PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-09-118-2906 NN 118/2009

• 4. Ukoliko su vrijednosti rezultata pretraga u oba uzorka iz točke 2. podstavka 2. ovoga stavka više od 230 do 4600 MPN E. coli u 100 g mesa školjkaša i međuljušturne tekućine, veterinarski inspektor donosi rješenje kojim naređuje obvezu pročišćavanja školjkaša izlovljenih i/ili sakupljenih u zonama za ponovno polaganje ili centrima za pročišćavanje, a proizvodnu zonu razvrstava u mikrobiološki razred B sukladno rezultatu pretrage u skladu s Prilogom II. Poglavljem II. Dijelom A točkom 4. Pravilnika o službenim kontrolama hrane životinjskog podrijetla.


Stranica 2009-09-118-2906 NN 118/2009

• 5. Ukoliko je u jednom od uzoraka iz točke 2. podstavka 2. ovoga stavka vrijednost rezultata pretrage viša od 4600 do 46000 MPN E. coli postupa se sukladno rješenju iz točke 2. ovoga stavka, te veterinarski inspektor donosi rješenje o razvrstavanju proizvodne zone u mikrobiološki razred C sukladno rezultatu pretrage i u skladu s Prilogom II. Poglavljem II. Dijelom A točkom 5. Pravilnika o službenim kontrolama hrane životinjskog podrijetla.


Stranica 2009-09-118-2906 NN 118/2009

• 6. U slučaju iz točke 4. ovoga stavka, ukoliko u jednom od sljedećih službenih mjesečnih uzorkovanja u odnosnoj zoni, u razdoblju od tri mjeseca od kada je utvrđen rezultat pretrage u rasponu više od 4600 do 46000 MPN E. coli u 100 g mesa školjkaša i međuljušturne tekućine, vrijednost rezultata pretrage bude viša od 4600 do 46000 MPN E. coli, veterinarski inspektor, odmah, bez dodatnog uzorkovanja, donosi rješenje kojim:


Stranica 2009-09-118-2906 NN 118/2009

• – proizvodnu zonu razvrstava u mikrobiološki razred C sukladno rezultatu pretrage u skladu s Prilogom II. Poglavljem II. Dijelom A točkom 5. Pravilnika o službenim kontrolama hrane životinjskog podrijetla;


Internet NN 118/2009
• – naređuje obvezno pročišćavanje u zonama za ponovno polaganje, osim školjkaša namijenjenih preradi u objektima za preradu u kojima se obrađuju na način koji osigurava uklanjanje patogenih mikroorganizama dopuštenim metodama u skladu s Prilogom III. Odjeljkom VII. Poglavljem II. Dijelom A točkom 5. podtočkama (a) i (b) Pravilnika o higijeni hrane životinjskog podrijetla.

Internet stranice NN 118/2009
• 7. U slučaju iz točke 4. ovoga stavka, ukoliko u jednom od sljedećih službenih mjesečnih uzorkovanja u odnosnoj zoni, u razdoblju od tri mjeseca od kada je utvrđen rezultat pretrage u rasponu više od 4600 do 46000 MPN E. coli u 100 g mesa školjkaša i međuljušturne tekućine, vrijednost rezultata pretrage bude viša od 46000 MPN E. coli, veterinarski inspektor bez dodatnog uzorkovanja, donosi rješenje kojim zabranjuje izlov i/ili sakupljanje u odnosnoj zoni.

Internet stranice NN 118/2009 • 8. Ukoliko nakon tri uzastopna službena mjesečna uzorkovanja u odnosnoj zoni, vrijednost rezultata pretraga udovoljava propisanim zahtjevima za razvrstavanje u viši mikrobiološki razred, veterinarski inspektor donosi rješenje o razvrstavanju u odgovarajući razred u skladu s Prilogom II. Poglavljem II. Dijelom A točkama 3. i 4. Pravilnika o službenim kontrolama hrane životinjskog podrijetla.
Internet stranice NN 118/2009 • Mikrobiološko onečišćenje kod kojeg je vrijednost rezultata pretrage viša od 46000 MPN E. coli, u 100 g mesa školjkaša i međuljušturne tekućine
Internet stranice NN 118/2009 • 1) Kada službeni laboratorij u uzorku uzorkovanom u proizvodnoj zoni utvrdi vrijednost rezultata pretrage više od 46000 MPN E. coli u 100 g mesa školjkaša i međuljušturne tekućine, obvezan je o nalazu odmah po saznanju, obavijestiti nadležnu ispostavu veterinarske inspekcije, a najkasnije 24 sata od završene pretrage dostaviti i nalaz.
Internet stranice NN 118/2009 • 1. Veterinarski inspektor o nalazu u odnosnoj zoni odmah po saznanju obavještava registrirane proizvođače i sakupljače, odgovorne osobe u odobrenim centrima za pročišćavanje i otpremnim centrima te ovlaštene veterinarske organizacije.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 118/2009 • 2. Odmah po dostavi nalaza od strane službenog laboratorija iz stavka 1. ovoga članka, veterinarski inspektor donosi rješenje kojim naređuje:
Informacije NN 118/2009 • – zabranu stavljanja u promet školjkaša izlovljenih i/ili sakupljenih u odnosnoj zoni;
Poslovne stranice NN 118/2009 • – uzorkovanje školjkaša 7. i 10. dana od dana uzimanja uzorka čiji je nalaz bio pozitivan.
Pregledi NN 118/2009 • 3. Osoba ovlaštena za uzorkovanje uzorke iz točke 2. podstavka 2. ovoga stavka dostavlja u laboratorij poštom najkasnije u roku 24 sata od provedenog uzorkovanja, a temperatura unutar prenosivog hladnjaka s uzorkom mora biti niža od 10 °C u roku od 4 sata od uzorkovanja.
Besplatno NN 118/2009 • 4. Ukoliko su vrijednosti rezultata pretraga u oba uzorka iz točke 2. podstavka 2. ovoga stavka niže od 46000 MPN E. coli veterinarski inspektor donosi rješenje o razvrstavanju proizvodne zone u mikrobiološki razred sukladno rezultatu pretrage u skladu s Prilogom II. Poglavljem II. Dijelom A točkom 3., 4. i 5. Pravilnika o službenim kontrolama hrane životinjskog podrijetla.
Glasnik NN 118/2009 • 5. Ukoliko su vrijednosti rezultata pretraga u jednom od uzoraka iz točke 2. podstavka 2. ovoga stavka više od 46000 MPN E. coli veterinarski inspektor rješenjem zabranjuje izlov i/ili sakupljanje u odnosnoj zoni.
Propis NN 118/2009 • 6. Ukoliko nakon tri uzastopna službena mjesečna uzorkovanja u odnosnoj zoni vrijednost rezultata pretraga svih uzoraka udovoljava propisanim zahtjevima za razvrstavanje u viši mikrobiološki razred, veterinarski inspektor donosi rješenje o razvrstavanju u odgovarajući razred u skladu s Prilogom II. Poglavljem II. Dijelom A točkama 3. 4. i 5. Pravilnika o službenim kontrolama hrane životinjskog podrijetla.
Propis NN 118/2009 • Veterinarski inspektor o svakoj promjeni mikrobiološkog razreda zone proizvodnog područja obavještava Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja – Upravu za veterinarstvo, registrirane proizvođače i sakupljače u odnosnoj zoni, odgovorne osobe u odobrenim centrima za pročišćavanje i otpremnim centrima te ovlaštene veterinarske organizacije.
Propis NN 118/2009 • 1) Kada službeni laboratorij u službenom uzorku živih školjkaša utvrdi vrijednost rezultata pretrage pozitivnu na biotoksine obvezan je o nalazu odmah po saznanju, obavijestiti nadležnu ispostavu veterinarske inspekcije, a najkasnije 24 sata od završene pretrage dostaviti i nalaz.
Propis NN 118/2009 • 2) U slučaju iz stavka 1. ovoga članka veterinarski inspektor:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 3/05, Broj 49/92, Broj 115/99, Broj 177/04, Broj 34/08, Broj 30/94


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled