PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 84/2005 • (1) Ugostitelj koji posluje s više smještajnih objekata u kojima se pružaju usluge prehrane, može pripremu i obradu namirnica za pripremanje jela u tim smještajnim objektima organizirati na jednom mjestu – u centralnoj pripremnici namirnica.
NN 84/2005 • (2) Centralna pripremnica namirnica mora zadovoljiti elemente sukladno Prilogu IX. ovog Pravilnika.
NN 84/2005 • (3) Na centralnu pripremnicu namirnica odgovarajuće se primjenjuju odredbe članka 41. stavka 2. i 3., i odredbe članka 42. ovog Pravilnika.
NN 84/2005 • 3.5.5. Prostorije i priručni prostori za čuvanje namirnica i pića, te način čuvanja
NN 84/2005 • (1) U smještajnom objektu prostorije i priručni prostori za spremanje i čuvanje namirnica i pića moraju biti odvojeni od: kuhinje, prostorije za usluživanje u kojoj se nalazi točionik, prostora za pripremanje jela ako se radi o centralnoj pripremnici, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano. Te prostorije i prostori moraju biti opremljeni odgovarajućim policama i/ili ormarima s pretincima za smještaj namirnica i pića.
NN 84/2005 • (2) Prostorije i priručni prostori za čuvanje lako pokvarljivih namirnica moraju biti opremljeni rashladnim komorama ili hladnjacima odgovarajućeg kapaciteta, kojima se omogućava odvojeno čuvanje namirnica različitog porijekla (biljnog, životinjskog i dr.).
NN 84/2005 • (1) Ugostiteljski sadržaj, u smještajnom objektu, u kojem se uslužuju pića i napici mora imati točionik odgovarajuće površine.
NN 84/2005 • (2) Točionikom se smatra uređen i opremljen prostor u kojem se pripremaju, izdaju ili uslužuju napici i izdaju ili uslužuju pića, a mogu se pripremati, izdavati ili usluživati i hladna i jednostavna topla jela i slastice.
NN 84/2005 • (3) Točionik je samostalna funkcionalna cjelina u zasebnoj prostoriji ili prostoru koji se nalaze u neposrednoj blizini blagovaonice, prostorije ili prostora za usluživanje hrane. Točionik može biti i samostalna funkcionalna cjelina u prostoriji za usluživanje gostiju odnosno prostoru za usluživanje gostiju na otvorenom.
NN 84/2005 • (4) Točionik, ako postoji kao ugostiteljski sadržaj u smještajnom objektu, minimalno mora imati:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 84/2005 • 4. odgovarajući šank s radnom plohom od nehrđajućeg materijala koji se lako čisti;
NN 84/2005 • 5. dvodjelni sudoper ili jednodjelni sudoper i stroj za pranje čaša;
NN 84/2005 • (5) Iznimno od stavka 4. točke 5. ovog članka, dvodjelni ili jednodjelni sudoper i stroj za pranje čaša, mogu biti smješteni i izvan točionika u neposrednoj blizini koja s točionikom čini funkcionalnu cjelinu.
NN 84/2005 • (6) Ako se uz točionik pripremaju i uslužuju hladna i topla jela s jednostavnijom pripremom, tada, osim elemenata iz stavka 4. ovog članka, točionik mora imati i:
NN 84/2005 • 3. uređaj za odvođenje pare, dima i mirisa, dovoljnog kapaciteta odzračivanja, osim kada se pripremaju i uslužuju isključivo hladna jela,
NN 84/2005 • (7) Ako se iz točionika naposredno uslužuju gosti, točionik mora imati šank.
NN 84/2005 • (1) Ugostiteljski sadržaj, ako postoji u smještajnom objektu, mora imati dovoljan broj jelovnika ili ponuda menija, i karti pića i napitaka, koji se moraju staviti na raspolaganje gostu na njegov zahtjev ili na svakom stolu mora biti jelovnik i karta pića i napitaka, ako ovim Pravilnikom nije drugačije propisano.
NN 84/2005 • (2) Ako se gosti uslužuju za šankom točionika, tada jelovnik, ponuda menija i karta pića i napitaka, moraju biti izloženi na šanku.
NN 84/2005 • (3) U jelovniku, ponudi menija i karti pića i napitaka navode se jela, pića i napici i druge ugostiteljske usluge koje se nude gostima.
NN 84/2005 • (4) Jelovnik ili ponuda menija, i karta pića i napitaka ispisuju se na hrvatskom i najmanje na jednom stranom jeziku.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 107/06, Broj 15/01,
Broj 90/98, Broj 43/08,
Broj 4/08, Broj 75/09
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE