PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-10-99-2946 NN 99/2007

• 3.3. »Brod hladnjača« je svako plovilo na kojemu se proizvodi ribarstva zamrzavaju, prema potrebi nakon pripremnih radnji kao što su iskrvarenje, uklanjanje glave, utrobe i peraja te potom, prema potrebi, pakiraju ili ambalažiraju.


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• 3.4. »Proizvod ribarstva dobiven strojnim odvajanjem ribljeg mesa« je svaki proizvod dobiven odvajanjem ribljeg mesa s proizvoda ribarstva strojnim metodama koje rezultiraju gubitkom ili promjenom strukture ribljeg mesa.


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• 3.5. »Svježi proizvodi ribarstva« su neprerađeni proizvodi ribarstva, bilo cjeloviti ili obrađeni, uključujući vakuumski pakirane proizvode ili proizvode pakirane u kontroliranoj atmosferi, koji, da bi se sačuvali, nisu bili podvrgnuti nikakvom drugom postupku osim hlađenja.


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• 3.6. »Pripremljeni proizvodi ribarstva« su neprerađeni proizvodi ribarstva koji su bili podvrgnuti postupku koji utječe na njihovu anatomsku cjelovitost, kao što su uklanjanje glave, vađenje utrobe, rezanje na odreske, filetiranje i rezanje na komadiće.


Internet NN 99/2007
• 4.1. »Sirovo mlijeko« je mlijeko koje nastaje izlučivanjem mliječne žlijezde životinja iz uzgoja koje nije zagrijavano na temperaturu veću od 40°C niti je bilo podvrgnuto nekom drugom postupku koji ima isti učinak.

Internet stranice NN 99/2007
• 4.2. »Gospodarstvo za proizvodnju mlijeka« je objekt u kojemu se drži jedna ili više životinja iz uzgoja za proizvodnju mlijeka namijenjenog stavljanju u promet kao hrana.

Internet stranice NN 99/2007 • 5.1. »Jaja« su jaja u ljusci – isključujući razbijena, inkubirana ili kuhana jaja – koja potječu od ptica iz uzgoja i koja su prikladna za izravnu prehranu ljudi ili za pripremu proizvoda od jaja.
Internet stranice NN 99/2007 • 5.2. »Tekuće jaje« je neprerađeni sadržaj jaja nakon uklanjanja ljuske.
Internet stranice NN 99/2007 • 5.3. »Napuknuta jaja« su jaja čija je ljuska oštećena, ali čije su membrane neoštećene.
Internet stranice NN 99/2007 • 5.4. »Objekt za sortiranje i pakiranje« je objekt u kojemu se jaja sortiraju po kakvoći i težini.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 99/2007 • 6.1. »Žablji kraci« označavaju stražnji dio tijela životinja vrste Rana (porodica Ranidae) koji je poprečno odsječen iza prednjih udova, te kojemu je izvađena utroba i uklonjena koža.
Informacije NN 99/2007 • 6.2. »Puževi« su kopneni puževi koji pripadaju vrstama Helix pomatia Linne, Helix aspersa Muller, Helix lucorum i vrstama porodice Achatinidae.
Poslovne stranice NN 99/2007 • 7.1. »Proizvodi od mesa« su prerađeni proizvodi koji nastaju preradom mesa ili daljnjom preradom tako prerađenih proizvoda, tako da je na površini reza vidljivo da proizvod nema više značajke svježeg mesa.
Pregledi NN 99/2007 • 7.2. »Mliječni proizvodi« su prerađeni proizvodi koji nastaju preradom sirovog mlijeka ili daljnjom preradom tako prerađenih proizvoda.
Besplatno NN 99/2007 • 7.3. »Proizvodi od jaja« su prerađeni proizvodi koji nastaju preradom jaja ili različitih komponenti odnosno mješavina jaja, ili daljnjom preradom tako prerađenih proizvoda.
Glasnik NN 99/2007 • 7.4. »Prerađeni proizvodi ribarstva« su prerađeni proizvodi koji nastaju preradom proizvoda ribarstva ili daljnjom preradom tako prerađenih proizvoda.
Propis NN 99/2007 • 7.5. »Topljena životinjska mast« je mast koja se dobije topljenjem mesa, uključujući kosti, i koja je namijenjena prehrani ljudi.
Propis NN 99/2007 • 7.6. »Čvarci« su ostaci topljenja koji sadrže proteine, a koji nastaju nakon djelomičnog odvajanja masnoće i vode.
Propis NN 99/2007 • 7.7. »Želatina« je prirodni, topivi protein, želatinozni ili neželatinozni, dobiven djelomičnom hidrolizom kolagena iz životinjskih kostiju, kože, tetiva ili žila.
Propis NN 99/2007 • 7.8. »Kolagen« je proizvod na bazi proteina koji se dobiva iz životinjskih kostiju, kože i tetiva i koji je proizveden u skladu s odredbama ovog Pravilnika.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 12/91, Broj 82/00, Broj 84/95, Broj 127/08, Broj 102/01, Broj 88/05


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled