PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2008-10-114-3322 NN 114/2008

• (3) Stupanj razvijenosti i stanje plodova avokada moraju biti takvi da:


Stranica 2008-10-114-3322 NN 114/2008

• (1) Razvijenost plodova avokada treba dosegnuti fiziološku fazu koja će osigurati nastavak dozrijevanja do pune zrelosti.


Stranica 2008-10-114-3322 NN 114/2008

• (2) Plodovi trebaju sadržavati minimalni udio suhe tvari koja je izmjerena sušenjem do konstantne mase:


Stranica 2008-10-114-3322 NN 114/2008

• – 19% za ostale sorte, izuzev sorata Antillean koje mogu imati manji udio suhe tvari.


Internet NN 114/2008
• (1) Radi stavljanja na tržište, avokado se po kakvoći razvrstava u tri klase:

Internet stranice NN 114/2008
• (1) Plodovi Ekstra klase moraju biti vrhunske kakvoće, tipične za sortu po obliku i boji.

Internet stranice NN 114/2008 • (2) Plodovi moraju biti bez nedostataka uz izuzetak veoma sitnih površinskih oštećenja, pod uvjetom da ona ne utječu na opći izgled proizvoda, kakvoću, očuvanje kakvoće i izgled u pakiranju. Ako je prisutna peteljka, ona mora biti netaknuta.
Internet stranice NN 114/2008 • (1) Plodovi Klase I moraju biti dobre kakvoće i imati boju i oblik tipičan za sortu.
Internet stranice NN 114/2008 • (2) Dopušteni su sljedeći manji nedostaci, pod uvjetom da ne utječu na opći izgled proizvoda, kakvoću, očuvanje kakvoće i izgled u pakiranju:
Internet stranice NN 114/2008 • – neznatno oštećenje kožice (odrvenjelost, zacijeljene lenticele) i ožegotine; maksimalna oštećenost ne smije prijeći 4 cm 2 ukupne površine ploda
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 114/2008 • (1) Klasa II uključuje plodove avokada koji ne udovoljavaju zahtjevima za Klasu I, ali udovoljavaju minimalnim zahtjevima kakvoće propisanim člankom 205. ovoga Pravilnika.
Informacije NN 114/2008 • (2) Dopušteni su sljedeći nedostaci, pod uvjetom da ne utječu na kakvoću, očuvanje kakvoće i izgled u pakiranju:
Poslovne stranice NN 114/2008 • – oštećenja kožice (odrvenjelost, zacijeljene lenticele) i ožegotine; maksimalna oštećenost ne smije prijeći 6 cm 2 ukupne površine ploda
Pregledi NN 114/2008 • Veličina ploda avokada određena je masom ploda kako slijedi:
Besplatno NN 114/2008 • (a) Razlika između najmanjeg i najvećeg ploda u pakiranju ne smije prijeći 25 g.
Glasnik NN 114/2008 • Minimalna masa plodova avokada ne smije biti manja od 125 g, osim plodova avokada sorte Hass, čija masa ne smije biti manja od 80 g.
Propis NN 114/2008 • Odstupanje u pogledu kakvoće i veličine dopušteno je u svakom pakiranju proizvoda koji ne udovoljavaju zahtjevima navedene klase sukladno člancima 213. i 214. ovoga Pravilnika.
Propis NN 114/2008 • (1) Za plodove avokada Ekstra klase u pakiranju može biti brojem ili masom do 5% plodova koji ne udovoljavaju zahtjevima ove klase, ali udovoljavaju zahtjevima propisanima za Klasu I, ili su u izuzetnim slučajevima, unutar dopuštenog odstupanja za Klasu I.
Propis NN 114/2008 • (2) Za plodove avokada Klase I u pakiranju može biti brojem ili masom do 10% plodova koji ne udovoljavaju zahtjevima te klase, ali udovoljavaju zahtjevima propisanima za Klasu II, ili su u izuzetnim slučajevima, unutar dopuštenog odstupanja za Klasu II.
Propis NN 114/2008 • (3) Za plodove avokada Klase II u pakiranju može biti brojem ili masom do 10% plodova koji ne udovoljavaju zahtjevima te klase niti minimalnim zahtjevima, uz izuzetak plodova koji su podlegli takvom truljenju, ozljedama ili kvarenju koje ih čini neprikladnim za potrošnju.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 107/95, Broj 42/08, Broj 127/00, Broj 110/09, Broj 44/99, Broj 115/07


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled