PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 133/2007 • 4.6. Smjesa otapala, pripravljeno neposredno prije korištenja miješanjem jednakih volumena dietiletera (4.4.) i petroletera (4.5.).
NN 133/2007 • Upozorenje: Budući da određivanje uključuje korištenje hlapljivih i zapaljivih otapala, sva korištena električna oprema mora biti u skladu sa zakonima koji se odnose na korištenje tih otapala.
NN 133/2007 • 5.2. Centrifuga, u kojoj se mogu vrtjeti tikvice ili epruvete za ekstrakciju masti (5.6.) rotacijskom frekvencijom od 500 do 600 okretaja u minuti kako bi se proizvelo gravitacijsko polje od 80 do 90 g na vanjskim krajevima tikvica ili epruveta.
NN 133/2007 • 5.3. Destilator ili instrument za isparavanje, kako bi se omogućilo destiliranje otpala i etanola iz tikvica ili isparavanje iz čaša i zdjela (pogledajte 6.5.12. i 6.5.15.) na temperaturi koja ne prelazi 100 °C.
NN 133/2007 • 5.4. Sušionik, koja se zagrijava električnim putem, s potpuno otvorenim ventilacijskim otvorom(ima), i u kojem se temperatura može održavati na 102 ± 2 °C na cijelom radnom prostoru. Sušionik bi trebala biti opremljena odgovarajućim termometrom.
NN 133/2007 • 5.5. Vodena kupelj, u kojoj se temperatura može održavati na 35 – 45 °C.
NN 133/2007 • Napomena: Moguće je koristiti i epruvete za ekstrakciju sifonom ili nastavcima boce štrcaljke, ali u tom slučaju je postupak drugačiji te je naveden u Dodatku.
NN 133/2007 • Tikvice (ili epruvete) moraju imati čepove od brušenog stakla, kvalitetnog pluta ili drugog materijala na koje ne djeluju reagensi koji se koriste. Čepove od pluta treba ekstrahirati dietileterom (4.4.), namakati u vodi pri 60 °C ili najmanje 15 minuta, a nakon toga ostaviti da se ohladi u vodi kako bi ostali zasićeni pri korištenju.
NN 133/2007 • 5.7. Stalak, za držanje tikvica (ili epruveta) za ekstrakciju masti (pogledajte 5.6.).
NN 133/2007 • 5.8. Boca štrcaljka, za korištenje smjese otapala (4.6.). Ne smije se koristiti plastična boca štrcaljka.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 133/2007 • 5.9. Posude za sakupljanje masti, npr. tikvice za ključanje (s ravnim dnom), ili Erlenmeyerove tikvice kapaciteta 125 – 250 ml ili metalne posude. Ukoliko se koriste metalne posude, najbolje je da su od nehrđajućeg čelika, s ravnim dnom, po mogućnosti s noscem, i trebaju biti promjera 80 do 100 mm i visine oko 50 mm.
NN 133/2007 • 5.10. Pomagala za ključanje, bez masti, od neporoznog porculana ili silicij-karbida ili staklenih kuglica (neobavezno u slučaju metalnih zdjela).
NN 133/2007 • 5.13. Kliješta, metalna, namijenjena držanju tikvica, čaša ili zdjela.
NN 133/2007 • Napomena: Druga mogućnost koja je opisana u Dodatku je korištenje epruveta za ekstrakciju masti sa sifonom ili nastavcima boce štrcaljke (pogledajte napomenu pod 5.6.).
NN 133/2007 • Prilagoditi temperaturu laboratorijskog uzorka na otprilike 35 – 40 °C 15 minuta, i to pomoću vodene kupelji. Temeljito, ali lagano promiješati uzorak stalnim preokretanjem boce tako da ne nastaje pjena, i brzo ohladiti na otprilike 20 °C.
NN 133/2007 • Promiješati uzorak za analizu (6.1.) polaganim preokretanjem boce tri ili četiri puta i odmah izvagati, s točnošću od 1 mg, 10 do 11 g uzorka za analizu, izravno ili na temelju razlike, i prenijeti ga u tikvicu za ekstrakciju (5.6.).
NN 133/2007 • Uzorak za analizu mora u cijelosti biti u donjem (manjem) dijelu tikvice za ekstrakciju.
NN 133/2007 • Provesti slijepu probu istovremeno, i to korištenjem istog postupka i istog reagensa, ali tako da umjesto uzorka za analizu stavimo 10 do 11 ml vode.
NN 133/2007 • Promjena prave mase posude za sakupljanje masti, ispravljena za ukupnu promjenu mase kontrolne posude ne smije prelaziti 2,5 mg.
NN 133/2007 • Osušiti posudu (5.9.) zajedno s nekoliko pomagala za ključanje (5.10.) kako bi se potaknulo lagano ključanje tijekom narednog uklanjanja otapala u sušioniku (5.4.) u trajanju od jedan sat. Ostavite posudu da se ohladi (ne u eksikatoru, ali zaštitite od prašine) na sobnoj temperaturi za mjerenje (staklene posude pustiti da se hlade barem jedan sat, a metalne posude barem 30 minuta). Koristiti kliješta za stavljanje posude na vagu i provedite vaganje s točnošću od 0.1 mg, te pri tome treba izbjegavati promjene temperature.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 99/99, Broj 95/98,
Broj 28/02, Broj 81/06,
Broj 38/93, Broj 114/06
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE