PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 118/2009 • (2) Preliminarna proizvodna područja školjkaša razvrstavaju se u mikrobiološke razrede temeljem rezultata najmanje 12 pretraženih službenih uzoraka mesa školjkaša na MPN E. coli u 100 g mesa školjkaša i međuljušturne tekućine, uzorkovanih u pravilnim vremenskim razmacima u razdoblju ne kraćem od 12 mjeseci.
NN 118/2009 • (3) Preliminarna proizvodna područja školjkaša razvrstavaju se u mikrobiološke razrede sukladno najvišem rezultatu pretraživanja službenih uzoraka mesa školjkaša na MPN E. coli u 100 g mesa školjkaša i međuljušturne tekućine, uzorkovanih u pravilnim vremenskim razmacima u razdoblju ne kraćem od 12 mjeseci.
NN 118/2009 • Mikrobiološko onečišćenje kod kojeg se vrijednost rezultata pretrage nalazi u rasponu više od 230 do 4600 MPN E. coli, u 100 g mesa školjkaša i međuljušturne tekućine
NN 118/2009 • 1) Kada službeni laboratorij u uzorku uzorkovanom u proizvodnoj zoni mikrobiološkog razreda A utvrdi vrijednost rezultata pretrage u rasponu više od 230 do 4600 MPN E. coli u 100 g mesa školjkaša i međuljušturne tekućine, obvezan je o nalazu odmah po saznanju, obavijestiti nadležnu ispostavu veterinarske inspekcije, a najkasnije 24 sata od završene pretrage dostaviti i nalaz.
NN 118/2009 • 1. Veterinarski inspektor o nalazu u odnosnoj zoni, odmah po saznanju, obavještava registrirane proizvođače i sakupljače, odgovorne osobe u odobrenim centrima za pročišćavanje i otpremnim centrima te ovlaštene veterinarske organizacije.
NN 118/2009 • 2. Odmah po dostavi nalaza od strane službenog laboratorija iz stavka 1. ovoga članka, veterinarski inspektor donosi rješenje kojim naređuje:
NN 118/2009 • – pročišćavanje školjkaša izlovljenih i/ili sakupljenih u odnosnoj zoni u centrima za pročišćavanje ili zonama za ponovno polaganje, osim školjkaša namijenjenih preradi u objektima za preradu u kojima se obrađuju na način koji osigurava uklanjanje patogenih mikroorganizama dopuštenim metodama u skladu s Prilogom III. Odjeljkom VII. Poglavljem II. Dijelom A točkom 5. podtočkama (a) i (b) Pravilnika o higijeni hrane životinjskog podrijetla;
NN 118/2009 • – uzorkovanje školjkaša u odnosnoj zoni, 7. i 10. dana od dana uzimanja uzorka čiji je nalaz bio pozitivan.
NN 118/2009 • 3. Osoba ovlaštena za uzorkovanje, uzorke iz točke 2. podstavka 2. ovoga stavka dostavlja u laboratorij poštom, najkasnije u roku 24 sata od provedenog uzorkovanja, a temperatura unutar prenosivog hladnjaka sa uzorkom mora biti niža od 10 °C u roku od 4 sata od uzorkovanja.
NN 118/2009 • 4. Ukoliko su vrijednosti rezultata pretraga u oba uzorka iz točke 2. podstavka 2. ovoga stavka 230 MPN E. coli i niže, veterinarski inspektor rješenjem ukida daljnju obvezu pročišćavanja školjkaša izlovljenih i/ili sakupljenih u odnosnoj zoni u centrima za pročišćavanje ili zonama za ponovno polaganje, a zona zadržava status razreda A.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 118/2009 • 5. Ukoliko je u jednom od uzoraka iz točke 2. podstavka 2. ovoga stavka vrijednost rezultata pretrage viša od 230 MPN E. coli, postupa se sukladno rješenju iz točke 2. ovoga stavka, te donosi rješenje o razvrstavanju proizvodne zone u odgovarajući mikrobiološki razred sukladno rezultatu pretrage i u skladu s Prilogom II. Poglavljem II. Dijelom A točkama 4. i 5. Pravilnika o službenim kontrolama hrane životinjskog podrijetla.
NN 118/2009 • 6. U slučaju iz točke 4. ovoga stavka, ukoliko u jednom od sljedećih službenih mjesečnih uzorkovanja u odnosnoj zoni, u razdoblju od tri mjeseca od kada je utvrđen rezultat pretrage u rasponu više od 230 do 4600 MPN E. coli u 100 g mesa školjkaša i međuljušturne tekućine, vrijednost rezultata pretrage bude viša od 230 MPN E. coli, veterinarski inspektor odmah, bez dodatnog uzorkovanja, donosi rješenje kojim proizvodnu zonu razvrstava u odgovarajući mikrobiološki razred sukladno rezultatu pretrage u skladu s Prilogom II. Poglavljem II. Dijelom A točkama 4. i 5. Pravilnika o službenim kontrolama hrane životinjskog podrijetla.
NN 118/2009 • 7. Ukoliko, nakon tri uzastopna službena mjesečna uzorkovanja u odnosnoj zoni, vrijednost rezultata pretraga udovoljava propisanim zahtjevima za razvrstavanje u viši mikrobiološki razred, veterinarski inspektor donosi rješenje o razvrstavanju u odgovarajući razred u skladu s Prilogom II. Poglavljem II. Dijelom A točkom 3. Pravilnika o službenim kontrolama hrane životinjskog podrijetla.
NN 118/2009 • Mikrobiološko onečišćenje kod kojeg se vrijednost rezultata pretraga nalazi u rasponu više od 4600 do 46000 MPN E. coli, u 100 g mesa školjkaša i međuljušturne tekućine
NN 118/2009 • 1) Kada službeni laboratorij u uzorku uzorkovanom u proizvodnoj zoni mikrobiološkog razreda A ili B utvrdi vrijednost rezultata pretrage u rasponu više od 4600 do 46000 MPN E. coli u 100 g mesa školjkaša i međuljušturne tekućine obvezan je o nalazu, odmah po saznanju, obavijestiti nadležnu ispostavu veterinarske inspekcije, a najkasnije 24 sata od završene pretrage dostaviti i nalaz.
NN 118/2009 • 1. Veterinarski inspektor o nalazu u odnosnoj zoni odmah po saznanju obavještava registrirane proizvođače i sakupljače, odgovorne osobe u odobrenim centrima za pročišćavanje i otpremnim centrima te ovlaštene veterinarske organizacije.
NN 118/2009 • 2. Odmah po dostavi nalaza od strane službenog laboratorija iz stavka 1. ovoga članka, veterinarski inspektor donosi rješenje kojim naređuje:
NN 118/2009 • – zabranu stavljanja u promet školjkaša namijenjenih javnoj potrošnji izlovljenih i/ili sakupljenih u odnosnoj zoni bez prethodnog pročišćavanja u zoni za ponovno polaganje, osim školjkaša namijenjenih preradi u objektima za preradu u kojima se obrađuju na način koji osigurava uklanjanje patogenih mikroorganizama dopuštenim metodama u skladu sa Prilogom III. Odjeljkom VII. Poglavljem II. Dijelom A točkom 5. podtočkama (a) i (b) Pravilnika o higijeni hrane životinjskog podrijetla;
NN 118/2009 • – uzorkovanje školjkaša, 7. i 10. dana od dana uzorkovanja u kojem je nalaz bio pozitivan.
NN 118/2009 • 3. Osoba ovlaštena za uzorkovanje uzorke iz točke 2. podstavka 2. ovoga stavka dostavlja u laboratorij poštom najkasnije u roku 24 sata od provedenog uzorkovanja, a temperatura unutar prenosivog hladnjaka sa uzorkom mora biti niža od 10 °C u roku 4 sata od uzorkovanja.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 12/99, Broj 18/02,
Broj 49/95, Broj 73/08,
Broj 98/04, Broj 4/08
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE