PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 56/2006 • 3) U objektima u kojima nastaju nusproizvodi životinjskog podrijetla, prostorija za prihvat mora imati odgovarajući broj označenih spremnika za matrijale Kategorije 1, 2 i 3. Moguće je odložiti u isti spremnik materijale Kategorije 1 i 2, a tada će se ta cjelokupna količina procijeniti materijalom Kategorije 1. Ako se u isti spremnik odloži materijal Kategorije 1 i Kategorije 3, tada će se ta cjelokupna količina proglasiti materijalom Kategorije 1. Spremnici moraju biti vidljivo i trajno obilježeni:
NN 56/2006 • – prstenom crvene boje širine 15 cm i natpisom crvenim slovima visine 15 cm »KATEGORIJA 1«,
NN 56/2006 • – prstenom žute boje širine 15 cm i natpisom žute slovima visine 15 cm »KATEGORIJA 2«,
NN 56/2006 • – prstenom plave boje širine 15 cm i natpisom plave boje slovima visine 15 cm »KATEGORIJA 3«.
NN 56/2006 • – nepropusni i dobro zatvoreni tako da je spriječeno istjecanje tekućine i širenje neugodnih mirisa,
NN 56/2006 • – izrađeni od nehrđajućeg materijala, ravnih i glatkih površina, zaobljenih spojeva, i
NN 56/2006 • – prilagođeni dizalici specijaliziranog vozila za utovar i odvoženje nusproizvoda životinjskog podrijetla.
NN 56/2006 • 5) U prostorije za prihvat i privremeno uskladištenje nusproizvoda u nekom objektu nije dozvoljeno smještati nusproizvode životinjskog podrijetla drugih proizvođača.
NN 56/2006 • (a) u klaonicama i drugim mjestima razvrstati nusproizvode životinjskog podrijetla u Kategorije 1, 2 i 3.
NN 56/2006 • (b) nusproizvode životinjskog podrijetla razvrstane u kategorije te trajno i vidljivo obilježiti:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 56/2006 • (c) osigurati nesmetan prilaz do prostorije za prihvat vozilima za prijevoz nusproizvoda životinjskog podrijetla;
NN 56/2006 • (d) odstraniti metale, staklo, plastiku, papir i druge strane predmete, hladiti nusproizvode životinjskog podrijetla radi očuvanja njihove kakvoće i pripremiti ih za utovar i otpremu;
NN 56/2006 • (e) predati cjelokupnu količinu nastalih nusproizvoda sakupljaču kojem su povjereni poslovi sakupljanja na određenom području;
NN 56/2006 • (f) održavati higijenski red u prostoriji za prihvat i privremeno čuvanje nusproizvoda životinjskog podrijetla te u okolini prostorije, odnosno u cijelom objektu;
NN 56/2006 • (g) najmanje jednom sedmično izvršiti profilaktičku dezinfekciju prostorije i spremnika za prihvat i privremeno čuvanje nusproizvoda životinjskog podrijetla.
NN 56/2006 • 7) U slučaju neispunjavanja uvjeta iz stavaka 1.do 6. ovoga članka, nadležno tijelo, odnosno nadležni ovlašteni veterinar će proizvođaču zabraniti obavljanje djelatnosti koja uzrokuje nastajanje nusproizvoda životinjskog podrijetla dok se u potpunosti ne ispune propisani uvjeti iz ovoga Pravilnika.
NN 56/2006 • (b) imati rješenje nadležnog tijela o udovoljavanju veterinarsko-zdravstvenim uvjetima za obavljanje djelatnosti sakupljanja nusproizvoda životinjskog podrijetla, na određenom epizootiološkom području,
NN 56/2006 • (c) raspolagati objektom, uređajima, opremom i specijalnim vozilima za prijevoz koji udovoljavaju propisanim uvjetima,
NN 56/2006 • (d) osigurati pravovremeno i potpuno preuzimanje, prijevoz, te privremeno uskladištenje sakupljenih nusproizvoda životinjskog podrijetla u sabiralištu na cijelom epizootiološkom području ili sakupljene nusproizvode neposredno prevoziti od proizvođača u objekt za toplinsku preradu,
NN 56/2006 • (e) povjerene poslove obavljati uz pridržavanje higijenskih i ekoloških načela zaštite,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 1/09, Broj 5/97,
Broj 73/08, Broj 9/99,
Broj 127/06, Broj 87/08
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE