PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2005-07-84-1632 NN 84/2005

• (5) Na jelovniku, ponudi menija i karti pića i napitaka za svaki ponuđeni proizvod mora biti istaknuta prodajna cijena s porezom.


Stranica 2005-07-84-1632 NN 84/2005

• (6) Jelovnik ili ponuda menija, i karta pića i napitaka obvezno se stavljaju na uvid gostu prije preuzimanja narudžbe.


Stranica 2005-07-84-1632 NN 84/2005

• (7) Jela, napici i pića, te druge usluge navedene u jelovniku, ponudi menija, i karti pića moraju se uslužiti ako ih gost zahtijeva.


Stranica 2005-07-84-1632 NN 84/2005

• (8) Ovjereni primjerci normativa jela, pića i napitaka, obvezno se stavljaju na uvid gostu na njegov zahtjev.


Internet NN 84/2005
• (1) Iznimno od odredbi članka 46. stavka 1. ovog Pravilnika, ugostitelj ne mora stavljati gostu na raspolaganje jelovnik niti ponudu menija, u slučaju kada se usluge prehrane pružaju s integral postave i nude u zasebnim gastro posudama tako da gost ponuđena jela odabire po želji i poslužuje se sam ili ga na njegov zahtjev uslužuje kuhar koji je na raspolaganju gostima kod odabira jela.

Internet stranice NN 84/2005
• (2) Kada se u ugostiteljskom sadržaju primjenjuje način usluživanja iz stavka 1. ovog članka umjesto jelovnika ili ponude menija, ponuđena jela moraju biti gostu predstavljena putem odgovarajućih oznaka sa ispisanim nazivom jela i/ili vrstom jela postavljenima na pultu uz svaku gastro posudu ili na drugi odgovarajući i primjeren način tako da gost bude obaviješten o kakvom se jelu radi.

Internet stranice NN 84/2005 • (1) Osoblje zaposleno na poslovima rukovanja živežnim namirnicama, poslovima pripremanja i usluživanja jela, mora udovoljavati stručnim i zdravstvenim uvjetima propisanim posebnim propisima.
Internet stranice NN 84/2005 • (3) Osoblje ne smije pušiti za vrijeme obavljanja poslova na radnom mjestu.
Internet stranice NN 84/2005 • (4) Izvan radnog vremena osoblje se ne smije zadržavati u prostorijama i prostorima smještajnog objekta gdje borave gosti.
Internet stranice NN 84/2005 • (1) Za osoblje koje podliježe sanitarnom nadzoru (uz kuhinju) smještajni objekt mora imati garderobu i sanitarije, sukladno Prilogu IX. ovog Pravilnika.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 84/2005 • (2) Sanitarije za zaposleno osoblje moraju biti smještene tako da im osoblje može prići ne prelazeći prostorijama i prostorima namijenjenim gostima smještajnog objekta, te moraju biti u blizini radnih prostorija toga osoblja odnosno u prostoru koji s tim prostorijama čini funkcionalnu cjelinu.
Informacije NN 84/2005 • (1) Minimalni uvjeti za vrstu Objekt za robinzonski smještaj, propisani su u prilogu X ovog Pravilnika, koji čini njegov sastavni dio.
Poslovne stranice NN 84/2005 • (2) Inspektor zaštite od požara nadležne policijske uprave može, s obziroma na lokaciju Objekta za robinzonski smještaj, zahtjevati provedbu dodatnih mjera zaštite od požara.
Pregledi NN 84/2005 • (1) Od drugih vrsta objekata za smještaj iz skupine »Kampovi i druge vrste objekata za smještaj«, ovisno o uređajima, opremi, uređenju, uslugama, održavanju i ostalim elementima i uvjetima propisanim ovim Pravilnikom, kategoriziraju se sljedeće propisane vrste:
Besplatno NN 84/2005 • (2) Svaki smještajni objekt iz navedenih vrsta kategorizira se pojedinačno.
Glasnik NN 84/2005 • (3) Smještajni objekt stalno za vrijeme rada (bez obzira na broj gostiju koji u njemu boravi) mora u cijelosti ispunjavati uvjete propisane ovim Pravilnikom za kategoriju koja mu je utvrđena.
Propis NN 84/2005 • (4) O svakoj promjeni u svezi s propisanim uvjetima iz stavka 3. ovog članka, a poglavito ako smještajni objekt zbog faktičnog prestanka korištenja poslovne prostorije ili prostora po bilo kojoj osnovi izgubi funkcionalnu cjelinu, ugostitelj je dužan bez odlaganja od nadležnog tijela državne uprave koje je provelo postupak kategorizacije smještajnog objekta pribaviti rješenje o novonastalom činjeničnom stanju u smještajnom objektu.
Propis NN 84/2005 • (5) Ako ugostitelj ne postupi sukladno odredbama stavka 4. ovog članka, smatrat će se da su prestali postojati uvjeti utvrđeni rješenjem o kategorizaciji smještajnog objekta. Po saznanju za nastale promjene u smještajnom objektu nadležno tijelo državne uprave koje je donijelo rješenje o kategorizaciji odgovarajućim aktom utvrdit će prestanak uvjeta utvrđenih rješenjem o kategorizaciji smještajnog objekta.
Propis NN 84/2005 • (1) Postojeći smještajni objekti kategoriziraju se u sljedeće kategorije:
Propis NN 84/2005 • 1. Vrsta Soba za iznajmljivanje kategorizira se u tri kategorije:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 184/04, Broj 104/93, Broj 90/04, Broj 102/95, Broj 7/09, Broj 66/09


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled