PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 89/2008 • Podaci koji se vode u bazi podataka za poljoprivredni reprodukcijski materijal iz ekološke proizvodnje, obnavljaju se dva puta godišnje i to 15. ožujka i 15. rujna.
NN 89/2008 • (1) Nadzorne stanice moraju voditi evidenciju o izdanim pojedinačnim odobrenjima iz članka 5. ovog Pravilnika. Nadzorne stanice obvezne su Ministarstvu dostaviti godišnje izvješće o izdanim pojedinačnim odobrenjima najkasnije do 31. siječnja tekuće godine za prethodnu kalendarsku godinu.
NN 89/2008 • – popis zaštitnih sredstava ako su vrste ili sorte tretirane njima.
NN 89/2008 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
NN 89/2008 • Na temelju članka 94. stavka 2. Zakona o hrani (»Narodne novine« br. 46/2007), ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja donosi
NN 89/2008 • 1) Ovim se Pravilnikom propisuju zahtjevi kakvoće kojima u proizvodnji i stavljanju na tržište moraju udovoljavati mazive masti (u daljnjem tekstu: proizvodi), a odnose se na:
NN 89/2008 • – nazive, definicije i opće zahtjeve kojima moraju udovoljavati;
NN 89/2008 • – vrstu i količinu sirovina te drugih tvari koje se upotrebljavaju u proizvodnji i preradi;
NN 89/2008 • 2) Odredbe ovoga Pravilnika odnose se na proizvode čiji maseni udio masti iznosi najmanje 10%, a najviše 90%, a koji su namijenjeni za prehranu ljudi:
NN 89/2008 • – masti sastavljene od proizvoda biljnog i/ili životinjskog podrijetla tarifnih brojeva CT 1517 i 2106.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 89/2008 • Maseni udio masti mora činiti najmanje dvije trećine suhe tvari, isključujući sol.
NN 89/2008 • 3) Odredbe ovoga Pravilnika odnose se na proizvode koji ostaju kruti pri temperaturi od 20°C i prikladni su za upotrebu kao namazi.
NN 89/2008 • Proizvodi iz članka 1. ovoga Pravilnika ne smiju se bez prerade isporučivati ili dostavljati krajnjem potrošaču, bilo izravno ili putem ugostiteljskih objekata, kantina, bolnica, dječjih vrtića, škola, ustanova socijalne skrbi i drugih sličnih subjekata u poslovanju s hranom, ukoliko ne ispunjavaju zahtjeve iz Priloga I. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.
NN 89/2008 • U proizvodnji proizvoda iz članka 1. ovoga Pravilnika, ako to ovim Pravilnikom nije drugačije propisano, dopuštena je:
NN 89/2008 • – upotreba aditiva, aroma, pomoćnih tvari u procesu proizvodnje i enzima sukladno posebnim propisima;
NN 89/2008 • – dodavanje vitamina, mineralnih tvari i drugih tvari sukladno posebnom propisu.
NN 89/2008 • Na označavanje proizvoda iz članka 1. ovoga Pravilnika primjenjuju se odredbe Pravilnika o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane (»Narodne novine« br. 41/08) te odredbe ovoga Pravilnika koje se odnose na označavanje.
NN 89/2008 • 1) Ne dovodeći u pitanje odredbe članka 6. stavka 2. te članka 9. ovoga Pravilnika, za označavanje proizvoda iz članka 1. ovoga Pravilnika moraju se upotrebljavati nazivi navedeni u Prilogu I. ovoga Pravilnika. Nazivi proizvoda iz Priloga I. ovoga Pravilnika mogu se upotrebljavati samo za označavanje proizvoda koji ispunjavaju zahtjeve propisane u tom Prilogu.
NN 89/2008 • – proizvode čija su svojstva razvidna iz uobičajene upotrebe i/ili kada se nazivi upotrebljavaju za opisivanje karakteristične kakvoće proizvoda;
NN 89/2008 • – koncentrirane proizvode (maslac, margarin, miješani namazi) koji sadrže 90% masti ili više.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 17/90, Broj 71/91,
Broj 5/07, Broj 147/08,
Broj 43/98, Broj 91/95
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE