PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 84/2005 • (4) Prostor ugostiteljskog sadržaja unutar funkcionalne cjeline smještajnog objekta, ugostitelj može ustrojiti kao svoj ugostiteljski objekt ili ga iznajmiti ili dati u zakup drugoj tvrtki radi obavljanja ugostiteljske djelatnosti.
NN 84/2005 • (5) U slučaju iz stavka 4. ovog članka ugostitelj odnosno tvrtka najmoprimatelj ili zakupac u prostoru ugostiteljskog sadržaja mora sukladno zakonu ustrojiti ugostiteljski objekt odgovarajuće vrste. Taj ugostiteljski objekt mora ispunjavati uvjete za vrstu u koju je razvrstan po posebnom propisu i na odgovarajući način: kvalitetom usluga, uređenja i održavanja, mora ispunjavati uvjete sukladno vrsti smještajnog objekta u čijoj se funkcionalnoj cjelini nalazi. Iznimno, taj ugostiteljski objekt ne mora imati zasebne sanitarije za goste, već se dostatnima smatraju sanitarije uz ugostiteljske i ostale sadržaje smještajnog objekta ako se nalaze u neposrednoj blizini.
NN 84/2005 • (1) Ugostitelj koji posluje smještajnim objektom ugovorom će obvezati druge ugostitelje koji posluju ugostiteljskim objektima u funkcionalnoj cjelini smještajnog objekta da ti objekti moraju na odgovarajući način, standardom opreme, uređenja i održavanja, ispunjavati uvjete sukladno vrsti smještajnog objekta.
NN 84/2005 • (2) Elementi opreme, uređenja i održavanja, te sadržaj i kvaliteta usluga ugostiteljskih objekata iz stavka 1. ovog članka podliježu provjeri u postupku razvrstavanja smještajnog objekta, bez obzira tko njima posluje. Provjera će se obaviti na odgovarajući način: utvrđivanjem činjeničnog stanja sukladno ovom Pravilniku i propisima koji se primjenjuju na ugostiteljske objekte.
NN 84/2005 • (1) U smještajnom objektu usluživanje gostiju jelom, napicima i pićem obavlja se u blagovaonici ili drugoj prostoriji ili prostoru za usluživanje.
NN 84/2005 • (2) Blagovaonica je prostorija koja služi za blagovanje, a opremljena je namještajem prikladnim za blagovanje.
NN 84/2005 • (3) Prostorija za usluživanje je prostorija koja služi za usluživanje drugih ugostiteljskih usluga, u jednom dijelu, a u drugom dijelu te prostorije mogu se naočigled gostiju pripremati jednostavnija topla i/ili hladna jela i napici.
NN 84/2005 • (4) Prostorija za usluživanje u jednom dijelu može imati namještaj prikladan za blagovanje, a u drugom dijelu točionik koji može sadržavati prostor za pripremanje jela, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano.
NN 84/2005 • (5) Ako se u prostoriji za usluživanje u okviru točionika obavlja pripremanje jela, prostor za pripremanje mora biti opremljen opremom sukladno složenosti jela koja se pripremaju. U prostoriji za usluživanje ne može se obavljati čišćenje i obrada namirnica.
NN 84/2005 • (6) Iznimno od odredbe stavka 3. ovoga članka, u smještajnim objektima koji posluju ljeti, a nemaju prostoriju za usluživanje, prostorijom za usluživanje smatra se i natkriven prostor na otvorenom.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 84/2005 • (7) Prostor za usluživanje na otvorenom može biti dio prostora: plaže, vrta, terase, i sl., u kojem se uslužuju gosti, a u drugom dijelu tog prostora, mogu se naočigled gostiju pripremati jela. Na prostor za usluživanje na otvorenom odgovarajuće se primjenjuju odredbe stavka 4. i 5. ovoga članka.
NN 84/2005 • (1) Blagovaonica i prostorija za usluživanje gostiju moraju imati dobro odzračivanje. Blagovaonica, prostorija i prostor za usluživanje gostiju, moraju imati dobro osvjetljenje.
NN 84/2005 • (2) Blagovaonica i prostorija za usluživanje gostiju moraju imati dovoljan broj vješalica za odlaganje odjevnih predmeta gostiju prema broju konzumnih mjesta. Ako postoji garderoba smještena izvan tih prostorija mora biti odgovarajuće čuvana ili u njoj istaknuta obavijest gostima da se stvari odložene u garderobi ne čuvaju.
NN 84/2005 • (1) Kuhinju mora imati svaki smještajni objekt u kojem se gostima pružaju usluge prehrane uključujući i ako se pruža samo usluga doručka.
NN 84/2005 • (2) Kuhinja iz stavka 1. ovog članka kapacitetom mora odgovarati potrebama ponude, odnosno asortimana jela, napitaka, pića i slastica, te uobičajenom broju konzumenata u smještajnom objektu.
NN 84/2005 • (3) Kuhinja mora imati prostore, opremu, uređaje i pravila postupanja sukladno Prilogu IX. ovog Pravilnika.
NN 84/2005 • (4) Iznimno od odredbi stavka 3. ovoga članka, u smještajnom objektu u kojem se samo dogotovljavaju (samo termički obrađuju) već pripremljena jela (namirnice za dogotavljanje jela dostavljaju se kao proizvodi drugih proizvođača ili iz centralne pripremnice namirnica koja to obavlja za više smještajnih objekata), kuhinja ne mora imati prostore i uređaje za čišćenje i obradu namirnica.
NN 84/2005 • (5) Iznimno od odredbi stavka 3. ovog članka, smještajni objekt u kojem ugostitelj priprema i uslužuje hladna i topla jela s jednostavnijom pripremom (roštilj, ražanj, peka, ploča i sl.), ili ne pruža usluge prehrane, već pruža usluge korištenja prostorija i/ili prostora za pripremu hladnih i toplih jela s jednostavnijom pripremom (roštilj, ražanj, ploča, peka i sl..) u kojima gosti sami na svoj način i na svoju odgovornost pripremaju jela, ne mora ispunjavati propisane uvjete za kuhinju, nego za točionik iz članka 45. ovog Pravilnika.
NN 84/2005 • U kuhinji mora biti besprijekoran red i čistoća, a otpaci se moraju redovito odstranjivati.
NN 84/2005 • 3.5.4. Centralna pripremnica namirnica – prostorija za obradu namirnica za više smještajnih objekata kojima posluje jedan ugostitelj
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 128/00, Broj 85/06,
Broj 83/09, Broj 127/08,
Broj 19/96, Broj 87/02
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE