PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 99/2007 • 4. Proizvodi ribarstva koji se namjeravaju živi staviti na tržište moraju se prevoziti na način koji ne utječe štetno na zdravstvenu ispravnost hrane i održivost proizvoda.
NN 99/2007 • SIROVO MLIJEKO, KOLOSTRUM, MLIJEČNI PROIZVODI I PROIZVODI NA BAZI KOLOSTRUMA
NN 99/2007 • 1. »kolostrum« znači sekret mliječne žlijezde muzne životinje do 3 – 5 dana nakon poroda, koji je bogat antitijelima i mineralima i prethodi proizvodnji sirovog mlijeka.
NN 99/2007 • 2. »proizvodi na bazi kolostruma« su proizvodi koji nastaju preradom kolostruma ili daljnjom preradom tako prerađenih proizvoda.
NN 99/2007 • Subjekti u poslovanju s hranom koji proizvode ili, prema potrebi, prikupljaju sirovo mlijeko i kolostrum moraju osigurati ispunjavanje zahtjeva utvrđenih u ovom Poglavlju.
NN 99/2007 • I. ZDRAVSTVENI ZAHTJEVI ZA PROIZVODNJU SIROVOG MLIJEKA I KOLOSTRUMA
NN 99/2007 • (a) koje ne pokazuju simptome zaraznih bolesti prenosivih na ljude putem mlijeka i kolostruma;
NN 99/2007 • (b) koje su dobrog općeg zdravstvenog stanja, ne pokazuju znakove bolesti koja bi mogla dovesti do kontaminacije mlijeka i kolostruma, te koje ne pate od infekcije spolnog sustava popraćene iscjetkom, enteritisa popraćenog proljevom i temperaturom ili od prepoznatljive upale vimena;
NN 99/2007 • (c) koje nemaju nikakve ozljede vimena koje bi mogle utjecati na mlijeko i kolostrum;
NN 99/2007 • (d) kojima nisu davane nedopuštene tvari ili proizvodi i koje nisu bile podvrgnute nikakvom obliku nedopuštenog liječenja u smislu Pravilnika o mjerama za monitoring određenih tvari i njihovih rezidua u živim životinjama i proizvoda životinjskog podrijetla; i
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 99/2007 • (e) kod kojih su se, ako su im davani dopušteni proizvodi ili tvari, poštovale karencije propisane za te proizvode ili tvari.
NN 99/2007 • 2. (a) Vezano uz brucelozu, sirovo mlijeko i kolostrum moraju potjecati od:
NN 99/2007 • – krava ili bivola koji pripadaju stadu koje je u smislu Pravilnika o veterinarsko zdravstvenim uvjetima za stavljanje u promet goveda i svinja slobodno ili službeno slobodno od bruceloze;
NN 99/2007 • – ovaca ili koza koje pripadaju poljoprivrednom gospodarstvu koje je službeno slobodno ili slobodno od bruceloze u smislu Pravilnika o mjerama za suzbijanje i iskorjenjivanje bruceloze (B. Melitensis) i uvjetima za određivanje zdravstvenog statusa stada ovaca i koza u odnosu na brucelozu (B. Melitensis) (»Narodne novine«, broj 146/04); ili
NN 99/2007 • – ženki drugih vrsta koje pripadaju stadima koja se, ako se radi o vrstama koje podliježu oboljenju od bruceloze, redovito pretražuju na tu bolest u okviru plana za suzbijanje bolesti koji je odobrilo nadležno tijelo.
NN 99/2007 • 2. (b) Vezano uz tuberkulozu, sirovo mlijeko i kolostrum moraju potjecati od:
NN 99/2007 • – krava ili bivola koji pripadaju stadu koje je, u smislu Pravilnika o veterinarsko zdravstvenim uvjetima za stavljanje u promet goveda i svinja, slobodno od tuberkuloze; ili
NN 99/2007 • – ženki drugih vrsta koje pripadaju stadima koja se, ako se radi o vrstama koje podliježu oboljenju od tuberkuloze, redovito pretražuju na tu bolest u okviru plana za suzbijanje bolesti koji je odobrilo nadležno tijelo.
NN 99/2007 • 2. (c) Ako se koze drže zajedno s kravama, takve se koze moraju pregledavati i testirati na tuberkulozu.
NN 99/2007 • 3. Sirovo mlijeko životinja koje ne ispunjavaju uvjete iz točke 2. ovoga Dijela može se, uz odobrenje nadležnoga tijela, upotrebljavati:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 32/07, Broj 88/07,
Broj 38/08, Broj 87/08,
Broj 41/92, Broj 136/03
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE