PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 114/2008 • (3) Stupanj razvijenosti i stanje plodova avokada moraju biti takvi da:
NN 114/2008 • (1) Razvijenost plodova avokada treba dosegnuti fiziološku fazu koja će osigurati nastavak dozrijevanja do pune zrelosti.
NN 114/2008 • (2) Plodovi trebaju sadržavati minimalni udio suhe tvari koja je izmjerena sušenjem do konstantne mase:
NN 114/2008 • – 19% za ostale sorte, izuzev sorata Antillean koje mogu imati manji udio suhe tvari.
NN 114/2008 • (1) Radi stavljanja na tržište, avokado se po kakvoći razvrstava u tri klase:
NN 114/2008 • (1) Plodovi Ekstra klase moraju biti vrhunske kakvoće, tipične za sortu po obliku i boji.
NN 114/2008 • (2) Plodovi moraju biti bez nedostataka uz izuzetak veoma sitnih površinskih oštećenja, pod uvjetom da ona ne utječu na opći izgled proizvoda, kakvoću, očuvanje kakvoće i izgled u pakiranju. Ako je prisutna peteljka, ona mora biti netaknuta.
NN 114/2008 • (1) Plodovi Klase I moraju biti dobre kakvoće i imati boju i oblik tipičan za sortu.
NN 114/2008 • (2) Dopušteni su sljedeći manji nedostaci, pod uvjetom da ne utječu na opći izgled proizvoda, kakvoću, očuvanje kakvoće i izgled u pakiranju:
NN 114/2008 • – neznatno oštećenje kožice (odrvenjelost, zacijeljene lenticele) i ožegotine; maksimalna oštećenost ne smije prijeći 4 cm 2 ukupne površine ploda
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 114/2008 • (1) Klasa II uključuje plodove avokada koji ne udovoljavaju zahtjevima za Klasu I, ali udovoljavaju minimalnim zahtjevima kakvoće propisanim člankom 205. ovoga Pravilnika.
NN 114/2008 • (2) Dopušteni su sljedeći nedostaci, pod uvjetom da ne utječu na kakvoću, očuvanje kakvoće i izgled u pakiranju:
NN 114/2008 • – oštećenja kožice (odrvenjelost, zacijeljene lenticele) i ožegotine; maksimalna oštećenost ne smije prijeći 6 cm 2 ukupne površine ploda
NN 114/2008 • Veličina ploda avokada određena je masom ploda kako slijedi:
NN 114/2008 • (a) Razlika između najmanjeg i najvećeg ploda u pakiranju ne smije prijeći 25 g.
NN 114/2008 • Minimalna masa plodova avokada ne smije biti manja od 125 g, osim plodova avokada sorte Hass, čija masa ne smije biti manja od 80 g.
NN 114/2008 • Odstupanje u pogledu kakvoće i veličine dopušteno je u svakom pakiranju proizvoda koji ne udovoljavaju zahtjevima navedene klase sukladno člancima 213. i 214. ovoga Pravilnika.
NN 114/2008 • (1) Za plodove avokada Ekstra klase u pakiranju može biti brojem ili masom do 5% plodova koji ne udovoljavaju zahtjevima ove klase, ali udovoljavaju zahtjevima propisanima za Klasu I, ili su u izuzetnim slučajevima, unutar dopuštenog odstupanja za Klasu I.
NN 114/2008 • (2) Za plodove avokada Klase I u pakiranju može biti brojem ili masom do 10% plodova koji ne udovoljavaju zahtjevima te klase, ali udovoljavaju zahtjevima propisanima za Klasu II, ili su u izuzetnim slučajevima, unutar dopuštenog odstupanja za Klasu II.
NN 114/2008 • (3) Za plodove avokada Klase II u pakiranju može biti brojem ili masom do 10% plodova koji ne udovoljavaju zahtjevima te klase niti minimalnim zahtjevima, uz izuzetak plodova koji su podlegli takvom truljenju, ozljedama ili kvarenju koje ih čini neprikladnim za potrošnju.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 107/95, Broj 42/08,
Broj 127/00, Broj 110/09,
Broj 44/99, Broj 115/07
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE