjska mast« je mast koja se dobije topljenjem mesa, uključujući kosti, i koja je namijenjena prehrani ljudi.
NN 99/2007 • 7.6. »Čvarci« su ostaci topljenja koji sadrže proteine, a koji nastaju nakon djelomičnog odvajanja masnoće i vode.
NN 99/2007 • 7.7. »Želatina« je prirodni, topivi protein, želatinozni ili neželatinozni, dobiven djelomičnom hidrolizom kolagena iz životinjskih kostiju, kože, tetiva ili žila.
NN 99/2007 • 7.8. »Kolagen« je proizvod na bazi proteina koji se dobiva iz životinjskih kostiju, kože i tetiva i koji je proizveden u skladu s odredbama ovog Pravilnika.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 12/91, Broj 82/00,
Broj 84/95, Broj 127/08,
Broj 102/01, Broj 88/05
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE