PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 89/2008 • 3) Proizvodi iz stavka 2. podstavka 1. ovoga članka propisani su u Prilogu II. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.
NN 89/2008 • 1) Pri označavanju proizvoda iz članka 1. ovoga Pravilnika, osim podataka propisanih propisom iz članka 4. ovoga Pravilnika, obvezno je navođenje sljedećih podataka:
NN 89/2008 • – ukupni maseni udio masti u trenutku proizvodnje, za proizvode iz Priloga I. ovoga Pravilnika;
NN 89/2008 • – udio biljne, mliječne ili druge životinjske masti, po opadajućem redoslijedu udjela izraženih kao postotak ukupne mase u trenutku proizvodnje, za složene masti iz Priloga I. dijela C. ovoga Pravilnika;
NN 89/2008 • – udio soli, čitko naveden u popisu sastojaka, za proizvode iz Priloga I. ovoga Pravilnika.
NN 89/2008 • 2) Iznimno od stavka 1. podstavka 1. ovoga članka, naziv proizvoda »minarin« ili »halvarin« može se upotrebljavati za proizvode iz Priloga I. dijela B. točke 3. ovoga Pravilnika.
NN 89/2008 • 3) Naziv proizvoda iz stavka 1. podstavka 1. ovoga članka može se upotrebljavati zajedno s jednim ili više izraza kako bi se označile biljne i/ili životinjske vrste od kojih proizvodi potječu ili predviđena upotreba proizvoda, sa drugim izrazima koji se odnose na način proizvodnje, te oznakama zemljopisnog podrijetla, ukoliko nisu u suprotnosti s drugim propisima, posebice Zakonom o oznakama izvornosti, oznakama zemljopisnog podrijetla i oznakama tradicionalnog ugleda poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda (»Narodne novine« br. 84/08).
NN 89/2008 • 4) Izraz »biljni« može se upotrebljavati zajedno s nazivima iz Priloga I. dijela B. ovoga Pravilnika, za proizvode koji sadrže samo masti biljnog podrijetla, uz uvjet da udio masti životinjskog podrijetla ne prelazi 2% ukupnog udjela masti. Ovo odstupanje se također primjenjuje kada se navodi naziv određene biljne vrste.
NN 89/2008 • 5) Podaci iz stavaka 1., 2., i 3. ovoga članka moraju biti lako razumljivi i navedeni na uočljivom mjestu, jasno vidljivi, čitki i neizbrisivi.
NN 89/2008 • 6) Podatak o udjelu masti sukladno stavku 1. podstavku 2. ovoga članka mora biti naveden na sljedeći način:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 89/2008 • – prosječni udio masti mora biti naveden bez upotrebe decimala;
NN 89/2008 • – prosječni udio masti ne smije se razlikovati od označenog udjela za više od jedne postotne jedinice. Pojedinačni uzorci ne smiju se razlikovati od označenog udjela za više od dvije postotne jedinice;
NN 89/2008 • – u svim slučajevima prosječni udio masti mora udovoljavati granicama navedenim u Prilogu I. ovoga Pravilnika.
NN 89/2008 • 7) Iznimno od stavka 6. ovoga članka, označeni udio masti proizvoda iz Priloga I. dijela A 1., B 1., i C 1. ovoga Pravilnika treba odgovarati minimalnom udjelu masti u proizvodu.
NN 89/2008 • 1) Oznaka »maslac« može se upotrebljavati za složene proizvode u kojima je maslac bitan dio, bilo u pogledu količine ili za karakteriziranje proizvoda. Gotov proizvod mora sadržavati najmanje 75% mliječne masti i biti proizveden isključivo od maslaca koji ispunjava zahtjeve iz Priloga I. dijela A 1. ovoga Pravilnika te drugih sastojaka navedenih u opisu.
NN 89/2008 • 2) Oznaka »maslac« može se upotrebljavati za složene proizvode koji sadrže najmanje 62%, a najviše 75% mliječne masti, ako su zadovoljeni drugi uvjeti iz stavka 1. ovoga članka i ako oznaka proizvoda uključuje izraz »pripravak maslaca«.
NN 89/2008 • 3) Iznimno od stavaka 1. i 2. ovoga članka, oznaka »maslac« može se upotrebljavati zajedno s riječju ili riječima za označavanje proizvoda koji sadrže najmanje 34% mliječne masti, a navedeni su u Prilogu III. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.
NN 89/2008 • 4) Upotreba oznake »maslac« sukladno odredbama stavaka 1., 2., i 3. ovoga članka podliježe zahtjevu da se pri označavanju i prezentiranju proizvoda navede udio mliječne masti, a ako drugi dodani sastojci sadrže mast, i ukupni udio masti.
NN 89/2008 • 5) Izraz »pripravak maslaca« iz stavka 2. i oznake iz stavka 4. ovoga članka moraju biti navedene na istaknutom mjestu, lako uočljive i jasno čitljive.
NN 89/2008 • 1) Izraz »tradicionalni« može se upotrebljavati zajedno s nazivom »maslac« iz Priloga I., dijela A 1. ovoga Pravilnika, ako je proizvod dobiven izravno iz mlijeka ili vrhnja.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 25/09, Broj 74/09,
Broj 32/97, Broj 59/05,
Broj 140/97, Broj 63/08
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE