PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 114/2008 • (2) Materijali koji se koriste za pakiranje moraju biti novi, čisti i takve kakvoće da se spriječe bilo kakva vanjska ili unutarnja oštećenja proizvoda. Korištenje materijala, posebno papira ili žigova s trgovačkim specifikacijama, dopušteno je pod uvjetom da je tiskanje ili označavanje izvedeno netoksičnom tintom ili ljepilom.
NN 114/2008 • (4) Naljepnice koje se stavljaju pojedinačno na proizvod moraju biti takve da, kada se odstrane, ne ostavljaju vidljive tragove ljepila, niti uzrokuju oštećenja.
NN 114/2008 • (1) Svako pakiranje špinata mora sadržavati sljedeće podatke grupirane na istom mjestu slovima čitljivo i neizbrisivo označene, i vidljive izvana:
NN 114/2008 • – naziv i adresa pravne ili fizičke osobe koja pakira i/ili isporučuje robu.
NN 114/2008 • Naziv i adresa onoga koji pakira i/ili isporučuje robu može biti zamijenjena:
NN 114/2008 • – za sva pakiranja osim pretpakiranja, sa službeno izdanom i prihvaćenom oznakom koja predstavlja onoga koji pakira i/ili isporučuje, naznačenom u blizini izraza »Pakira i/ili isporučuje« (ili istoznačnim kraticama);
NN 114/2008 • – samo kod pretpakiranja, s nazivom i adresom onoga koji robu stavlja na tržište sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, a koje je naznačeno u blizini izraza »Pakirano za:« ili istoznačnog izraza. U tom slučaju, pri označavanju treba također uključiti oznaku koja predstavlja onoga koji pakira i/ili isporučuje robu. Sve informacije u vezi te oznake neophodne za inspekcijska tijela, dužan je osigurati onaj koji hranu stavlja na tržište.
NN 114/2008 • Ako sadržaj pakiranja nije vidljiv i vrsta povrća ne vidi se izvana:
NN 114/2008 • – regija gdje je proizveden, regionalni ili lokalni naziv mjesta proizvodnje (nije obavezno)
NN 114/2008 • (2) Pakiranja ne moraju sadržavati podatke određene stavkom 1. ovog članka ako sadrže više pojedinačnih prodajnih pakiranja, jasno vidljivih izvana, koja su označena svim propisnim podacima na način da ne obmanjuju krajnjeg potrošača. U slučaju da su takva skupna pakiranja složena na paletama, propisani podaci moraju biti navedeni na obavijesti smještenoj na vidljivom mjestu na barem dvjema stranama palete.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 114/2008 • (1) Odredbe ovog poglavlja odnose se na skupine sorata salate tarifne oznake CT 0705 11 i CT 0705 19, i endivije tarifne oznake CT 0705 29 za opskrbu potrošača u svježem stanju:
NN 114/2008 • – Lactuca sativa L. var. capitata (salata glavatica uključujući sorte maslenke, kristalke i »Iceberg« tip salate);
NN 114/2008 • – Lactuca sativa L. var. longifolia (cos ili salata »romana«);
NN 114/2008 • – sorte kudrave endivije uzgojene od vrste Cichorium endivia L. var. crispum Lam.,
NN 114/2008 • – sorte širokolisne endivije (batavije), uzgojene od vrste Cichorium endivia L: var. latifolium Lam.
NN 114/2008 • (2) Odredbe ovog poglavlja ne primjenjuju se na proizvode namijenjene preradi, proizvode prezentirane odvojenih listova niti na salate u teglama.
NN 114/2008 • (1) U svim klasama, uz posebne odredbe i dopuštena odstupanja za svaku klasu proizvod mora biti:
NN 114/2008 • – zdrav, isključen je proizvod koji je podlegao procesima truljenja ili kvarenja koje ga čini neprikladnim za potrošnju;
NN 114/2008 • – čist i uredno odrezan, tj. gotovo bez ostataka zemlje ili drugog hranjivog medija za rast, te bez stranih čestica i primjesa;
NN 114/2008 • (2) U slučaju salate, dozvoljena je promjena boje na crvenkasto, uzrokovana niskom temperaturom, osim ako ozbiljno ne utječe na izgled proizvoda.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 29/07, Broj 133/05,
Broj 112/04, Broj 84/02,
Broj 33/05, Broj 1/94
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE