PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 114/2008 • (3) Korijen mora biti odrezan pri bazi vanjskih listova, a rez mora biti uredan.
NN 114/2008 • Radi stavljanja u promet proizvod se po kakvoći razvrstava u dvije klase:
NN 114/2008 • (1) Proizvod Klase I mora biti dobre kakvoće i tipičan za pripadajuću sortu ili komercijalni tip, posebno po boji.
NN 114/2008 • (3) Salate glavatice Klase I moraju imati dobro oblikovano srce. Međutim, u slučaju salata glavatica uzgojenih u zaštićenom prostoru, srce može biti malo.
NN 114/2008 • (4) Cos ili salata »romana« Klase I mora imati srce, koje može biti malo.
NN 114/2008 • (5) Unutarnji listovi rozete kudrave endivije i širokolisne endivije (batavije) Klase I moraju biti žute boje.
NN 114/2008 • (1) Klasa II uključuje salate i endivije koje ne udovoljavaju zahtjevima propisanim za Klasu I, ali udovoljavaju minimalnim zahtjevima kakvoće propisanim člankom 173. ovoga Pravilnika.
NN 114/2008 • – bez oštećenja i kvarenja koji ozbiljno mogu utjecati na jestivost.
NN 114/2008 • (3) Sljedeći nedostaci se mogu dozvoliti uzevši u obzir da je proizvod Klase II zadržao svoje osnovne karakteristike što se tiče kakvoće, očuvanja kakvoće i izgleda:
NN 114/2008 • (4) Salate glavatice Klase II moraju imati srce, koje može biti malo. U slučaju salata glavatica uzgojenih u zaštićenom prostoru, dozvoljeno je pomanjkanje srca.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 114/2008 • Salata glavatica (isključujući sorte kristalka i iceberg tip) i cos ili salata »Romana« (isključujući little gem tip salate) 150 g100 g
NN 114/2008 • (1) Za salate u svim klasama, razlika između najlakše i najteže jedinice u svakom pakiranju ne smije prijeći:
NN 114/2008 • – 40 g kada najlakša jedinica teži manje od 150 g po jedinici;
NN 114/2008 • – 100 g kada najlakša jedinica teži između 150 g i 300 g po jedinici;
NN 114/2008 • – 150 g kada najlakša jedinica teži između 300 g i 450 g po jedinici;
NN 114/2008 • – 300 g kada najlakša jedinica teži više od 450 g po jedinici.
NN 114/2008 • (2) Za kudravu i širokolisnu endiviju (batavija) u svim klasama, razlika između najlakše i najteže jedinice u pakiranju ne smije prijeći 300 g.
NN 114/2008 • (1) Dopušta se odstupanje od kakvoće u svakom pakiranju za proizvode koji ne udovoljavaju zahtjevima svoje klase, u skladu s odredbama stavka 2., 3. i 4. ovoga članka.
NN 114/2008 • (2) Za salatu i endiviju Klase I, u pakiranju može biti brojem do 10% jedinica koje ne udovoljavaju zahtjevima propisanim za Klasu I, ali udovoljavaju zahtjevima propisanim za Klasu II ili su, u izuzetnim slučajevima unutar dopuštenog odstupanja za Klasu II.
NN 114/2008 • (3) Za salatu i endiviju Klase II, u pakiranju može biti brojem do 10% jedinica koje ne udovoljavaju zahtjevima Klase II niti minimalnim zahtjevima kakvoće, osim proizvoda koji su podlegli truljenju ili nekom drugom obliku kvarenja koje ih čini neprikladnim za potrošnju.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 76/09, Broj 25/01,
Broj 32/03, Broj 108/06,
Broj 171/04, Broj 81/06
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE